«Нива» в заключному матчі чемпіонату взяла реванш у переможця групи «А»

«Нива» в заключному матчі чемпіонату взяла реванш у переможця групи «А»
  • Матч «Ниви» з «Агробізнесом» не мав турнірного значення. Адже в будь-якому випадку наша команда залишалася третьою в турнірній таблиці, а клуб з Волочиська - переможцем дивізіону.
  • Втім, певна мотивація у суперників була. Кожен прагнув завершити чемпіонат на мажорній ноті.
  • До того ж поєдинок набував принципового значення через різкі висловлювання на адресу один одного президентів клубів.
  • Також команда  прагнула реваншуватися за поразки у першому та в другому колах.

«Нива» розпочала гру в бойовому складі. Глядачі побачили одночасно двох креативних братів Маляренків, надійного воротаря Максима Бабійчука, міцного захисника Вадима Хохлова, аса середини поля Володимира Савошка, швидкого форварда Павла Федосова та інших наших лідерів.

У складі «Агробізнесу» ми чекали виходу на поле екс-нивівця Олександра Борячука. Він був у запасі. Але публіка цього гравця так і не побачила. Справа в тому, що він, за словами тренера гостей Андрія Донця, ще не готовий до виходу на поле через наслідки хвороби.

Перший тайм

Гра розпочалася просто чудово для нашої команди. Майстер стандартів Володимир Савошко блискуче виконав штрафний удар, влучивши у ближній лівий кут. Воротар гостей Костянтин Одольський в стрибку майже дотягнуся до ігрового снаряда, але все ж не зміг його відбити.1:0!

Відео дня

Цей гол виявився дуже схожим на влучний постріл Савошка на нещодавній переможній грі «Ниви» з «Поліссям».

В середині тайму, на 18-й хвилині Павло Федосов вийшов сам на сам із воротарем. Але пробив прямо у руки Костянтина Одольського. Схожий момент у Федосова міг вийти і пізніше. Але тоді його відтіснили від м’яча оборонці суперника.

Гравці «Агробізнесу» намагалися діставати вінничан прострілами після швидких флангових проходів. На щастя, наші захисники діяли дуже впевнено і не дозволяли суперникам пробивати у нашому карному майданчику. Найбільш небезпечний момент біля воріт «Ниви» виник  на 35-й хвилині. Тарас Пліс «стріляв» приблизно з 11 метрів, але Макс Бабійчук зміг парирувати удар.

За хвилину до перерви й нивівці відповіли небезпечним моментом. Володимир Савошко подавав кутовий удар. М’яча головою дістав Вадим Хохлов – трохи вище воріт.

Другий тайм

Після перерви гра стала більш нервовою. Було очевидно, що гостей не влаштовує поразка, і вони прагнуть відігратися. Вже на 50-й хвилині через непорозуміння в центрі поля почалася невеличка штовханина, яка ледь не переросла у щось більш серйозне. Незабаром ми побачили черговий гарний прорив Федосова по флангу – він увірвався до карного майданчику, але там був заблокований.

В середині тайму обидва тренери масово почали робити заміни. Зміни більш пожвавили гру гостей, які майже весь тайм «висіли» на воротах Максима Бабійчука.

На 70-й хвилині Андрій Скакун небезпечно прострілював у карний вінничан . Якщо б один з гравців команди із Волочиська, які набігали, дістав м’яча – чекай біди.

Бабійчук став одним із героїв матчу. За три хвилини до кінця основного часу він дивним чином відбив несподіваний удар по висоті, на який зреагував не дуже вчасно – ногою!

У вболівальників деяке занепокоєння викликало суддівство. Адже, приміром, після порушень наших гравців рефері показував жовті картки, а за зрив атак «Ниви» забував викласти «гірчичника» з кишені. На щастя, це не вплинуло на результат матчу.

Додатковий час

Суддя додав чотири хвилини. У цей час наша команда не стала грати на утримання результату, а намагалася контратакувати. Після чудового навісу Дмитра Осадчого, який вийшов на заміну (нагадаємо, у минулого року він був штатним виконавцем стандартів «Ниви») Ігор Маляренко головою замкнув простріл. 2:0! «Нива» на мажорній ноті завершує сезон.

Гравці по традиції не забули привітатися із вболівальниками і подякувати їм за підтримку. Ця перемога стала логічним наслідком посилення гри команди. Під керівництвом Дениса Колчіна (чудова знахідка для нашого клубу почесного президента СФК «Нива» Василя Вовка!) колектив постійно прогресував і на фініші сезону вийшов чи не на пік форми. Якщо команда на наступний сезон збереже цій склад, від неї можна очікувати чергових звитяг.   

Технічні дані

Чемпіонат України з футболу (друга ліга).

29 тур. Вінниця. Центральний міський стадіон

Арбітр: Кошура А.В. (Чернівці)

«Нива» (Вінниця) – «Агробізнес» (Волочиськ) - 2:0 (1:0)

«Нива»: Бабійчук (в), Менжега (Попов, 80), Музиченко, (Брижчук, 58), І. Маляренко (Яськов, 90+1), Маляренко А., Савошко (Осадчий, 88), Хохлов, Дмитренко, Федосов (Разуваєв, 85), Калітов, Гарванко.

Запасні гравці: Злотар (в), Палій.

Головний тренер: Денис Колчін

«Агробізнес»: Одольський (в) – Слотак (Чернобай (Скакун, 23), Скакун (Юрчак, 82), Полторацький (Юхимович, 64), Курило, Дубчак, Думанюк, Кухарчук, Пліс (Когут, 73), Шевчук (Темлюк, 63), Семенець.

Запасні гравці: Шум, Борячук.

Головний тренер: Андрій Донець

Жовті картки: Гарванко (40), Хохлов (54), І. Маляренко (84).

Голи: Савошко (5), І. Маляренко (90+1).

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up