ТОП-5 рецептів: здивуйте гостей, які не уявляють Новий рік без «Олів’є»

ТОП-5 рецептів: здивуйте гостей, які не уявляють Новий рік без «Олів’є»
  • Ви ж не збираєтеся поставити в центр новорічного столу тазик «Олів'є»? Чи збираєтеся?!
  • Ні, ні, ні і ще раз ні - «Олів'є» в цьому році відміняється!
  • З тих же інгредієнтів можна приготувати салати ресторанного рівня.

Рецепт п’яти новорічних салатів з тих самих інгредієнтів, як і в «Олів’є», розказала кулінарка Алла Ковальчук. Приготуйте салат та здивуйте ваших гостей:

Ми публікуємо 3 рецепта, які стануть в нагоді для вашого святкового столу

Відео дня

«Севічє»

Севіче, як правило, роблять гоструватим - його батьківщина Латинська Америка, а там люблять пікантну їжу. Рибу можна використовувати будь-яку - білу, червону, а можна приготувати севіче з гребінців, креветок або тунця, головне, щоб це був свіжий продукт. Мінімальний термін маринування - 30 хвилин, можна залишити і на 2-3 години, але понад 6 годин маринувати не варто!

Інгредієнти:

  • 2 філе дуже свіжої риби
  • 2 помідори
  • 1 апельсин
  • 1 невелика червона цибулина
  • 1 лайм
  • 1 перець чилі
  • невеликий пучок кінзи
  • 1 ч. л. морської солі

Рецепт приготування:

  1. Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку, м'якоть дрібно порубати, видаливши зайвий сік.
  2. Цибулю почистити і дрібно нарізати.
  3. Стручок перцю чилі розрізати навпіл, з однієї частини видалити насіння і дрібно її порубати, другу половинку порубати разом з насінням.
  4. Цедру лайма і апельсина натерти на дрібній тертці.
  5. З лайма і половинки апельсина вичавити сік.
  6. Змішати помідори, цибулю, перець чилі, цедру і сік лайма і апельсина, додати сіль.
  7. Рибу нарізати шматочками, опустити в отриманий маринад, перемішати і поставити в холодильник на 30 хвилин.
  8. Листя кінзи порубати.
  9. Викласти севиче на блюдо і присипати кінзою.

Вершкове суфле з зеленою цибулею і чебрецем

Замість зеленої цибулі можна використовувати шпинат або молоду капусту.

Інгредієнти:

3 яйця

  • 2 великих пучка зеленої цибулі
  • 2 цибулини шалот
  • 50-60 г твердого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 зубчик часнику
  • маленький пучок свіжого чебрецю
  • 1/2 склянки молока
  • 1/2 склянки вершків
  • 60 мл гарячого курячого бульйону
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. меленого мускатного горіха
  • щіпка свіжомеленого чорного перцю
  • 1/4 ч.л. морської солі

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
  2. Цибулю-шалот і часник почистити і дрібно порубати.
  3. Зелену цибулю нарізати.
  4. Розігріти в сковороді оливкове масло і на повільному вогні довести цибулю-шалот і часник до прозорості.
  5. Влити гарячий бульйон і, періодично помішуючи, дати йому википіти, потім шалот з часником посолити і поперчити.
  6. Додати в сковороду листя чебрецю і зелену цибулю і потримати на вогні ще 1-2 хвилини, безперервно помішуючи.
  7. Влити молоко і вершки і томити на дуже повільному вогні, поки цибуля не стане м'якою, потім зняти з плити.
  8. Сир натерти на крупній тертці і викласти в сковороду, все перемішати.
  9. Відокремити білки від жовтків.
  10. Білки посолити і збити в міцну піну.
  11. Жовтки злегка збити виделкою, додати в сковороду, а потім, безперервно помішуючи, ввести збиті білки.
  12. Вогнетривкі формочки змастити вершковим маслом, наповнити їх на 2/3 об'єму отриманої масою, зверху присипати мускатним горіхом.
  13. Помістити формочки в глибоке деко, наполовину заповнений водою, і поставити в розігріту духовку на 10-12 хвилин.
  14. Подавати суфле гарячим!

Шоколадний новорічний торт

Маскарпоне можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром або навіть некислою сметаною, а замість коричневого цукру взяти 100 г звичайного цукру і 50 г меду.

Інгредієнти:

  • 300 г темного шоколаду
  • 6 яєць
  • 180 г вершкового масла
  • 150 г коричневого цукру
  • 50 г мигдалю
  • 50 г волоських горіхів
  • жменю фундука
  • щіпка морської солі

Для крема:

  • 400 г маскарпоне
  • 1 апельсин
  • 50 г цукрової пудри
  • 1 ст. л. коньяку
  • щіпка кориці

Для глазурі:

  • 100 г темного шоколаду
  • 1 ст. л. рідкого меду

Рецепт приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 190 ° С.
  2. 170 г вершкового масла, цукор і 300 г поламаного на шматочки шоколаду помістити в невелику каструлю і розтопити на водяній бані.
  3. Мигдаль і волоські горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту.
  4. Відокремити білки від жовтків.
  5. Білки з дрібкою солі збити віночком в пружну піну.
  6. Жовтки збити міксером. Не припиняючи збивати, ввести шоколадно-вершкову масу і всипати подрібнені горіхи. Потім частинами вмішати збиті білки.
  7. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто і відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Якщо корж не пропечеться, прикрити його папером для випічки і повернути в духовку ще на 5-7 хвилин.
  8. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, віджати з нього сік.
  9. З'єднати цедру з 2 ст. ложками апельсинового соку, додати маскарпоне, корицю, цукрову пудру, влити коньяк і все ретельно перемішати.
  10. Остиглий шоколадний корж розрізати вздовж на дві половини, одну змастити кремом, накрити другою половиною.
  11. Глазур: 100 г шоколаду розтопити на водяній бані, потім додати мед, перемішати, полити торт глазур'ю і розрівняти широким ножем.
  12. Фундук злегка подрібнити в ступці і посипати їм торт з усіх боків.

Смачного!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up