На вінницькій фотовиставці на підтримку єдності України представили світлини зі всього світу

На вінницькій фотовиставці на підтримку єдності України представили світлини зі всього світу

22 січня у Вінниці пройшла фотовиставка, присвячена ІV міжнародному флешмобу «UnitedUkraine» ("Україна Єдина»). Її презентували в культурному центрі "Галерея ХХІ". Цього року у флешмобі взяли участь понад 10 тисяч осіб з 62 країн світу, з п’яти континентів. Вінничанам представили частину світлин – близько 80, серед яких були й фотороботи вінничан.

Флешмоб «UnitedUkraine» до Дня Соборності України і пов’язану з ним фотовиставку провели громадські організації «Батьківщина молода» та «Ukrainians». Його учасником міг стати кожен, хто підтримує Україну, прагне її єдності та припинення військової агресії з боку Росії. Для цього достатньо було сфотографуватися з плакатом із гаслом «UnitedUkraine». Цього року мета флешмобу – сфокусувати увагу світової спільноти на Україні, на тому, що тут вже 4 роки йде війна, гинуть люди, але українська нація є незламною та єдиною, і гідно протистоїть окупанту.

– Аналогічну фотовиставку наші активісти розмістили й на кордоні з окупованим Кримом, – сказав співорганізатор фотовиставки, заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Батьківщина молода» Вадим Кудіяров. – Захід допомагає привернути увагу світової спільноти до проблем нашої країни, в першу чергу пов’язаних із окупацією територій.

– На виставці представлені далеко не всі фотороботи вінничан. Деякі з них просто не помістилися. Їх можна знайти на сайтах і в соціальних мережах, – додав Дмитро Рогозюк.  

Відео дня

На презентації побували відомі у місті особистості. Приміром, чемпіон України з фрі-файту (національного різновиду змішаних єдиноборств) Ігор Куцький.

– Взяти участь у флешмобі мені запропонували друзі. Вважаю, що такі заходи, які об’єднують українців, дуже потрібні, – сказав Ігор Куцький.     

Серед глядачів було чимало молоді, студентів.  

– Наша країна переживає важкі часи. Тому важливо залишатися вірними їй. Ми, молодь, за єдину та цілісну Україну, – сказала студентка Вінницького гуманітарного-педагогічного коледжу Богдана Кльоцка.

Довідка

Флешмоб «UnitedUkraine» присвячений Дню Соборності України, який відзначають 22 січня. Це величний день в історії України. 1919 року на Софіївській площі у Києві був проголошений Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. У цей день також прийнято згадувати іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше. 22 січня 1918 р. – прийняття IV Універсалу УЦР, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up