Пластик, денім та органза: що придбати, аби виглядати стильно цього літа?

Пластик, денім та органза: що придбати, аби виглядати стильно цього літа?
Літній шопінг - що потрібно мати у своєму гардеробі цього сезону?
  • Засновниця магазину концептуального одягу Yara concept Ярослава Кужель розповідає про трендовий одяг цього літа.

  • Які кольори, матеріали, фасони та принти обрати, щоб виглядати стильно?

Найгучніші модні покази вже пройшли, а тренди поширюються зі швидкістю світла. Тому, щоб бути максимально готовими до літнього сезону 2018-го року, ми запитали думку експерта про модні тенденції. Ярослава Кужель - засновниця нетиповго для Вінниці магазину одягу, детально розповіла про важливі деталі та обов’язкові речі літнього гардеробу.

Кольори

Цей сезон, однозначно, запам’ятається контрастами. Мова йде про максимально яскраві та пастельні кольори. А особливо про топовий колір 2018-року - ультрафіолет і його протиріччя - пастельно-ліловий.

Модні поєднання фіолетового у колекці відомих модних будинків

Відео дня

- Ми можемо спостерігати як відомі модні будинки використовують тотал луки із кричущих або спокійних кольорів. Також круто поєднують один колір, але в різних кольорових гамах. Наприклад, до фіолетового додають різні відтінки і виходить стильний образ: яскравий ультра-фіолетовий піджак, лілова блуза, середнього відтінку брюки і нейтральні деталі, - говорить Ярослава.

Для того аби правильно компонувати кольори стилісти радять користуватися кольоровим кругом. У ньому поєднані всі популярні відтінки і скадені таким чином, що не виникне проблеми правильно скомпонувати речі.

- Найвдаліше поєднувати кольори через один або з тим, який стоїть навпроти. Звичайно, така техніка може діяти не завжди і хтось, наприклад не любить жовтий колір з фіолетовим, хоча якщо все зробити правильно, то таке поєднання буде виглядати стильно і вишукано.

Отже, звертаємо увагу на відтінки та експерементуємо. На випадок, якщо купувати одяг трендового кольору не вигідно, то є проста порада: звертайте увагу на деталі та аксесуари. Таким чином можна сформувати базовий образ із яскравою сумкою, взуттям або хустинкою. Це максимальна порада для новачків, аби не перевантажити свій образ зайвими речами.

- Ще одна важлива порада - не одягайте кольори, які вам не пасують. Або опускайте їх якомога нижче. Наприклад,  якщо червоний відтінок не викликає жодного ефекту - купуйте брюки такого кольору і ніхто не скаже, що він вам не личить, - радить Ярослава. - Що нижче ви опускаєте колір, який не пасує, то краще він виглядає. Потрібно гарно обігрувати кольори. Якщо відтінок зовсім не підходить, то максимум що я раджу купувати  - взуття, сумочку або аксесуари. До речі, головним трендом серед аксесуарів цього сезону є хустинки. Їх зав'язують у волосся, на сумки, шию, замість ременя. Це виглядає стильно. Але одягнути червону хустинку не всім пасує, тому треба старатися не підтягувати аксесуари близько до лиця.

Матеріали

Цього сезону максимально популярні легкі тканини, наприклад, органза. Крім того слід звернути увагу на денім - джинси. Літо 2018 - це найкраща пора, коли джинсовий образ у тренді.

- Бажано обирати речі одного відтінку. Навіть в минулому році, коли  дівчина йшла в джинсах і такого самого кольору піджаку - це був антитренд. А сьогодні - це вау! Але все ж таки треба враховувати власні вподобання і не одягатися як всі.

Дуже модний і найнеочікуваніший матеріал 2018-го року - пластик. Тренчі, кепки та сумки з цього матеріалу виглядають дуже стильно. Проте не варто одразу купувати все що продається в магазинах, тому що цей тренд швидко пройде.

Пластиковий тренч

Стрази. Нарешті всі українські модниці можуть спокійно носити блискучі речі. Тому що саме цього сезону каміння, стрази, велюр та сатин дуже актуальні.

- Моя порада: якщо дуже  хочеться одягнути стрази, а у нас майже всі дівчата  люблять стрази, тоді варто складати найбільш нейтральний образ. Наприклад, базові брюки та піджак, а стрази залишити взуттю. Або якщо футболка зі стразами, то вона повинна бути найпростішого крою і матеріалу. Не слід перевантажувати образ додатковими елементами. Робіть акцент на чомусь одному.

Дуже цікавий елемент, який почали використовувати ще в 17 році - пір'я. Ними прикрашають краї суконь та рукава.  

