Олімпійський день у Вінниці: масовий забіг, старти зіркових спринтерів, лотерея

Олімпійський день у Вінниці: масовий забіг, старти зіркових спринтерів, лотерея

Другого червня у Вінниці по традиції провели Олімпійський день. Він був присвячений річниці створення Міжнародного олімпійського комітету України. Головним організатором свята спорту виступило відділення НОК України у Вінницькій області. Підтримали масовий захід спортуправління Вінницької ОДА, спорткомітет Вінницької міської ради і спонсори.  

Спортивне свято на майдані «Водограй» розпочалося олімпійською зарядкою. Причому кращі учасники отримали за свою старанність футболки.

Спортсменів зі сцени привітали організатори та почесні гості. Серед них були голова відділення НОК України у Вінницькій області дворазовий срібний олімпійський призер (плавання) Павло Хникін,  начальник спортуправління Вінницької ОДА срібний олімпійський призер (велоспорт) Сергій Чернявський, його заступник Олександр Олійник, почесний член НОК України Федір Новік, олімпійська чемпіонка (веслування) Інна Осипенко-Радомська, бронзова олімпійська призерка (веслування) Анна Балабанова.

– У Олімпійський день, коли мене називають перед масою людей і згадують про заслуги, бере ностальгія. Сподіваємося, що серед дітей-учасників забігу будуть майбутні олімпійці. Такі заходи допомагають зрозуміти батькам те, що спорт потрібен їхнім дітям, – сказав Сергій Чернявський.      

Відео дня

Масовий забіг проходив по алеям парку – до стадіону МДЮСШ № 1. У ньому взяли участь понад півтисячі спортсменів – в першу чергу молодь, а також ветерани спорту, олімпійці і усі охочі прихильники здорового способу життя.  

Ганна Літвінець, яка працює у ДЮСШ, вийшла на старт разом із своїми дітьми. 

– Це дуже важливий і корисний захід. Особливо для батьків, які мають заради нього залишити всі справи – відпочити та зайнятися спортом разом із дітьми, – сказала Ганна Літвінець.         

Були серед учасників Олімпійського дня і бігуни, які займаються легкою атлетикою професійно.

– Для мене цей забіг був «легкою прогулянкою». Але головне, що у Вінниці підтримують легку атлетику. Це красномовно засвідчує яскраве проведення цього масового заходу, – сказав 15-річний вихованець ДЮСШ № 1 Владислав Кузняк.     

Урочисто підняли прапор Національного олімпійського комітету України олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська та почесний член НОК України Федір Новік, який був одним із найстарших учасником забігу.

– Я веду здоровий спосіб життя. Щодня граю у великий теніс – з 7.00 до 9.30. І завжди беру участь в забігах та інших масових спортивних заходах, – сказав 76-річний Федір Новік.   

Родзинкою Олімпійського дня стали перегони найкращих спринтерів міста над Бугом на 60 метрів – «спринт-батл». У них взяли участь по 8 кращих легкоатлетів-чоловіків і жінок. Було за що боротися: чемпіони отримували сертифікати від спонсорів на 3 тисячі гривень, срібні призери – по 2 тисячі гривень, бронзові – по 1 тисячі. Спостерігати за перегонами було цікаво, адже вони велися на вибування. В підсумку кращою серед жінок, як і можна було передбачити, стала учасниця попередніх Олімпійських ігор Олена Яновська. Вона, хоча і бар’єристка за спеціалізацією, у гладкому бігу також далеко «не пасе задніх». Кращим серед чоловіків став чемпіон України з естафетного бігу (4 по 400 метрів), неодноразовий чемпіон області Олександр Горобець.

– На чемпіонаті області з «гладкого бігу» я також перемагаю. Зараз була конкуренція, адже тут зібрані кращі спортсмени Вінниці, – прокоментувала Олена Яновська. – До наступної Олімпіади ще дуже багато часу. Але, звичайно, я хочу знову здобути ліцензію на неї.  

Увінчала спортивне шоу лотерея, де були розіграні десятки призів: м’ячі, набори для тенісу, туристичні килимки тощо. Переможців визначали рандомним шляхом за підсумками номерів, які були отримані при реєстрації на забіг. Нагородження проводили Павло Хникін і Олена Яновська.

Серед переможців лотереї були навіть гості з інших регіонів. Приміром, 48-річний Володимир Мироненко із Запоріжжя виграв туристичний килимок.  

– Я очікував виграти приз і дуже задоволений перемогою. Буду відпочивати на килимку на природі і згадувати Вінницю. До вашого міста я приїхав на відпочинок – побачити світломузичний фонтан тощо, – сказав Володимир Мироненко. – Я колишній легкоатлет, хоча й досі займаюся спортом. Тому й вирішив взяти участь в спортивному святі у місті над Бугом.

Павло Хникін підбив підсумки Олімпійського дня:

– Учасників могло бути й значно більше. Адже саме сьогодні у Вінниці відбуваються два інших масових спортивних заходи та ще змагання. Цього разу ми показали дітям справжній спринт-батл майстрів з гарними призами. Він сподобався і глядачам, і спонсорам. Можливо, наступного року ми розширимо географію цих стартів.          

– У забігах приймали участь вихованці місцевих ДЮСШ –міських та обласних. Ми запрошували всіх охочих взяти участь у Олімпійському дні. Чудово, що він включає до себе багато різного і цікавого, – додав голова спорткомітету Вінницької міської ради майстер спорту з боксу Сергій Краєвський. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up