Масштабний медичний проект. Біля лікарні №2 будують новий корпус

Масштабний медичний проект. Біля лікарні №2 будують новий корпус
  • До кінця року Вінниця стане центром госпітального округу, в якому буде 960 тисяч осіб.
  • Аби лікувати таку кількість людей вже розпочали розвивати існуючі лікарні. Так, для клінічної лікарні №2 зводять ще один корпус.
  • Майбутня споруда зможе приймати карети швидкої допомоги у приміщенні. А принципи роботи стануть такими ж, як і у європейських клініках.

На території клінічної лікарні, що на Київській, 68, вже другий рік триває масштабне будівництво, яке поки що не видно з вулиці. А тим не менш, будівельники вже встигли залити фундамент, займаються облаштуванням стін та реконструкцією двоповерхового медблоку лікарні.

Разом з новою спорудою закуплять нову техніку та підготують фахівців, які зможуть користуватися сучасною апаратурою для діагностики, реанімації. Масштабне будівництво, вартістю чверть мільярда гривень, хочуть завершити до кінця 2019 року.

Швидка в’їжджає в медблок

Масштабний проект, який коштує близько 46 мільйонів гривень, втілюють до медичної реформи. За нею наше місто стане центром північного госпітального округу з населенням 960 тисяч людей. До Вінниці будуть везти на лікування з районів та сіл, де немає лікарень та фахівців достатнього рівня.

Відео дня

Тому наразі триває добудова головного корпусу лікарні, де будуть приміщення під чотири операційні, відділення протишокової та інтенсивної терапії, а також реанімації. Вони займатимуть три поверхи.

Проект

Ще одна відмінність цієї лікарні від інших — машина швидкої допомоги буде заїжджати всередину будівлі. Відтак, пацієнта будуть витягати на ношах вже в теплому, чистому приміщенні.

Зараз людину завозять у приймальне відділення та ще кілька метрів несуть за будь-якої погоди через подвір’я.

Щодоби 30 операцій

Як розказували в мерії, це є спільний проект міста з державою, мета якого одна — врятувати якомога більше життів. За словами міського голови Сергія Моргунова, у разі необхідності екстреної медичної допомоги пацієнтів будуть напрaвляти у Вінницю. Тому потрібно створити належні умови.

Зараз у лікарні працює 642 працівники, з них понад 150 – лікарі. За словами головного лікаря клінічної лікарні Олександра Фомина, через їх палати на рік проходить близько 50 тисяч людей.

— Чиста математика, якщо розподілити цю цифру на дні, то у нас, в середньому, 150 пацієнтів на добу. Лише операцій — 8,5 тисяч щороку або 30 операцій на добу. Попри це, у нас не вистачає місць й техніки. Тому нові операційні, протишокові відділення та реанімації – це дуже необхідно.

Частину техніки, з яких рентгенохірургічний апарат, електродефібрилятор, апарат для штучної вентиляції легень, які закупили за кошти міста, вже впровадили у лікуванні пацієнтів. Щоб її опанувати лікарі проходили стажування в італійських та німецьких клініках.

— Наприклад, апарат для вентиляції легень, без перебільшення, врятував багато життів. Техніка визначає автоматично скільки потрібно пацієнту кисню, підлаштовується під індивідуальні потреби. Якщо є якісь відхилення за показниками, з яким техніка не може впоратися, то апарат подає сигнал до медичного персоналу, — сказав головний лікар Олександр Фомін.

Закінчать у 2019-му

Добудова корпусу дозволить розвантажити інші відділення лікарні та операційні. Загалом у новій споруді буде 24 ліжка інтенсивної терапії. І кожне з них — повноцінно оснащене лікувальною апаратурою. Дані з діагностичного відділення будуть автоматично передаватися до апаратури, що в операційній.

А поки робітники з товариства «КБК» зводять стіни майбутнього корпусу. Виконроб Валентин Базишин сказав, що будівельники свою роботу знають.

— У нас є досвід побудови таких об’єктів, тому робота триває без проблем. Постійно на будівництві перебуває від 10 до 15 людей. А оскільки поряд працююча лікарня, тому намагаємося не заважати відпочинку хворих. Робимо зранку до восьмої вечора, — сказав виконроб.

Коли будівлю завершать, то вона матиме таку структуру:

  • нульовий поверх — центральне стерилізаційне відділення та пральня
  • 1-й поверх — відділення екстренної медичної допомоги з протишоковим залом на шість робочих місць з сортувальною, лабораторно-діагностичною зонами
  • 2-й поверх — сучасне відділення реанімації на 18 робочих місць
  • 3-й поверх — ургентний оперблок на чотири операційні та зала телемедицини

Закінчать будівництво до кінця 2018 року.

Оздоблення та оснащення обладнанням має бути завершено до кінця 2019 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Olvol

    Родственники  КАЖДОГО больного  ходят в аптеку. Давайте посчитаем, сколько это человеко-часов? Сколько за это время можно вырастить тюльпанов вместо импортных голландских? Умножить это на 20 лет - то сколько ламповых и подшипниковых заводов можно было уже поднять с руин? Ладно взносы, но почему нужно создавать в аптеке очередь и тратить время сотен родственников  больных если может 1 человек передать ящик лекарств в больницу?
  • Olvol

    Дворник звонит вам с утра и говорит, что сметёт весь мусор под вашу дверь, если не заплатите взятку? Нет? А почему врачи не уделяют должного внимания больным, даже если деньги есть, а их просто ещё не довезли? Ведь это намного хуже, чем неправильно подмести улицу! И вообще  заявления о том, что врач должен ВО МНОГО раз больше получать - это бред. Любой труд почетен. За интеллектуальность конечно доплата, но не в 8-10 раз, как они бы себе хотели.

    Max reply Olvol

    Извините, а дворник тоже учится 7! лет, тратит уйму денег и времени на свое образование и квалификацию? Абсолютно не оправдываю взяточничество. Это болезнь общества, по обе стороны. Но труд, особенно такой ответственный должен адекватно оплачиваться.

    Olvol reply Max

    Любой труд почетен! И лучше быть хорошим дворником, чем врачом-отравителем, который гноит  тех, кто мало носит.

    Пусть будет разница в три раза в зарплате - этого достаточно.  Но никак не в 10.
  • Olvol

    Врачи должны знать, что за внэски можно и отсидеть. В советскоп время люди и пирожок взять стеснялись, а сейчас цены на все!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up