Платні пологи: Реакція вінничан в соцмережах та що пояснили в Міністерстві

Платні пологи: Реакція  вінничан в соцмережах та що пояснили в Міністерстві
  • Пологи в Україні зараз платні чи ні?
  • Що про це пишуть наші читачі та як вони відреагували на новину, що планові пологи стануть офіційно платними.
  • У прес-службі Міністерства охорони здоров'я України прояснили ситуацію з платними пологами.
  •  

Новина про те, що планові пологи в 2019 році стануть платними сколихнули соцмережі.

"Якщо ми візьмемо пологи, вони можуть бути плановими, і тоді, згідно з новим законом, вони підпадають під оплату. Але пологи можуть бути екстреними. І тоді це екстрена допомога. Вона покривається державою" - про це заявила член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

Після такої заяви наші читачі просто не стримували емоцій

«А до цього всі жінки безкоштовно народжували ??? Так весь цей час в пологових будинках безкоштовно тільки двері відкривалися а решта за гроші. Таке відчуття що закони придумують ідіоти», - коментує читачка «20 хвилин» Тетяна Вавілова.

Відео дня

В соцмережі «Фейсбук» новина також викликала шквал коментарів:

«Були платними, а тепер може ще і прайс складуть? Двічі платила за пологи. Один раз за домовленістю. Другий тільки стільки, скільки вважала за потрібне, сума в три рази менше ніж в перший раз», - пише Анастасія Черниш.

 

 

Що пояснили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України

У МОЗ зазначили, що медична реформа не передбачає платних послуг, пов'язаних з народженням дітей, і спостереження під час вагітності. А також і самі пологи будуть абсолютно безкоштовними, і всі витрати візьме на себе держава.

Однак в Міністерстві при цьому помітили, що медична реформа має на увазі перехід на нову модель фінансування медичних послуг державою, і високоспеціалізовані і спеціалізовані медустанови вже з 2019 року отримуватимуть оплату від держави за конкретні послуги, надані конкретним пацієнтам.

У наступному році деякі медичні послуги в рамках пілотних проектів будуть оплачені з держбюджету.

В першу чергу, мова йде про оплату вартості пологів прямо всіх пологових будинках від Національної служби здоров'я.

Варто зазначити, що зараз головна стаття витрат при народженні дитини – страховка. Проте і без неї можна, без проблем народити дитину. У цьому, на власному досвіді переконалася журналістка RIA. Маля вона народила, страховку не купувала. Проте “благодійні внески” у неї все ж вимагали.

А чи можна в Вінниці народити без хабару, читайте в публікації «Журналістка перевірила: народити можна і без хабара»

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • українка

    Пологи - це етапний фізіологічний процес, в ході якого відбувається вигнання плоду, а також виділення навколоплідних вод, плодових оболонок і плаценти через природні родові шляхи.



    Терміновими вважаються пологи на 37-42 му тижні вагітності, передчасними - пологи до 37 го тижня вагітності.



    Пологи після 42 го тижня вагітності називають запізнілими.
  • Олег

    Екстрені  пологи -  це коли ЩЕДРО дав на "лапу" лікарю, а звичайні це коли "відблагодарив" лікаря і заплатив за пологи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up