Сьогодні — святого Юрія. Що категорично не можна робити у свято

Сьогодні — святого Юрія. Що категорично не можна робити у свято

В цей день, 6 травня, у православній церкві відзначається одне з найбільших весняних свят на честь Юрія (Георгія) Змієборця – святого мученика і воїна. На іконах цього святого зображують як мужнього воїна на білому коні, який  списом проколює змія. Це символ перемоги добра над злом.

Юрій походив з родини багатих і благочестивих християн, мешканців міста Бейрута. Дорослим Юрій іде служити до війська і невдовзі отримує чин воєводи і старшого військовоначальника. Це дає йому можливість переконатися в ненависті язичника-царя до християн і викликає бажання захистити невинних. Юрій оголошує себе християнином - і чекає царського суду. Промова Юрія на суді здивувала, але не переконала правителя, який зовсім не хотів втрачати досвідченого воїна і вирішив його умовити зректися Христа. Коли ж умовляння не допомогли, Юрія піддали тортурам. Однак святий мужньо зносив усі випробовування, а Божий ангел за ніч зцілив його тіло від ран. Не зламавши християнського духу святого, цар наказав відрубати йому голову. Це сталося в Нікомідії 303 року.

За духовну перемогу над мучителями святого називають ще Переможцем.

Заборони в День святого Юрія такі ж, як і в будь-яке інше релігійне свято (не можна шити, вишивати, займатися польовими роботами, лаятися). Але є і своя специфіка.

Відео дня

Вважається, що в цей день ні в якому разі не можна користуватися ні гребенем, ні гребінцем, ні щіткою, ні ножицями. Більш того, говорять, що їх заховати так, щоб навіть на очі не попадалися, інакше чекайте негативних наслідки.

  • якщо ви будете користуватися гребінцями або вирішите підрізати волосся ножицями, волосся стане слабкими і почнуть випадати.
     

Не можна нічого в'язати в день Юрія і навіть просто тримати в руках вироби з вовни - вовки всіх овець в отарі перегризуть. Також не можна кричати і лаятися в цей день - може вбити грозою.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Андрей Иванов

    Я так понимаю, что 20 минут стараниями свох журналистов все глубже скатывается в желтуху. Где написано, что нельзя, а что можно делать в религиозные праздники, посвященные святым? И автор распространяя подобный бред, считает себя серьезным журналистом? Журналист бы взял интервью у батюшки, который может компетентно рассказать, что действительно называется грехом. Но ведь намного проще пересказать бабкины сказки.

    Задунайский Торонтуй reply Андрей Иванов

    Это ж Ольга. Она так решила.
  • ваняк

    А я думал что всё, что нельзя делать - это 10 заповедей, а не какая то чушь вязание и крики...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up