Через Вінницю проїхала вантажівка з гігантським вантажем. Всі її бачили, але порушення не помітили

Через Вінницю проїхала вантажівка з гігантським вантажем. Всі її бачили, але порушення не помітили

У Тернопільській області Служба автомобільних доріг спільно з Укртрансбезпекою та поліцією зафіксувала кричуще нехтування законом. Там було затримано автомобіль MAN, вантаж якого утричі більший допустимої норми. Ця вантажівка проїжджала і через Вінницю.

Нагадаємо, дана вантажівка була помічена під Вінницею 5 грудня. Ми тоді писали, що на околиці міста стояла вантажівка, яка перевозила велику чорну цистерну. Під одним із рекламних щитів їй не вдалося проїхати.

Багатьох вінничан це обурило. У коментарях до матеріалу запитували чому авто стоїть на зустрічній та без супроводу поліції. Дехто висунув припущення, що це радіоактивний вантаж.

— По цьому все норм, ніякої проблеми там немає. Вантаж з трудом проходив, але пройшов. Наші супроводжують, — тоді зауважила нашому журналісту прес-секретар патрульної поліції Тетяна Фіщук.

Відео дня

Однак, тернополяни зовсім по іншому відреагували на порушення.

— У Підволочиську було затримано автомобіль MAN, котрий належить перевізнику ТзОВ «Укртрансальянс», вага якого 135 тонн. Це більш ніж утричі більше допустимої норми. Остання, нагадаємо, становить 40 тонн. Водій відмовився виконувати законне прохання служб заїхати на пересувний ваговий комплекс. Вагу автомобіля вирахували після проведення документального контролю: додали вагу автомобіля, причепа та вантажу, — зазначають у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області.

Транспортний засіб рухався з Іллічівська до Івано-Франківська. На перевізника був накладний штраф, який вимірюватиметься у євро.

Маршрут автомобіль пройшов чималий - більше 600 кілометрів.

Начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик зазначає, що більшість доріг їх регіону побудовані в 70 – 80 роки минулого століття і тоді ніхто не міг врахувати вплив таких машин на дороги. Нині ж вони завдають великої шкоди - під тиском на покритті утворюються напливи, які згодом стають вибоїнами.

— Недобросовісні перевізники погіршують і без того непросту ситуацію, порушуючи експлуатаційні норми. В гонитві за особистою вигодою вони перевантажують великотоннажні автомобілі, завдаючи величезних збитків мережі доріг, - додає Юлик.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Oleksandr Stoliarov

    Штраф не може бути в євро. Є офіційні ставки на перевезення вантажів, які перевищують норми Вони, згідно європейської директиви і постанови КМУ №879 встановлюються в євро.

    Штраф же встановлюється в гривнях, це якщо перевізник не оплатив не оплатив ставку за перевищення.

    Але дивлячись на кількість осей і коліс, можу припустити, що там ніякого перевищення немає і тиск одного колеса на дорогу вписується в норму.

    До того ж раніше працював на підприємстві, звідки важковантажну продукцію вивозили багато АТП, а це десятки фур щодня. Там перегрузи були на 30% і перед тим все вирішувалося в кабінетах укртрансбезпеки і му,орів.

    Тому ця показуха для ЗМІ мус,рів і прочих шкідливих чиновників, бо їм не занесли "конверт" дуже смішить. В Україні 99% перевізнків вантажів їздять в перегрузом і всі заносять долари кому треба, щоб їх не чіпали.

  • Олексій

    Тепер ще один інвестор пошле нах цю країну. Вибачайте за прямоту, але це десь так.

    Olvol reply Олексій

    Інвестор мовою простого народу називається скупщик розбазареного!! Расхититель народної власності

    Олексій reply Olvol

    Думка представників Параші мене не цікавить.

    Olvol reply Олексій

    Щё?
  • Иванов Саня

    Kostia Dudnik reply Иванов Саня

    Так єто же біло пол года назад? То же саоме... это что, повторение??? Опять никто не заметил а Тернополь заметил?

    Олексій reply Иванов Саня

    Тобто, це історія про те, як лоха**лись на вінничині і не отримали штрафу?
  • DINOSAURofficial

    Вони по документам вичислили вагу :) Там якщо порахувати то все авто можливо менше тисне на дорожнє полотно звичайна фура..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up