На фестивалі спорту презентували роботу місцевих ДЮСШ і спортивних клубів

На фестивалі спорту презентували роботу місцевих  ДЮСШ і спортивних клубів

19 травня, до Дня Європи, у вінницькому Центральному парку відбувся фестиваль спорту. Його спільними зусиллями організували спортуправління Вінницької ОДА, спорткомітет Вінницької міської ради, місцеві ДЮСШ і спортивні організації.

На парковому стадіоні та біля планетарію провели змагання зі стрітворкауту «Сила міст-5». А 80-кілограмовий вінницький стронгмен Сергій Грачов, на диво всім, протягнув на кілька метрів автобус зі школярами. 

Зацікавила футбольна зустріч між командами Вінницької міської ради і Вінницької ОДА. Міські чиновники перемогли  із мінімальним рахунком 1:0.

Спортивне свято продовжилося всеукраїнським турніром з черлідингу за участі семи команд з різних регіонів. У ньому перемогла столична команда. А група підтримки «Вінницьких вовків» посіла престижне друге місце.

Відео дня

Відбулася захоплююча естафета між учнями загальноосвітніх спортшкіл і ДЮСШ. У ній могли взяти участь всі охочі. Після цього відомі спортсмени змагалися у другому всеукраїнському турнірі з бар’єрного бігу «Golden Hurdles» («Золоті бар’єри»). Його родзинкою став забіг зірок вітчизняного спорту на 1,5 тисячі метрів. 

– Безумовно, спортивне свято вдалося. Про це красномовно свідчить кількість глядачів і вболівальників, – сказав заступник голови спорткомітету Вінницької міської ради Роман Семчук.      

Тим часом на алеї біля стадіону тривала презентація міських та обласних ДЮСШ і спортивних клубів. Усі охочі могли пограти в теніс, спробувати себе у фітнес-вправах, шахах та шашках тощо. Представники спортшкіл охоче розповідали про свої здобутки.   

– Протягом 2018 року наші вихованці здобули низку перших і призових місць на всеукраїнських турнірах. Чотири наші команди грають у вищій лізі ДЮФЛ України. Поки що вони там поділяють третє-четверте місце із земляками із «Прем’єр-Ниви». В чемпіонаті області ми здобули золото в трьох з п’яти вікових категорій, а ще в одній категорії це в стадії вирішення, – сказав директор ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Ігор Коваль. – Не менш важливо, що на наші випускники грають за відомі клуби. Приміром, Андрій Борячук – за ФК «Маріуполь», який вийшов у єврокубки. А Віктор Циганков є одним із лідерів «Динамо» (Київ). Він колись виступав за ОДЮСШ Блохіна-Бєланова в ДЮФЛ України.

– Наші вихованці постійно підвищують свій рівень. Приміром, на нещодавньому фіналі Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед юнаків 2003 р.н. посіли високе сьоме місце. Нас випередили відомі школи Южного, Одеси, Києва і Дніпра. До символічної п’ятірки кращих гравців чемпіонату увійшли гравець вінницької команди Денис Рудюк. А також вінничанин Ілля Здирка, який навчається у київському спортінтернаті, – розповів старший тренер МСДЮСШОР з баскетболу Микола Здирка.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сашко

    А також вінничанин Ілля Здирка, який навчається у київському спортінтернаті, – розповів старший тренер МСДЮСШОР з баскетболу Микола Здирка.

    Ну Микола,  звісно, не міг не розказати про свого синулю. Стидоба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up