Замість качки в цих рецептах можна взяти індичку. Із зелені відмінно підійдуть салати корн, айсберг і мангольд. Для заправки використовуйте оливкову, соняшникову або горіхову олію або їх суміш.
Наближається свято Різдва. Що такого смачного приготувати на святковий стіл? Пропонуємо нашим читачам два рецепта салатів з качиною грудкою. Обирайте, який вам більше сподобався та смакуйте разом з друзями!
Салат з качки і овочів
Складові:
- 300 г вареного буряка
- 50 г сиру з блакитною пліснявою
- 1 готова качина грудка
- 1 груша з щільною м'якоттю
- 6 скибочок бекону
- 3 ст.л. рослинного масла
- 1 ст.л. меду
- 1 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
- жменю кедрових горіхів
- салат корн
Рецепт приготування:
- Бекон нарізати на невеликі шматочки і обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій же сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
- Варений буряк почистити і нарізати кубиками.
- Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
- Листя салату помити і порвати в миску.
- Грушу помити і почистити. Нарізати м'якоть кубиками
- Додати буряк, грушу, качку, сир, бекон та горіхи.
- Приготувати заправку: збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет віночком.
- Полити салат заправкою, перемішати і відразу ж подавати.
Салат з качиної грудкою та апельсинами:
Дивіться відео ще одного салату із грудиної качки. До речі, тут розказують як просто приготувати в’ялену качку:
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.