Сьогодні – святого Олексія. Що не можна робити в цей день

Сьогодні – святого Олексія. Що не можна робити в цей день

В цей день нічого не плануйте, нікуди не їдьте, а приготуйте рибну страву і подумайте про сон.

У православній церкві 25 лютого вшановують пам'ять святого Олексія.  Саме на Олексія намагалися проморожувати насіння. Зерно виставляли на мороз, а потім відносили в тепле місце.

На Олексія іноді сняться віщі сни, і на них варто звернути особливу увагу. Якщо 25 лютого наснилися рукавиці - чекай непроханого гостя, квас - можливий обман, горіхи і насіння - дрібні неприємності прийдуть, мавпи - є ймовірність зробити необдуманий вчинок.

 У народі 25 лютого називали "рибним днем", на вечерю було прийнято готувати рибну страву. Крім цього, численні прикмети в цей день підказували рибалкам, коли очікувати хорошого клювання і удачу.

Відео дня

Для господинь 25 лютого - особливий день. Вірили, що якщо пряжу покласти на сніг, потримати її на морозі, то речі, зшиті з такої пряжі, прослужать своїм власникам набагато довше.

Крім того, в старовину знахарі намагалися саме 25 лютого лікувати переляк. Вважалося, якщо людина дуже сильно злякалася, то зцілювати необхідно особливим чином, інакше вона згодом захворіє. Для лікування переляку застосовували ритуали та змови.

Не можна 25 лютого починати нові справи або планувати поїздки - все це, за прикметами, приведе до невдач.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up