Нещепленим від кору юним вінничанам можуть заборонити відвідувати школи і дитсадки?

Нещепленим від кору юним вінничанам можуть заборонити відвідувати школи і дитсадки?

В Україні зафіксовані спалахи кору. У Вінниці за минулий рік зафіксовано 24 випадки захворювання на кір, три випадки - цьогоріч. Містян закликають перестрахуватись та пройти щеплення.  

У Вінниці в 2017 році перші випадки корі були зафіксовані у серпні (двоє дітей, які приїхали з Одеси). Потім був один випадок у вересні, вісім у листопаді, тринадцять у грудні. У січні цього року виявлено три випадки.

— В Україні спостерігається підвищення рівня захворюваності на кір. Причиною цьому є сезонний циклічний перебіг вірусної інфекції. Щоб хвороба не поширювалась важливо робити щеплення, а від корі його роблять в 1 та 6 років. Тож раджу батькам, діти яких ще не щеплені від цієї інфекції, зробити це терміново в найближчий тиждень. Наразі у Вінниці є достатньо вакцини, – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Де можна зробити вакцинацію?

Відео дня

Щоб зробити вакцинацію, потрібно звернутись у кабінети щеплень при центрах первинної медико-санітарної допомоги. Також відповідні заходи проведуть будуть при школах та дитячих садочках. Однак, лише з письмової згоди батьків.

Нещепленим від кору дітям можуть заборонити відвідувати школи і дитсадки?

Є Закон про захист населення від інфекційних захворювань, за яким діти, які не отримали профілактичних щеплень, не можуть відвідувати дитячі заклади. 

Є звичайно винятки. Це протипоказання до щеплення, перенесення уже хвороби чи категорична відмова батьків. Усі ці три випадки мають бути вказані у медичній картці дитини.

Нагадаємо, згідно з рекомендаціями ВООЗ, епідемія оголошується, коли зафіксовано 100 випадків захворюваності на 100 тисяч населення.

Що потрібно знати про кір дізнавайтеся у наступному відео:

Читайте також:

Електронні петиції: пропонують закрити школи міста та області на карантин

На кір в Вінниці вже захворіло 19 дітей. Що потрібно знати про хворобу
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ols Kat

    В мене племiнник був щеплений, а через пару рокiв все одно захворiв
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up