Так - грудному молоку, ні - пустушкам. Біля Вежі говорили про годування грудьми

Так - грудному молоку, ні - пустушкам. Біля Вежі говорили про годування грудьми
  • У суботу, 4 серпня, провели лекції та розповідали вінничанкам, як правильно годувати малят. Бо пустушки та суміші — це не на користь здоров’ю як маляти, так і матері.

З 1 по 7 серпня відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Хоча здавалося б, що цей природний процес не треба підтримувати — бери та годуй. Але лікарі та фахівці стверджують: матусі відмовляються годувати діток грудьми через численні міфи. А пустушки та суміші шкодять здоров’ю маляти.

На Європейській площі розташували кілька локацій, на яких проводили лекції сімейні консультанти, медики та психологи. Розповідали про те, як правильно годувати малят та чому це потрібно робити аж до півроку.

Відео дня

Голова ГО «Територія мам» Валентина Ткачук розповіла, що мета сьогоднішнього заходу - популяризація та підтримка грудного вигодовування:

— В Україні це не велика проблема, якщо її порівнювати з ситуацією в інших європейських країнах. Але наші матусі також схильні вірити у міфи, які передаються з вуст в уста. Та вірять, що краще годувати малятко сумішшю, бо в них «немає молока».

Лікар-педіатр медичного центру «Med Ok» Ірина Залевська перерахувала кілька міфів, а саме:

  • є «молочні/немолочні» мами;
  • грудне вигодовування - це складно та приносить матері масу проблем;
  • якщо в пологовому будинку не з'явилося одразу молока, то дитину потрібно годувати сумішшю;
  • дитина вночі має постійно спати, а не прикладатися до грудей;
  • від нервів пропадає молоко.

— Насправді усе це неправда. Індивідуальних особливостей немає. Якщо жінка хоче годувати дитину грудьми, то це їй вдасться. Малятко потрібно годувати груддю мінімум півроку. І на даний момент, жодна суміш не може замінити материнське молоко, — казала лікар.

Батько трьох дітей Віктор Долецький розповів, що в його родині дітей годували материнським молоком.

— У мене троє дітей, і найменшу годують ще грудьми. Тож тисячі років тому питання годування грудьми взагалі не стояло. І не бачу в цьому чогось незвичного.

Мати двох синів Тетяна також розповіла, що годує дітей грудним молоком.

— Це ж святе, і нічого в цьому страшного не бачу. На ці лекції прийшла для саморозвитку та не вірю тим міфам, які розповідають про шкоду грудного вигодовування.

Надалі для вінничан провела лекцію консультант з грудного вигодовування Ірина Березовська. Вона має чотирьох дітей, тож записали тези з її виступу, які будуть корисні матусям.

  • Дуже важлива підготовка до грудного вигодовування ще під час вагітності. Бо потім нема коли читати. Готуватися інформаційно, а якось фізично не треба: оскільки груди мають молоко майже одразу.
  • Правильне прикладання - не є чимось дуже складним. Якщо дитина травмує соски, з'являються тріщини, а мати відчуває біль під час годування, тоді треба звернутися до медиків; подивитися літературу, ютуб. Адже малятко не вміє одразу правильно їсти мамине молоко, і треба дитині допомогти.
  • Потрібно як найраніше прикладання до грудей. Аби дитині до організму дитини не потрапило раніше щось інше, ніж материнське молоко.
  • Молозиво виробляється в перші дні та є найкориснішою рідиною для дитини.
  • Притримувати годування не треба. Будь-яке часове обмеження немає бути. Прикладання 20-40 разів на добу це нормальна потреба для малят. Не тільки в їжі діло, бо так малятко відчуває себе у безпеці, ніби воно знов у материнському лоні. Коли мова йде про дитину 3-5 місяців, то обмеження в молоці може бути доречним.
  • Пустушка - ворог грудного вигодовування №1. Якщо дитині дати замість грудей пустушку, то це означає, що годування буде пропущено. А далі такий алгоритм: пропускаєте годування, даєте часто пустушку, тож виробляється менше молока.

Нагадаємо, сьогодні на пляжі «Хімік» тривав фестиваль піщаних скульптур.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Vladimir Sviridov

    лучше вдолбите будущим мамам в голову что здоровье их будущих детей почти на 100 % зависит от здоровья их мам  немного от генов отца и совсем немного от вероятности комбинирования хромосом родителей, а то большинство будущих мам сначала гробят свое здоровье вредным питанием,  алкоголем, сигаретами, энергетиками, диетам, голой спиной на морозе, случайными связями которые приводят к различного рода заболеваниям, а потом когда здоровья нету хотят родить бегут лечится но здоровье уже нифига не восстановишь ни за какие деньги, или еще хуже залетают по пяни, деты у таких мам скорее всего полюбасу будут с какойто болячкой и тогда эти мамы начинают кричать мол экология плохая, государство не потдерживает, кормление не правильное, короче начинают придумывать  себе оправдания
  • Иванов Иван

    так тут беременая ходит на роботу до последнего дня после родов месяц дается  так что вы прекращайте советские льготы дякула  что говорит

    Иванов Иван reply Иванов Иван

    чо не нравится так это в сша а у вас вообще будет пиз..ц
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up