Збираємо портфель до школи

Збираємо портфель до школи

Майже нічого нового. Процес збирання дитини до школи не змінився. Той самий список необхідних речей та предметів. Але їх різноманіття стало ще більшим. Яке шкільне приладдя можна побачити на прилавках магазинів, базарів, полицях супермаркетів і скільки коштує канцелярія в 2016 році, дізнавалися журналісти RIA.

На папках для зошитів, самих зошитах, пеналах знайомі герої: Міньйони, Тачки, Кунг-фу Панда, Angry Birds тощо. Усе майорить строкатими барвами. Є серед них і нові герої з мультфільму “Зоотрополіс”, який нещодавно вийшов на екрани. Хелло Кітті, популярні ляльки Монстр Хай також часто трапляються на очі. Серед цікавинок і новинок з'явилися магнітні закладки, багато предметів об'єднали в один для зручності. Наприклад, точилку з гумкою. Безліч речей для творчості аж до маленьких фартухів з декором. Але це, швидше за все, ви знайдете в супермаркетах, адже на базарі все простіше.
 
 
— Класичний набір першокласника — це зошит, олівці, ручки, пластилін, фарби, — каже реалізатор кіоску з канцелярськими приладами на Центральному ринку. З новенького нічого не з'явилося, окрім магнітних закладок. Раніше в моєму дитинстві були картонні, а зараз магнітні. Але ж функціональність цієї речі не змінилася.
 
— Я б не сказала, що ціни дуже підскочили, — каже продавець в кіоску. — Можливо, якісь пункти подорожчали, а щось навіть подешевшало. Така ситуація з портфелями, наприклад. Позавчора в мене був випадок: зранку батьки подивилися ранець і пішли. Після обіду мати прибігає і питає, чи не продали той портфель. Каже, що вони бачили такий самий в магазині — 200 гривень різниця.
 
 
У  2014 році RIA зафіксувала ціни на шкільне приладдя. Щоб порівняти нинішні ціни з тими, що були два роки тому, ми промоніторили три точки: спеціалізований магазин, супермаркет та ринок. Через різноманітність товарів, додали до основного списку нові позиції та їх вартість. 
 
 
 
Довідка: Станом на 15 серпня 2014 року курс долара становив 13 гривень за 1 долар США. На сьогодні курс долара - 25 гривень за 1 долар США.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс Від читача 13:54 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up