Медитація у сучасному світі (Прес-служба «Вінницький обласний центр Шрічинмоя»)

Медитація у сучасному світі (Прес-служба «Вінницький обласний центр Шрічинмоя»)

Одного разу голова однієї з Європейських країн, вибачаючись за своє невелике запізнення на зустріч, відповів, що займався медитацією. Він  робить це регулярно, а особливо перед прийняттям важливих рішень, які стосуються благополуччя держави та її жителів. Така відповідь, безумовно, задовольнила і порадувала присутніх. Ця історія надихнула на думку - а якою стала б наша країна і які рішення приймалися нашими законотворцями, коли б вони виділили трішечки часу для занять медитацією, концентрацію своїх думок на єдності країни, благополуччі громадян. Можливо у владних структурах, громадах по всій Україні з’явилися б спеціальні кімнати для роздумів, молитов і медитацій. В цей час на думку приходить вислів «Повнота життя в тому, щоб мріяти і втілювати ці неймовірні мрії в життя».

Якщо казати про медитацію на сьогоднішній день, то слід відмітити, що ця універсальна практика давно вийшла за межі всіх конфесій та релігій та використовується в психології як метод врегулювання конфліктів, в педагогіці та мистецтві для відкриття творчих здібностей учнів, в фізичній культурі та військовій справі для досягнення витривалості, а медицині та реабілітації для розвантаження психоемоційного стану пацієнта. 

У сучасному світі медитують співробітники ООН, Європарламенту, урядів, топ-менеджери корпорацій, співробітники Google та Apple. Також медитація використовується для реабілітації постраждалих від насильства, ветеранів війн, військових АТО, для підготовки солдатів в арміях, у школах. У США та Великобританії у школах, де проводиться медитація, знижується рівень насильства і злочинності, підвищується успішність і відвідуваність. Не говорячи вже про розвиток творчих здібностей, лідерських якостей, самодисципліни. Медитація, безумовно, гармонізує внутрішній і зовнішній світ людини , приносить радість і спокій. 

В наш час в аеропортах по всьому світі організовують кімнати для медитації та йоги. У вихідні дні ви можете зустріти групи людей, які медитують у парку. А будь-який ваш знайомий або колега може виявитися «сусідом по килимку» на курсі медитації. На Сході медитація відома вже багато століть. У минулому вона використовувалася лише, як духовна практика, але сьогодні все частіше застосовується для самовдосконалення, саморегуляції та оздоровлення.

Всього століття назад йога і медитація стали активно поширюватися у західному світі. Одного мудреця запитали: «чого людина може досягти, практикуючи медитацію?», відповідь була дуже проста - в цьому світі немає нічого недосяжного для практикуючого медитацію. Безліч досліджень підтвердили той факт, що заняття медитацією зміцнюють психологічне здоров`я. Медитація знижує рівень тривожності, фобій і страхів, сприяє встановленню внутрішнього контролю і більш позитивному сприйняттю стресів. Саме тому в даний час люди звертаються до медитації частіше в цілях зміцнення і збереження психічного і фізичного здоров`я.

Протягом останніх десятиліть проводяться сотні медичних досліджень з метою вивчення змін, які відбуваються у мозку під час медитації, а також, як змінюється фізичний, психічний стан людей, які регулярно практикують медитацію. Дослідження показують, що медитація збільшує товщину відділів кори головного мозку, які відповідають за оперативну пам'ять, увагу, сенсорну обробку інформації. Медитація допомагає впоратися із залежностями. Особливо це стосується дітей і молодого покоління з їх тотальною залежністю від Інтернету та комп’ютерних ігор. Зазвичай перші хвилини нового дня ми звикли витрачати на перегляд стрічки новин. На думку психологів, така звичка призводить до проблем із психічним здоров'ям. Адже негатив, який накопичується у нашій пам'яті і підсвідомості, рано чи пізно дасть про себе знати, та може призвести до неприємних наслідків. Замість того, щоб зустрічати ранок в обнімку з гаджетом, чи не краще влаштувати медитацію, побути декілька хвилин на одинці з природою, послухати улюблену музику або вирушити на пробіжку. Одним словом, робити те, що приносить радість та заряджає нас на подальші звершення.

В рамках програми зустрічі з цікавими людьми 25 - 26 березня у Вінниці пройдуть безкоштовні тренінги основною темою яких є «Медитація у сучасному світі». Початок 25.03 о 13.00, 26.03 о 18.00. Зустрічі відбуватимуться в готелі Франція в конференц-залі, вхід на захід вільний.

self-discovery.org.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up