Вінницька каратистка у Польщі стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи

Вінницька каратистка у Польщі стала бронзовою призеркою чемпіонату Європи

Вінницька каратистка Ірина Козачковська вдало дебютувала на міжнародному рівні. Спортсменка тренера Олександра Вихованця виборола бронзу на чемпіонаті Європи з кіокушинкай карате. Він проходив у місті Кельце (Польща). Раніше Ірину не допускали на такі чемпіонати за віком – тільки з 14 років це дозволено.

Вінничанка перемогла суперниць зі Швеції та Польщі. Третій поєдинок був рівним, але наша землячка "за активністю" поступилась спортсменці з Угорщини, майбутній чемпіонці. В загальному заліку збірна України посіла 1-е командне місце серед збірних 22 країн. 

Раніше Ірина Козачковська єдина серед наших каратистів виграла золоту медаль на чемпіонаті України з кіокушинкай карате серед кадетів, що пройшов у Житомирі. Там вона здобула путівку на чемпіонат Європи і стала чотириразовою чемпіонкою країни.

Тепер вінничанка мріє взяти участь на чемпіонаті світу, який щорічно проходить на батьківщині карате – в Японії.  Ірина Козачковська – кандидат у майстри спорту України. Дівчина навчається на факультеті фізичного виховання Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу. Після завершення навчання хоче стати тренером.

Відео дня

 – У мене були успіхи з самого початку занять карате. На двох дебютних змаганнях посіла перші місця. Тоді билася з хлопцями, бо серед суперників не було дівчат, – згадує спортсменка.

Нині Ірина Козачковська з хлопцями-однолітками б`ється тільки на тренуваннях у залі школи № 21. Така практика допомагає підготуватися до змагань з кумі те (поєдинки).

Нагадаємо, у карате можна атакувати суперника і руками, і ногами. Також дозволяється робити підсічки, «вертушки». А ось кидки і штовхання забороняються.

– Я перемагаю за допомогою різних прийомів. Нерідко долю мого поєдинку вирішує удар у голову. Часто виграю іпоном, хоча інколи й по рішенню судів, – каже Ірина Козачковська. – Можу здивувати й технічними навичками. Приміром, розбиваю стіну з гіпсокартону.

Уподобання Ірини Козачковською не обмежуються єдиноборствами. Вона займалася танцями, два роки грала у баскетбол. Але за браком часу гру з м’ячем довелося закинути.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up