Вінницька «Нива» у гостях розгромила «Поділля» на «класі»

Вінницька «Нива» у гостях розгромила «Поділля» на «класі»

Подільські футбольні дербі традиційно є складними для «Ниви». Якщо згадати нинішній сезон чемпіонату України (друга ліга), то наша команда в першому турі зіграла з «Поділлям» у безгольову нічию. А в 13-у турі із трудом переграло цей клуб із рахунком 1:0. 

Тому матч третього кола в Хмельницькому вболівальники очікували із певним побоюванням за результат, навіть незважаючи на аутсайдерський статус команди господарів. До того ж через перебір жовтих карток подільське дербі пропускав капітан і автор єдиного переможного голу у ворота тернопільської «Ниви» Ігор Маляренко. Тому нашу команду на поле вивів досвідчений віце-капітан – захисник Вадим Хохлов.  

Щоб підтримати «Ниву», по традиції до сусіднього обласного центру прибув автобус із уболівальниками. Серед них були і юнаки, і працюючі, і пенсіонери, і дівчата. Проїзд для прихильників був безкоштовним, за рахунок клубу. Разом із вінницькими фанами прибув і віце-президент вінницької «Ниви» Вадим Кудіяров. Увесь матч нивівські ультрас скандували гасла, вигукувала слова підтримки і надихали гравців йти вперед. Події на полі аж ніяк їх не розчарували. Скоріше навпаки: наша команда виграла матч «на класі», дуже впевнено.

На другій хвилині практично сам-на-сам вискакував гострий форвард «Ниви» Павло Федосов, але кіпер господарів Сергій Шевченко дивом витягнув м’яч. Після дещо нудного відрізку, який пройшов у «розвідці» і намацуванні слабких місць, вінничани на 15-й хвилині відкрили рахунок з пенальті. Його справедливо призначили за те, що оборонець Ян Морговський збив у карному майданчику Андрія Маляренка. Наш виконавець стандартів Володимир Савошко, один із лідерів команди, чітко переграв Сергія Шевченка. 0:1.

Відео дня

Вже через п’ять хвилин вінничанам  вдалося подвоїти. У кут воріт круглого вколотив Антон Музиченко.

Отримавши солідний гандикап у два м’ячі, «Нива» дещо збавила оберти. Це дало можливість господарям оговтатися від неприємних спогадів і провести кілька небезпечних  атак. Приміром, на 30-й хвилині Ян Морговський пробивав під поперечину. Наш голкіпер Максим Бабійчук зміг витягнути  складний м’яч і перевести на кутовий. Під кінець тайму глядачі побачили досить жорстку гру у виконанні обох команд. Гравці не хотіли поступатися, через що виникали падіння і на поле довелося виходити лікарям.

Після перерви «Поділля» пішло вперед. Шанси розмочити рахунок мали Кирило Бабак і Ян Морговський. Господарям не фартило, та й наш кіпер грав досить надійно. Все ж на 54-й хвилині Кирило Бабак після навісу з кутового Андрія Муляра скоротив відрив - 1:2.

«Поділля» намагалося вирівняти становище, але дещо послабило тили, чим наша «Нива» і скористалася на 64-й хвилині. Після розкішної комбінації і скидки назад під удар Романа Гудака гольовий дубль оформив неприкритий Володимир Савошко. 1:3.   

До фінішу «Нива» впевнено контролювала гру. У господарів можна згадати лише небезпечний удар активного Кирила Бабака, який наш голкіпер потягнув. А на 4-й доданій хвилині лік голам за «Ниву» відкрив Володимир Кучер, який вийшов на заміну. З лінії карного майданчику він невідпорно пробив у правий кут. 1:4!

Вінницька вболівальницька «торсида» залишилася задоволеною не лише результатом, але й грою.

- Стиль нашої команди під час зимової перерви корінним чином змінився. Головний тренер Денис Колчін непогано поставив гру «Ниви». Бачимо пресинг, чітку гру без м’яча, гарні атакувальні дії. Все це – просто «цукерочка». Тому такі дії, зрозуміло, подобаються. За рівнем футболу наша команда цілком може гідно виступати в першій лінії, -сказав вболівальник із 50-річним стажем Віталій Шкурак.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Ниви» Денис Колчін сказав, що команда була готова до напруженої силової боротьби, яку нав’язав суперник. Відповідним чином весь тиждень й йшла підготовка. Нашого тренера порадували чотири забитих м’ячі, хоча він побачив певні прогалини в обороні, особливо під час розіграшу стандартів. А ось відсутність у дербі лідера Ігоря Маляренка він не вважає особливо суттєвою, адже у «Ниві» зараз два рівноцінних склади.   

В.о. головного тренера «Поділля» Віталій Костишин визнав, що гості переграли його команду. Він вважає, що вінничани були кращими і у бажанні перемогти, і у швидкісній грі. Віталій Костишин побачив, що дії на полі «Ниви» за останній час змінилися у кращий бік. А ось у «Поділля» він покращення не побачив. Бо його команда пропустила у трьох весняних матчах 13 голів. Тренер «подолян» прагне зробити кардинальні зміни, бо «так далі продовжуватися не може».

Наступний поєдинок 23-го туру чемпіонату України наша команда проведе у Вінниці в суботу, 21 квітня. Суперником «Ниви» буде чернівецька «Буковина». Початок гри на Центральному міському стадіоні (колишній «Локомотив») - о 16.00. Торік буковинці вдома обіграли нас із рахунком 3:0, тож зараз чекаємо реваншу.

   

Технічні дані

Хмельницький. 14 квітня

«Поділля» – «Нива» - 1:4

Голи: Бабак, 54 – Савошко, 14, 64,  Музиченко, 19, Кучер, 94

 

«Поділля»: Шевченко – Джурко (Майко, 41), Швець, Рижук, Степаненко (Миколайчук, 80). Макарченко, Ліповуз (Шаповал, 86), Рожко (Маховка, 52), Муляр, Морговський (Тупік, 80),Бабак. Запасні: Дворник, Абзалов. В.о. головного тренера: Віталій Костишин.

«Нива»: Бабійчук – Хохлов, Музиченко, Дударенко, Дмитренко – Гарванко, Савошко (Попов, 80), Паламарчук (Менжега, 74), Калітов (Кучер, 90), Маляренко (Гудак, 61), Федосов (Яськов, 65). Запасні: Злотар, Палій. Головний тренер: Денис Колчін.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up