Шаргородська команда «Динамо» – в призерах Всеукраїнського фіналу проекту «Олімпійське лелеченя»!

Шаргородська команда «Динамо» – в призерах Всеукраїнського фіналу проекту «Олімпійське лелеченя»!

У МДЦ “Артек”, що розташовується у мальовничій місцевості Києва – Пущі-Водиці – провели Всеукраїнський фінал проекту НОК “Олімпійське лелеченя”-2018. Учасників вітали голова НОК України Сергій Бубка, міністр спорту України Ігор Жданов, славетні олімпійські чемпіони. 

Змагання тривали протягом тижня. Вінниччину представляла команда «Динамо» Шаргородської районної гімназії, яка перед цим стала переможцем обласних змагань. Це була дюжина школярів 7-9 класів і два представники.

– Змагання були дуже представницькими. На фіналі  «Олімпійського лелеченяти» виступали команди 24 областей і Києва, – каже представник наших спортсменів, вчитель фізичної культури Шаргородської районної гімназії Іван Сенчишен.

Загалом відбулися чотири конкурсних етапи: презентація, вікторина, волейбол та естафета. Найкращій результат шаргородці показали в останньому. В естафеті вони посіли друге місце, поступившись лише команді "Лідер" (Миколаївська область). На третьому місці – команда "БЕМС" (Полтавська область).

Відео дня

Комбінована естафета складалася з 12 етапів (за кількістю членів у кожній з команд). Діти долали дистанцію із різноманітним спортивним інвентарем, демонструючи свою швидкість, вправність, витривалість та, звісно ж, командний дух.

– Ми посіли на обласному етапі в естафеті перше місце і були готові показати високий результат й на всеукраїнському фіналі, – наголошує Іван Сенчишен.

Також непогано представники Вінниччини виступили у волейболі, розділивши 5-8 місця. В загальному заліку наша команда розділила 10-12 місця. Але нагородження по кожному з етапів відбувалося окремо. Призери та переможці кожної дисципліни отримали кубки, медалі відповідного гатунку, дипломи, сертифікати та набори спортивного приладдя. 

На урочистій церемонії закриття "лелеченят" вітали уславлені олімпійці - дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор з вітрильного спорту Олена Пахольчик, бронзові призерки Ігор з гандболу Олена Яценко і Олена Цигиця, бронзова призерка Олімпіади у потрійному стрибку Ольга Саладуха, перший український скелетоніст Владислав Гераскевич, стрибунка у висоту Ірина Геращенко. А також заступник генерального директора МДЦ "Артек" з виховної роботи Сергій Коник.

Завершилося свято традиційним танцем у виконанні спортивних, спритних та кмітливих "лелеченят".

– Всі діти дуже задоволені. Вони отримали незабутні враження. Сподобалося чудове місце проведення змагань, гарна організація. Багато нового дізналися у «Олімпійській лабораторії», яку проводили важкоатлет Олексій Торохтій, фехтувальниця Ольга Харлан та інші зірки українського олімпійського спорту. «Артек» наші учні покидали зі сльозами на очах – їм не хотілося його залишати, – каже Іван Сенчишен.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up