Олімпійського призера Павла Хникіна переобрали на посаду голови обласного відділення НОК України

Олімпійського призера Павла Хникіна переобрали на посаду голови обласного відділення НОК України

Сьогодні, 14 вересня, у конференц-залі готелю «Франція» відбулася звітно-виборча Асамблея відділення НОК України Вінницької області. Вона традиційно проводиться раз у чотири роки, у рік зимових Олімпійських ігор.

Видатні спортсмени і організатори

На захід прибули 65 делегатів Асамблеї, що складало понад 2/3 від загальної чисельності, тобто кворум був. Це голови та заступники обласних федерацій з олімпійських видів спорту, керівники обласних осередків спортивних товариств і відомств, вінницькі спортсмени-олімпійці та очільники спортивної галузі міст і районів Вінниччини.

Серед учасників олімпійського форуму були видатні вінницькі атлети і організатори: срібний олімпійський призер (з велоспорту) і начальник спортуправління ОДА Сергій Чернявський, заслужений тренер України (з боксу та універсального бою) і голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський, бронзова призерка Олімпіади (з веслування) Ганна Балабанова, учасник Олімпійських ігор (з легкої атлетики) Андрій Ковенко, головний тренер збірної України з хокею на траві Павло Мазур та інші. В роботі Асамблеї взяв участь й голова комісії НОК України по зв’язкам з осередками Володимир Ковальов.

Привітання від Сергія Бубки

Вів засідання голова відділення НОК України у Вінницькій області, дворазовий срібний олімпійський призер (з плавання), чотириразовий учасник Олімпіад Павло Хникін.

Відео дня

Після того, як по традиції пролунав Олімпійський гімн, головуючий згадав відомих представників спортивної галузі, які пішли з життя протягом його каденції. Це олімпієць Федір Ляховський, тренер Павла Хникіна Анатолій Корчинський, спортивні журналісти Володимир Шафір, Іван Лозовський та інші.

Володимир Ковальов зачитав вітання учасникам Асамблеї від «головного олімпійця нашої країни» Сергія Бубки. Разом із Павлом Хникіним він нагородив лідерів олімпійського руху регіону Сергія Чернявського і Сергія Краєвського, а також провідні спортивні організації міст і районів: Ладижина, Хмільника, Жмеринки тощо.

Новації і збереження традицій

Павло Вікторович прозвітував щодо виконаної роботи протягом каденції на посаді очільника відділення НОКУ. Йшлося про прозорість у роботі і неупереджене суддівство обласних змагань і олімпійських масових заходів, які проводить відділення. Як приклад: на останньому обласному фестивалі «Олімпійське лелеченя» серед школярів середніх класів перемогла команда Шаргородщини, хоча до цього багато років перші місця посідала збірна Вінниці.

За останні роки Вінницьке відділення НОКУ започаткувало чимало цікавих новацій: нагородження грошовими сертифікатами за підсумками року лідерів олімпійського руху серед міст і районів; конкурс серед кращих дитячих тренерів; преміювання кращих спортсменів місяця на Вінниччині тощо.

Зрозуміло, збережені й попередні надбання і позитивні традиції. Через відділення НОКУ виплачуються стипендії з обласного бюджету провідним спортсменам регіону, фінансуються навчально-тренувальні збори тощо. Проводиться чимало спеціалізованих масових заходів: «Олімпійський день», «Олімпійський урок», «Олімпійське лелеченя», «Do like olimpians» («Роби, як олімпійці»), конкурси серед спортивних журналістів та спортивної фотографії тощо.

Виключно схвальні відгуки  

Ревізійна комісія зловживань чи порушень в роботі відділення НОКУ не знайшла. Після цього почалися обговорення єдиної кандидатури на посаду очільника цієї громадської організації – Павла Хникіна.

Всі виступаючі схвально відгукувалися про роботу Павла Вікторовича на посаді. Приміром, Сергій Стоян (Ладижин) дякував за чудовий «Олімпійський чат», який пан Хникін провів в його місті разом з іншим олімпійцем Андрієм Ковенком.

Президент обласної федерації легкої атлетики Олена Бех нагадала про спільне проведення разом із відділенням НОКУ багатьох заходів і чемпіонатів, в тому числі й щодо підвищення кваліфікації суддів.

Заступник голови обласної ради ветеранів спорту Георгій Самков повідомив, що обласне відділення НОКУ завжди відгукується на прохання допомогти і фінансово підтримати ветеранів спортивної галузі, які опинилися в складних життєвих обставинах.  

Володимир Ковальов згадав, що багато років плідно співпрацював із попереднім головою олімпійського руху Вінниччини Федором Новіком. І подякував йому за те, що підготував собі гідну зміну.

На безальтернативній основі

Отже, звіт Павла Хникіна було затверджено, а роботу відділення НОКУ визнали задовільною. В своїй промові перед голосуванням Павло Вікторович згадав, що він 17 років перебував у збірній Україні. І звик до справжньої спортивної боротьби, а тут йому, на жаль, довелося балотуватися на безальтернативній основі.

– Я відчуваю вашу повагу і водночас відповідальність. Тому намагатимусь виправдати вашу довіру, - звернувся Павло Хникін до делегатів.

Він не обіцяв дуже багато членам Асамблеї. Наголошував на тому, що продовжуватиме роботу, яка ведеться зараз. В планах Павла Вікторовича – проведення онлайн-конкурсу на визначення кращого спортсмена року на Вінниччині. Його збираються проводити на офіційному сайті відділення НОКУ, де голосуватимуть пересічні вболівальники. Також Павло Хникін прагне, щоб у Вінниці створили Олімпійський дім чи хоча б обласне відділення НОКУ отримало нове, більш зручне і просторе приміщення, ніж є зараз.  

«Проти» не голосували

Голосування за нового голову відділення НОКУ було таємним. Серед 65 присутніх членів Асамблеї у ньому взяли участь 63. 62 із них проголосували за Павла Хникіна, а ще один бюлетень виявився зіпсованим.

Першим заступником голови відділення затверджений Сергій Чернявський, заступником – Сергій Краєвський, відповідальним секретарем – Олександр Олійник (заступник начальника спортуправління вінницької ОДА).

Обрали й склад виконкому, майже половину якого склали молоді представники олімпійських видів спорту. За словами переобраного голови відділення НОКУ, це має активізувати й покращити роботу.

Незабаром пройдуть вибори президента НОК України. Члени Асамблеї Вінницького відділення запропонували переобрати на цю посаду Героя України, олімпійського чемпіона Сергія Бубку. А делегатом на звітно-виборчу Асамблею НОК України від Вінниччини обрали Павла Хникіна.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up