Більше 50 спортсменів і ветеранів спорту отримуватимуть обласну стипендію

Більше 50 спортсменів і ветеранів спорту отримуватимуть обласну стипендію

20 лютого відбулося спільне засідання виконкому відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області і колегії управління з питань фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації. 

На ньому були присутні начальник облспортуправління Сергій Чернявський, його заступник Олександр Олійник, голова відділення НОКУ Павло Хникін, відповідальний секретар відділення Тетяна Шмаль, головний тренер національної збірної України з хокею на траві Павло Мазур, виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський, директор Вінницької МДЮСШ № 5 Сергій Дідик та ін.

Основним питанням було призначення обласних стипендій провідних спортсменам регіону. Після детального обговорення вирішили, що в 2018 році їх отримуватимуть 30 кращих атлетів – членів збірних команд України, резерву і кандидатів до національних збірних. Це представники пріоритетних олімпійських видів спорту, призери чемпіонатів Європи та світу, престижних міжнародних змагань і чемпіонатів України. Серед них – призерка юнацьких Олімпійських ігор Джойс Коба (легка атлетика) та учасники попередніх Олімпіад: Олена Колесниченко і Олена Яновська (обидві – легка атлетика), Олег Царьков і Леся Льськів (обидва – кульова стрільба), Денис Солоненко (бокс).

Також у списку обласних стипендіатів – стрільці Павло Крепостняк, Максим Бабушок і Людмила Василюк; легкоатлети Роман Кокошко і Олексій Казанін; борці греко-римського стилю Ігор Дідик, Костянтин Соболевський, Ілля Бугаєв та Ігор Бичков; хокеїсти на траві Сергій Дячук і Олександр Дяченко; боксери Віталій Терещук, Олексій Токарчук, Максим Власюк і Володимир Кушнір; веслувальники Денис Лахманов, Павло Жмуцький і Дмитро Костишин, велосипедисти Андрій Чернявський, Олександр Сметанюк і Андрій Розгонюк; лижник Олег Йолтуховський; водна слаломістка Вікторія Добротворська, плавець Олексій Хникін.

Відео дня

– Кращі спортсмени Вінниччини отримуватимуть цілий рік стипендії, які будуть виплачуватися через відділення НОК. Цього року на таке грошове забезпечення витрачається понад вдвічі більше коштів, ніж торік. В 2017 році стипендії надавали лише 13 кращим спортсменам Вінниччини, – нагадав голова відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області, дворазовий срібний олімпійський призер з плавання Павло Хникін.    

Також на засіданні була призначена матеріальна допомога двом ветеранам спорту Вінниччини і одному спортсмену. А на колегії управління з питань фізичної культури та спорту  Вінницької облдержадміністрації призначили річні стипендії 15 заслуженим ветеранам спорту регіону та 8 – представникам паралімпійських (серед спортсменів-інвалідів) і дефлімпійських (серед спортсменів з вадами слуху) видів. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иванов Иван

    помню когда работал на заводе футболисты музыуанты итд итп получали разные льготы а рабочые тянули за них
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up