На зупинках поставлять знаки «Заборона паління». Чи буде у цьому сенс?

На зупинках поставлять знаки «Заборона паління». Чи буде у цьому сенс?
  • Незабаром біля зупинок громадського транспорту з’являться знаки, що забороняють палити
  • У мерії розробляють єдиний дизайн цих знаків та визначаються, де їх встановити
  • Ще на сайті петицій є звернення про Сабарів, підземні переходи та тролейбус на Вінницькі хутори.

У кінці травня вінничанин Артур Покорський запропонував встановити знаки, що забороняють палити цигарки на зупинках громадського транспорту. Головна причина цьому — курці палять поряд з іншими людьми, наражаючи їх здоров’я на небезпеку. Чоловік запропонував й те, як цей знак має виглядати.

«Великим лого перекреслена цигарка, назва статті (Адмінкодексу, де вказано про штраф — авт.) , а також нижче допис «не палити в радіусі 20-ти метрів від зупинки», — пише Покорський.

Його звернення підтримали 367 людей. Міська влада дала відповідь

Відео дня

«Повідомляю, що департаментом комунального господарства та благоустрою було прийнято до уваги вашу пропозицію. На даний момент розробляється дизайн інформаційної таблички «Заборона паління», погоджується місце та спосіб їх встановлення», — йдеться у відповіді, яку підписав заступник мера Владислав Скальський.

Скільки буде таких табличок та де вони з’являться?

— Поки що не можу сказати про кількість та де саме розташуємо забороняючі знаки. Про це стане відомо, коли узгодимо єдину концепцію, дизайн — буде це дійсно знаки або наліпки, що розклеїмо на зупинках, — розказав керівник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко.

У Адмінкодексі є стаття, в якій визначено покарання за куріння в заборонених для цього місцях:

  • на перший раз попередження або штраф від 51 до 170 гривень

  • повторне порушення — від 170 до 340 гривень

Опитування

Чи перестануть палити на зупинках, якщо будуть забороняючі знаки?

 

Крім того, на сайті міських петицій є звернення, які можна підтримати протягом восьми днів. Для розгляду петиції треба зібрати від 350 підписів.

1. Зупинити планування мiського кладовища в Сабаровi

«Территориальна громада виступає проти, не потрiбно перетворювати мiкрорайон в суцiльне кладовище», — пише автор звернення Геннадій Рудой.

Зібрали 274 підписи

2. Підземні переходи через Привокзальну та Коцюбинського

«Наявність (переходів) знизить навантаження на кільце для транспорту. А люди вільно будуть переходи через дороги без ризику для життя», — пише Діма Науменко.

Зібрали 103 підписи

3. Збудувати нову тролейбусну лінію, що з’єднає Вінницькі хутори та Чехова

«Населення цього мікрорайону буде дуже задоволене тим, що громадський транспорт буде їздити в різні крайні точки міста. Одного 19 автобусного маршруту замало», — пише автор петиції Денис Зубчевський.

Зібрали 57 підписів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергей Винницкий

    Поможет только не продавать сигареты в магазинах. Или цену на них сделать по 500 грн за пачку. тогда не будут курить вовсе
  • Владимир Бондарчук

    Вчора був свідком такої події, на зупинці громандського транспорту а саме, трамвайна зупинка "Данила Галицького" підійшов молодий чоловіче та підпалив цігарку, потім через хвилину прошепотів собі під ніс "Ой це ж зупинка і палити тут заборонено", після чого затушив недопалок та викинув у смітник. Так що на мою думку багато чого залежить саме від людини, від її виховання та ставлення як до себе так і до свого майбутнього.

    Анонім reply Владимир Бондарчук

    Маю проблему трошки іншого характеру - палять нові  сусіди на своєму балконі, висунувшись з вікна, весь дим затягує мені в квартиру через відхилене вікно (літо). Поговорила вчора з ними, пояснила, що ми не палимо і дихати в своїй квартирі димом неприємно. Сьогодні знову те ж саме.  Перекопала інтернет - заборони немає прямої. В Європі існує заборона на паління з вікна чи балкону власної квартири.

    Що робити?

    Александр Козак reply Анонім

    переезжать в частный дом )),а то еще соседи еду начнут готовить на СВОЕЙ кухне,и сорри в по нужде в СВОЙ туалет ходить будут.

    Анонім reply Александр Козак

    вот когда у вас будут СВОИ дети, или СВОИ родители инвалиды, которые не могут вовремя закрыть окно в ВАШЕ отсутствие, и все они будут давиться от ЧУЖОГО дыма, может тогда поймете......
  • Сергей Марьянчук

    В 2013 -2014 годах, "местной власте" были переданы и наклейки на общественные остановки и в жилые подъезды, а муниципальной полиции, разъяснительные брошюры, как проводить разъяснительную работу с нарушителями. Проводились пресс-конференции, но в " местной власти" есть особи, которые думают, что это все делается за деньги и они ждут от тебя свой кусок пирога.http://gurt.org.ua/news/recent/19187/

  • Левадный Олегъ

    Сори, что-то поршло не так. Повторю коммент:

    Когда-то целая куча идиотов, при участии таких же идиотов, но с медобразованием, весело орала, что наклейки-пугалочки на пачку сигарет дадут эффект. По ходу они опять очередной грант получили и опухоль в моцке эрегировала.

    Сергей Марьянчук reply Левадный Олегъ

    Петрович знает, он такой )) Киоски на транспортных остановках принадлежат секретарю винницкой мерии https://vn.20minut.ua/Vid-Chytachiv/dva-roki-bez-reklami-sigaret-yak-vikonuetsya-zakon-u-vinnitsi-10416153.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up