Волейболісти «МХП-Вінниця» дали бій чемпіонам України

Волейболісти «МХП-Вінниця» дали бій чемпіонам України

Минулого сезону дві вінницькі волейбольні команди виступали у суперлізі чемпіонату України. І обидві стали призерами. Чоловічий СК «Вінниця» сягнув бронзової вершини, а жіночий «Білозгар-Медуніверситет» піднявся на сходинку вище. 

Цього сезону в еліті стартували одразу три волейбольні команди Вінниці. Додався ВК «Серце Поділля», який раніше звався «Екодім». А «містяни» змінили назву на «МХП-Вінниця».

Втратили лідерство

10 – 11 листопада «МХП-Вінниця» провів два матчі із чинним чемпіоном України – харківським «Локомотивом». До цього принципового протистояння наші земляки підходили в статусі лідера суперліги. Інтриги додавало й те, що в складі «МХП-Вінниця» виступали кілька екс-«залізничників» разом з граючим тренером Сергієм Щавинським.

Відео дня

Матчі викликали цікавість у вінницьких вболівальників – у залі педуніверситету був аншлаг. Глядачі зустрічали шаленими оплесками кожну вдалу дію своїх улюбленців. Це сильно психологічно тиснуло на гостей.  

У перший день команда Васифа Талібова дала справжній бій незмінним чемпіонам України і поступилася лише в останній, п’ятій партії – 2:3. Ця гра тривала майже дві години. Таким чином «МХП-Вінниця» набрала з трьох одне очко, яке нараховується за мінімальну поразку.

Наступного дня гра склалася не так вдало для нашої команди – вона програла з рахунком 1:3. Вінничани виграли лише важку третю партію (28:26), після чого харків’яни впевнено завершили четвертий сет (18:25). У гостей постійно проходили ризиковані, проте максимально агресивні подачі та компактніше запрацював прийом. Вони також регулярно перегравали досить надійний блок «МХП-Вінниця».Таким чином за набраними очками «Локомотив» випередив наших волейболістів.

Претенденти на п’єдестал

На традиційній післяматчовій прес-конференції гравці і тренери  обох команд прокоментували поєдинок. Головний тренер «Локомотиву» Ігор Зябліцев наголосив, що очікував серйозного ігрового спротиву.

– Адже вінницька команда – бронзовий призер минулого чемпіонату. «МХП-Вінниця» вдома, перед власними вболівальниками, демонструє пристойну гру, – сказав коуч гостей.

Ігор Зябліцев назвав головних конкурентів свого клубу у поточному сезоні.

– Обидві вінницькі команди – добре укомплектовані, вони складатимуть нам конкуренцію в чемпіонаті. Також непоганий потенціал мають молода харківська «Юракадемія» і хмельницький «Новатор». Всі ці клуби – приблизно одного рівня. Взагалі рівень чемпіонату України потроху підіймається, – підкреслив він.

Кращий гравець «Локомотиву» у вінницькому матчі (за версією Федерації волейболу України) Олег Плотницький заявив, що був впевнений у перемозі навіть після програшу однієї з партій.

– Ми були сильнішими, тому й перемогли. Поступилися у третій партії лише через розслабленість. «МХП-Вінниця» у цьому сезоні має сильний склад, він обов’язково буде у призовій трійці, – сказав Олег Плотницький  

Забракло рівня фізпідготовки

Граючий тренер «МХП-Вінниця» Сергій Щавинський пояснив, що нашому клубу забракло для перемоги у першому матчі проти «залізничників» майстерності:

–  У «Локомотиві» грають більш кваліфіковані волейболісти. Також харківська команда більш зіграна, ніж наша.

За словами Сергія Щавинського, в другому матчі деяким нашим гравцям не вистачало фізичної підготовки. Довелося їх по ходу змінювати, тому й були провальні перші партії. Згодом гра вирівнялася й стабілізувалася, особливо на прийомі м’яча.        

– Все ж у нас було більше браку у діях. Напевно, через хвилювання. Хто менше робить помилок, той і виграє. Над цим треба працювати. Цього сезону ми реально можемо повторити минулорічний результат, тобто здобути медалі. Якщо ми змогли дати бій харківському гранду, у нас має бути все добре й надалі, –  вважає Сергій Щавинський.

На думку гравця «МХП-Вінниця» Юрія Клепка, у перший ігровий день наша команда виклалася повністю, через що не вдалося повністю відновитися.

– У «Локомотиві» волейболісти і старші, і грамотніші за нас. Тому нам було непросто впоратися з їхнім тиском. Одного старання виявилося замало, – зауважив Юрій Клепко.

У Львові «зїли» «Кажани»

Тим часом четвертий тур суперліги провела інша вінницька чоловіча команди «Серце Поділля». У Львові вона двічі із однаковим рахунком 0:3 поступилася місцевому клубу «Барком-Кажани», діючому срібному призеру України. Ці результати прокоментував головний тренер «сердечок» Валерій Копилов.

– Ми – дебютанти еліти, а «Кажани» – срібні призери. Нашим гравцям необхідно набратися досвіду. Бо до складу, який грав у вищій лізі, додалися лише кілька гравців. 80 % виконавців «Серця Поділля» – вихованці вінницького волейболу. Наша задача на сезон – потрапити до фінальної четвірки, а далі як вийде, – сказав Валерій Копилов. 

Раніше «Серце Поділля» здобуло дві перемоги над «Юракадімією» і двічі поступилося «Локомотиву». В наступному турі воно у Вінниці приймає «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів). Матчі пройдуть у спорткомплексі педуніверситету. Початок гри 17 листопада – о 17.00, 18 листопада – о 11.00.      

Поборемося з «Фаворитом»

Вінницька жіноча команда суперліги «Білозгар-Медуніверситет» пропускала тур. Перед цим вона двічі обіграла колектив Сєвєродонецька, по два рази поступилася чемпіонкам України з Южного і команді Луцька. Далі наші дівчата у Вінниці приймають «Фаворит» (Київ). Матчі пройдуть у спорткомплексі медуніверситету. Початок гри 17 листопада – о 17.00, 18 листопада – о 11.00.     

Граючий тренер «Білозгар-Медуніверситету» Юлія Якушева розповіла про мету на сезон:

– Минулого сезону ми не ставили жодних задач, але здобули срібло. В цьому чемпіонаті спробуємо увійти до фінальної четвірки і продовжити боротьбу за медалі. У нас досі триває становлення колективу, хоча склад майже не змінився. Переважно грають досвідчені волейболістки. Хоча я вже підключаю свою дочку Валерію Якушеву та інших молодих спортсменок.  


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up