Ви ж не збираєтеся поставити в центр новорічного столу тазик «Олів'є»? Чи збираєтеся?!
Ні, ні, ні і ще раз ні - «Олів'є» в цьому році відміняється!
З тих же інгредієнтів можна приготувати салати ресторанного рівня.
Рецепт п’яти новорічних салатів з тих самих інгредієнтів, як і в «Олів’є», розказала кулінарка Алла Ковальчук. Приготуйте салат та здивуйте ваших гостей:
Ми публікуємо 3 рецепта, які стануть в нагоді для вашого святкового столу
Відео дня
«Севічє»
Севіче, як правило, роблять гоструватим - його батьківщина Латинська Америка, а там люблять пікантну їжу. Рибу можна використовувати будь-яку - білу, червону, а можна приготувати севіче з гребінців, креветок або тунця, головне, щоб це був свіжий продукт. Мінімальний термін маринування - 30 хвилин, можна залишити і на 2-3 години, але понад 6 годин маринувати не варто!
Інгредієнти:
2 філе дуже свіжої риби
2 помідори
1 апельсин
1 невелика червона цибулина
1 лайм
1 перець чилі
невеликий пучок кінзи
1 ч. л. морської солі
Рецепт приготування:
Помідори обдати окропом, зняти з них шкірку, м'якоть дрібно порубати, видаливши зайвий сік.
Цибулю почистити і дрібно нарізати.
Стручок перцю чилі розрізати навпіл, з однієї частини видалити насіння і дрібно її порубати, другу половинку порубати разом з насінням.
Цедру лайма і апельсина натерти на дрібній тертці.
З лайма і половинки апельсина вичавити сік.
Змішати помідори, цибулю, перець чилі, цедру і сік лайма і апельсина, додати сіль.
Рибу нарізати шматочками, опустити в отриманий маринад, перемішати і поставити в холодильник на 30 хвилин.
Листя кінзи порубати.
Викласти севиче на блюдо і присипати кінзою.
Вершкове суфле з зеленою цибулею і чебрецем
Замість зеленої цибулі можна використовувати шпинат або молоду капусту.
Інгредієнти:
3 яйця
2 великих пучка зеленої цибулі
2 цибулини шалот
50-60 г твердого сиру
50 г вершкового масла
1 зубчик часнику
маленький пучок свіжого чебрецю
1/2 склянки молока
1/2 склянки вершків
60 мл гарячого курячого бульйону
1 ст. л. оливкового масла
1 ч. л. меленого мускатного горіха
щіпка свіжомеленого чорного перцю
1/4 ч.л. морської солі
Рецепт приготування:
Духовку попередньо розігріти до 180 ° С.
Цибулю-шалот і часник почистити і дрібно порубати.
Зелену цибулю нарізати.
Розігріти в сковороді оливкове масло і на повільному вогні довести цибулю-шалот і часник до прозорості.
Влити гарячий бульйон і, періодично помішуючи, дати йому википіти, потім шалот з часником посолити і поперчити.
Додати в сковороду листя чебрецю і зелену цибулю і потримати на вогні ще 1-2 хвилини, безперервно помішуючи.
Влити молоко і вершки і томити на дуже повільному вогні, поки цибуля не стане м'якою, потім зняти з плити.
Сир натерти на крупній тертці і викласти в сковороду, все перемішати.
Відокремити білки від жовтків.
Білки посолити і збити в міцну піну.
Жовтки злегка збити виделкою, додати в сковороду, а потім, безперервно помішуючи, ввести збиті білки.
Вогнетривкі формочки змастити вершковим маслом, наповнити їх на 2/3 об'єму отриманої масою, зверху присипати мускатним горіхом.
Помістити формочки в глибоке деко, наполовину заповнений водою, і поставити в розігріту духовку на 10-12 хвилин.
Подавати суфле гарячим!
Шоколадний новорічний торт
Маскарпоне можна замінити будь-яким іншим вершковим сиром або навіть некислою сметаною, а замість коричневого цукру взяти 100 г звичайного цукру і 50 г меду.
Інгредієнти:
300 г темного шоколаду
6 яєць
180 г вершкового масла
150 г коричневого цукру
50 г мигдалю
50 г волоських горіхів
жменю фундука
щіпка морської солі
Для крема:
400 г маскарпоне
1 апельсин
50 г цукрової пудри
1 ст. л. коньяку
щіпка кориці
Для глазурі:
100 г темного шоколаду
1 ст. л. рідкого меду
Рецепт приготування:
Духовку попередньо розігріти до 190 ° С.
170 г вершкового масла, цукор і 300 г поламаного на шматочки шоколаду помістити в невелику каструлю і розтопити на водяній бані.
Мигдаль і волоські горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту.
Відокремити білки від жовтків.
Білки з дрібкою солі збити віночком в пружну піну.
Жовтки збити міксером. Не припиняючи збивати, ввести шоколадно-вершкову масу і всипати подрібнені горіхи. Потім частинами вмішати збиті білки.
Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти тісто і відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Якщо корж не пропечеться, прикрити його папером для випічки і повернути в духовку ще на 5-7 хвилин.
Цедру апельсина натерти на дрібній тертці, віджати з нього сік.
З'єднати цедру з 2 ст. ложками апельсинового соку, додати маскарпоне, корицю, цукрову пудру, влити коньяк і все ретельно перемішати.
Остиглий шоколадний корж розрізати вздовж на дві половини, одну змастити кремом, накрити другою половиною.
Глазур: 100 г шоколаду розтопити на водяній бані, потім додати мед, перемішати, полити торт глазур'ю і розрівняти широким ножем.
Фундук злегка подрібнити в ступці і посипати їм торт з усіх боків.