На перегонах у Калинівці «Москвич» і «Нива» давали бій потужним іномаркам

На перегонах у Калинівці «Москвич» і «Нива» давали бій потужним іномаркам

Третій, фінальний, етап найпотужніших перегонів країни – нової професійної Української дрег-рейсинг серії – відбувся четвертого серпня на аеродромі Калинівки. Такі змагання відбуваються під Вінницею вже 9-й рік поспіль. Захід пройшов за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова. Він був присвячений пам’яті віце-президента Вінницької федерації дрег-рейсингу та дріфту Олега Тітка.

В 2018 році Вінницька федерація дрег-рейсингу і дріфту та Андрій Гальчинський заснувала нову професійну Українську дрег-рейсинг серію PROUDRS (Professional Ukrainian Dragrasing Series), що також отримала комерційну назву Belshina Dragracing Pro Competitions of Ukraine. Було прийняте рішення про те, що тільки надпотужні та швидкі авто, які проходять дистанцію 402 метри не більше ніж за 13 секунд, братимуть участь у змаганні.

Перший етап відбувся в Одесі 26 травня та одразу підняв планку організації на якісно високий рівень. Починаючи з класів автомобілів,  регламенту змагань, реклами змагань, процедури реєстрації пілотів, інфраструктури для глядачів  до рекордного призового фонду у розмірі понад 30000 доларів. Другий етап, що пройшов у Луцьку 24 червня, зібрав понад 45 професійних дрегстерів. Фінальний етап у Калинівці подарував глядачам неймовірні заїзди та незабутні враження. Їх зібралося кілька тисяч. Кращі місця були на VIP-трибунах. Але переважна більшість вболівальників, яких було кілька тисяч, зайняли стоячі місця позаду огороджень.

Повтори цікавих епізодів та результати перегонів можна було спостерігати на великому екрані. Допомагали зрозуміти події два професійних коментатори, які мали почуття гумору та доброзичливо ставилися до всіх без винятку пілотів. Навіть до тих, хто з певних причин не зміг дістатися фінішу чи через технічну поламку загальмував на старті. Були й серйозні аварії, коли горіли мотори, заміна яких коштує на рівні десяти тисяч доларів. Але це не засмучувало гонщиків, для яких головним є спортивний азарт і завзятість!

Відео дня

Спочатку відбулися швидкісні заїзди із мотодрагрейсингу у різних класах. Тут запам’яталася впевнена перемога Олексія Черепа (Одеса), мотоцикл якого розвивав швидкість до 250 км/год.

В автомобільних перегонах взяли участь не лише представники різних регіонів України, але у сусідніх Молдови, Польщі і Білорусі. Приміром, стартував чемпіон Молдови та Румунії Ігор Врабіє. Поляк Гжегош Сташевський виступав на автівці рекордною потужністю 2500 кінських сил. Він є володарем титулу King of Europe, чемпіоном і рекордсменом Європи, чемпіоном Польщі. У деяких заїздах Гжегош Сташевський програмував своєї бортові комп’ютери не на повну потужність, адже враховував рівень, потенціал і показаний час на попередніх заїздах опонентів.   

Родзинкою став виступ у спеціальній категорії традиційних машин, які можна щоденно побачити на наших вулицях. Із заводу вони поставлялися із потужністю 450-500 л.с., а після доопрацювання вона зростала майже удвічі. Приміром, дивував допотопний «Москвич», який непогано змагався із іномарками. Та «Нива», яка прославилася своєю перемогою над «Порше» (чотири рази поспіль!) на перегонах в Криму до його анексії. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кручок Валерий

    А Москвич і Нива не іномарки типу?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up