«Водоканалу» дадуть 1 мільярд гривень. На що їх витратять?

«Водоканалу» дадуть 1 мільярд гривень. На що їх витратять?
  • Світовий банк надасть кредит «Вінницяоблводоканалу»
  • Транш майже 40 мільйонів доларів використають на реконструкцію об’єктів підприємства
  • Плюс, «Водоканал» отримає гроші від держави. А скільки?

Для модернізації потужностей «Вінницяоблводоканал» отримає від Світового банку 40 мільйонів доларів. Про це в ефірі радіокомпанії «Місто над Бугом» розповів директор Водоканалу Олександр Чернятинський

— Ми підписали договір зі Світовим банком про отримання кредиту ще в минулому році. Ці гроші плануємо використати на реконструкцію об’єктів водоканалу. До плану робіт увійшли реконструкція водопровідної станції, мереж водопроводу та каналізації, тощо. Кредит передбачений на суму 40 мільйонів доларів США, — розказав Чернятинський.

На сесії облради, 8 червня, директора Водоканалу змусили випити воду з-під крану

 

Відео дня

За  словами директора «Вінницяоблводоканалу», зараз готують документацію для тендеру на визначення підрядника масштабної реконструкції.

На офіційному сайті Світового банку є договір про надання кредиту 12 українським комунальним підприємствам, серед яких є й «Вінницяоблводоканал». Загальна сума — 300 мільйонів доларів.

Скріншот з сайту Світового банку

 

Тоді як вінницький Водоканал отримає 39 мільйонів 473 тисячі 116 доларів.

Якщо перевести на українську валюту, то ця сума складатиме 1 мільярд 27 мільйонів гривень!

У травні на сайті Світового банку з’явилося оголошення про конкурс на пошук консультантів для нашого Водоканалу. Список об’єктів, які треба буде проаналізувати консультанту, написала перший заступник директора комунального підприємства Людмила Шатковська. Що саме зроблять?

  • системи водопостачання та водовідведення
  • реконструкція очисних споруд (Сабарів)
  • реконструкція водосховищ та сховищ з реагентами станції 2 та станції 3
  • реконструкція насосних станцій
  • гідротехнічні споруди на «П’ятничанах»
  • технічний нагляд за будівництвом

Як вказано в цьому документі, консультації потрібні будуть протягом 24 місяців, починаючи з липня цього року. Тобто, реконструкція споруд Водоканалу розпочнеться вже з наступного місяця? Дізнатися про це в керівництва комунального підприємства не вдалося. У приймальній відповіли, що директор Черняхівський та його заступниця Шатковська зараз у відрядженні.

Крім того, за рахунок Державного екологічного фонду, «Вінницяоблводоканал» планує відновити очисні споруди: вже розроблено проект. На це мерія Вінниці дала 1,5 мільйони гривень. Також, за словами міського голови Сергія Моргунова, місто допоможе отримати підприємству 24 мільйони гривень з Держфонду на перший етап реконструкції очисних споруд.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрий Пархомчук

    Консультування й нагляд в таких випадках виконують представники кредиторів, як це було зі швейцарцями. Тут інша проблема, ці представники оплачуються по європейському рівню. Найяскравіший хоррор був зі шведами в Києві, які дали на щосб бабки і самі ж їх освоїли, як оплату своєї праці :)

    Olvol reply Юрий Пархомчук

    Меня никто не спрашивал, хочу ли я, чтобы от имени моего города брали кредит. Это обман;!
  • Olvol

    Некоторые трубы до сих пор имеют возраст полвека и даже больше и сделаны из простого железа. А чтобы вода не имела привкуса металла, должны бы быть из латуни, алюминия или нержавейки высокой пробы. Но даже не смотря на млрд мы будем продолжать пить воду с солями железа...
  • Валера Котяра

    ДЕНЬГИ БУДУТ МНОЮ ПОТРАЧЕНЫ НА ОБНОВЛЕНИЕ ЛИЧНОГО АВТОПАРКА

    СПАСИБО ЗА ПОНИМАНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • Oleksandr Stoliarov

    В словах "консультації" та "технічний нагляд за будівництвом" прихована вся суть, як будуть пиляти бабки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up