- Я обожнюю роботи української дизайнерки Каті Сільченко. Її сукні - витвір мистецтва. Маленькі акценти із пір'я і образ вже стає романтичним і дуже ніжним, - говорить Ярослава.

Сукні з пір'ям від Каті Сільченко

Єдиний випадок, коли стрази і важкі тканини умісні - це урочиста подія, де необхідно мати вишуканий вигляд. Але тут теж важливо не переборщити. Завжди потрібно мати відчуття міри.

Деталі

Якщо побачите десь речі з необробленими краями та бахромою, то беріть. Це сміливе і оригінальне доповнення до вашого гардеробу.

- Джинси з бахромою – далеко не базова річ, але це хороший виклик для тих, хто не поступається класиці протягом довгого часу. - розповідає Ярослава.

Джинси з бохрамою і кльопками

Принти

Найпопулярніший тренд серед принтів 2018-го року - логоманія. Надписи на футболках, пальтах, джинсах повинні бути всюди. Першими це почали використовувати у модному домі Gucci, а за ними і решта модних авторитетів. Крім того офіційно дозволені анімалістичні принти, зокрема - леопард і зебра.

- Те що колись здавалось моветоном, сьогодні набуває великої популярності. Але я застерігаю, що використовувати такі принти потрібно дуже продумано і обережно. Сьогодні є велика кількість інформації про те що краще і як носити. Наприклад, той самий леопардовий принт можна використовувати лише в одному елементі одягу: піджак або футболка з мінімальним натяком на леопарда, - наголошує Ярослава Кужель. - Взагалі такі речі не всім пасують і не завжди бувають умісними. Краще тваринні принти  лаконічно використовувати на сумках.

Анімалістичні принти у всій своїй красі

Квітковий принт - це топ 2018 року. Особливо потрібно звернути увагу на вінтажний малюнок на сукнях. Максимально стильно цей принт виглядає на палттях з легких тканин. Насправді в минулих роках квіти теж були дуже актуальними і дівчата не оминули можливості придбати яскраві рослинні малюнки. Але саме в цьому році  світові дизайнери виділили квітковий принт на вершину модного хіт-параду.

Не полишають ряди модних тенденцій клітка і вертикальна полоска. Це ті принти, які завжди будуть умісні у гардеробі кожної модниці.

- Вертикальна полоска - класна універсальна річ, тому що  коли полоска горизонтальна, вона може підкреслювати не те що потрібно - асиметрію фігури.  Принт, який не зобов'язує багато думати з чим його одягнути. - радить засновниця Yara concept

Крім того, до модних геометричних зображень на одязі потрібно додати горох. Особливо гарно гороховий принт виглядає на легких тканинах.

Одяг

Нарешті ми перейшли до модних фасонів. Перший must have цього літа - брючний костюм. Забуваємо про стандартні кольори, обираємо яскраві або пастельні відтінки.

- Костюм вільного крою буде притягувати погляди. Це дуже стильно, але наші дівчата бояться яскравих образів. Перевага брючних костюмів різних фасонів у тому, що  їх можна комбінувати, носити окремо і відчувати себе комфортно, - наголошує Ярослава.

Яскраві костюми - маст хев цього літа

Літній сезон 18-го року - це про сункі-комбінації прямого або вільного крою із найлегших тканин: шовку або органзи. Напівпрозорі тканини сьогодні - це тренд, наступні роки - це універсальні речі і завжди умісні в літню погоду.

Популярна тенденція на одяг з льону: костюми, сукні, сорочки. В них не спекотно і максимально зручно. Це специфічний одяг, але дуже легкий та комфортний.

Взуття та сумки

Першим місцем серед модного взуття стали кросівки-трансформери. Яскраві і безглузді. Це саме той випадок, коли дорого і не потрібно, тому що вони мало до чого пасують.

- Що стосується підборів, то хочу порадувати всіх модниць - цього року тренд на міді-каблук. Максимально зручне взуття, яке гарно виглядає на нозі. В таких туфлях можна спокійно проходити цілий день, -  радить Ярослава.

Немає жодних обмежень у формі носка - круглий, квадрат або задовгий - можна обирати будь-який.

Найпопулярніша сумка літа 2018 року - плетена. Якщо раніше такі речі носили лише на пляж, то цього року вона приєднується до стрітстайлу.  Мега-трендом стала сумка-авоська. Крім того, маленькі сумочки, сумки-бочоноки досі залишаються актуальними.

Плетена сумка цього літа буде дуже умісною

- Одягайте те,  в чому вам найбільше комфортно. Адже мода 21 століття - це перш за все комфорт, тому не варто гнатися за тенденціями, якщо вони вам не до вподоби. Залишайтеся собою! - говорить Ярослава Кужель

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up