У Раді прийняли медичну реформу. Яка допомога буде безкоштовною?

У Раді прийняли медичну реформу. Яка допомога буде безкоштовною?

Сьогодні, 19 жовтня 2017 року,  українські парламентарії у другому читанні підтримали реформу медичної системи в Україні.

У другому читанні та в цілому за проект закону №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» свої голоси за даний документ віддали 240 депутатів.

Прийнятий документ впроваджує державні гарантії фінансування отриманих пацієнтом медичних послуг і лікарських засобів за рахунок коштів державного бюджету за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».

Як відмічає заступник голови – директор департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк, медична реформа передбачає чіткий перелік медпослуг, які оплачуватиме держава. 

Відео дня

«Запроваджується програма медичних гарантій, буде визначено перелік медичних послуг, які на 100% оплачує держава. Перелік щороку визначатиметься Кабінетом Міністрів. Ці послуги та ліки громадяни дійсно отримають безкоштовно» - відмічає Ігор Івасюк.

 Гарантовано безкоштовною буде:

 

В тому числі, відтепер буде введено поняття «державного гарантованого пакету» - встановленого обсягу медичних послуг та лікарських засобів.  Їх держава повинна фінансувати за заздалегідь узгодженим єдиним тарифом.

Державні фінансові гарантії надаватимуться поза незалежності від будь-яких додаткових критеріїв всім громадянам України і тим, хто зареєстрований як платник податків в Україні. Крім того, передбачено збереження пільг для всіх відповідних категорій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Purgen Purgen

    Подыхать буду - к этим барыгам в халатах не пойду. Н*ер такое государство нужно если пользы от него нет?

    Пупкин Вася reply Purgen Purgen

    Выпей пургена , попустит )))
  • Старуха Шапокляк

    Пожалуйста. Полный "привет". В список не входит даже прийти к государственному врачу узкой специализации, чтобы он глазами и руками вас осмотрел. Об аппаратуре я даже не говорю. Но я им не очень то и верю. Об этом не принято говорить, но далеко не 100% врачей училось без троек и не 100% любят людей. По незнанию или специально могут посоветовать не то.
  • Задунайский Торонтуй

    А зуб вырвать за 300 долларов не пробовали? Вам есть куда еще расти, ребята.

    Старуха Шапокляк reply Задунайский Торонтуй

    Польские заробитчане едут из Германии, Франции, Голландии, Испании и т.д. на родину целую ночь сидя в смердючем и тресучем автобусе, чтобы пойти к зубному. Немецкая молодежь любит тусить во Львове: сигареты, пиво, шоколад намного дешевле, зубы можно подправить. Домой ячку, гречку, пшонку привозят - у них нет... Но скоро лафа с  ценами в соцлагере кончится
  • Ваняк

    так и вижу, приехал в больницу, срочную операцию по удалению аппендицита сделали, и говорят помощь бесплатная то, но нам надо заплатить за 20 рулонов бинта, 40 перчаток, 10 шприцов и 10 литров физ раствора, пол литра обезбаливающего и 3 кг стерильной ваты

    Ваняк reply Ваняк

    Никогда не понимал идиотизма в больнице типа... мне надо капельницы две поставить, взять кровь из вены, и уколоть 2 укола, но в списке от медсестры

    15 перчаток

    упаковка ваты

    10 шприцов

    набор для забора крови

    спиртовые салфетки 20 штук.



    Будто на протяжении недели меня все собираются лапать, вытирать ватой и колоть иглы просто так для прикола. И естественно после таких покупок, при выписке на руки оставшееся не отдают.

    Старуха Шапокляк reply Ваняк

    Разница сдается в аптеки, а нередко и вовсе выбрасывается.

    Олексій reply Ваняк

    Ну раз дивує, то почтай шизануті накази МОЗ, про те, скільки раз на день медсестра, санітарка має змінювати ті ж рукавички, або скільки вологих прибирань треба робити. Шприци завжди пишуть як раз, або трошки більше, т.я. є купа "граждан", які їх туплять приносити в принципі. За набор до забору крові ти перегнув.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up