Як народити свою дитину, навіть якщо у вас діагностували безпліддя (Новини компаній)

Як народити свою дитину, навіть якщо у вас діагностували безпліддя (Новини компаній)

Почути перший плач, побачити першу посмішку, відчути запах ніжної шкіри, поцілувати, потримати на руках. Любити, любити, любити. Ви так мрієте про це. Про свого сина, про свою доньку. Але щось все ніяк. Хоча здавалося б, що ночей любові було вже цілком достатньо …

А раптом хтось із вас безплідний?

Коли ця думка відвідує вперше, стає страшно. Можливо, вам не хочеться навіть йти перевірятися — а раптом це правда, раптом побоювання підтвердяться.

У нас для вас дві новини. Хороша і погана. Почнемо з поганої. З проблемою безпліддя стикається кожна десята пара. Хороша новина в тому, що зараз у медиків є широкий арсенал методів і засобів для того, щоб допомогти стати батьками практичний будь-якій парі.

Так, ще років 20 тому безпліддя ставило хрест на мріях про продовження роду. Доводилося замислюватися про прийомну дитину. Тепер все по іншому. Так що - бадьортеся.

Для початку трохи розберемося в самій проблемі. По-перше, якщо довго не виходить, то це не обов'язково безпліддя. Замислюватися про реальність такого діагнозу варто після року регулярного статевого життя з партнером — щоб хоча б кілька разів на тиждень і, зрозуміло, без контрацепції. Якщо через такий термін вам так і не вдалося завагітніти, значить настав час ... ні, не для паніки, а для обстеження.

Втім, звертатися до лікарів можна, а дуже часто навіть і потрібно, раніше. Чим швидше вони визначать вашу проблему, тим швидше зможуть запропонувати її вирішення — а значить ближче буде і день довгоочікуваного поповнення в родині.

За статистикою 40% безплідних пар не можуть зачати дитину з причин, пов'язаних з чоловічим здоров'ям, 40% - через проблеми жінки і в 20% - це комбіноване безпліддя.

Нездатність чоловіка стати батьком обумовлена ​​або тим, що сперма не може нормально потрапити з його організму в організм жінки, або тим, що в ній недостатньо сперматозоїдів, або тим, що вони малорухливі або неповноцінні. Призвести до цього можуть багато чинників — від генетики до способу життя.

Наприклад, безпліддя може бути наслідком якогось перенесеного інфекційного захворювання, проблемою з гормонами або навіть занадто тісною нижньою білизною.

З жіночим безпліддям теж все складно: Яйцеклітина або НЕ дозріває до тієї стадії, коли вона може прийняти в себе сперматозоїд, або умови в організмі жінки не підходять для зачаття або розвитку ембріона. Причини цього також дуже різні: від вроджених проблем і інфекційних хвороб до наслідків невдалих абортів.

Щоб дізнатися, з чим саме зіткнулася ваша пара, необхідно обстеження. Самий неправильний варіант — гадати і робити припущення. Ви тільки себе знервуєте, додатково створивши тим самим несприятливий психологічний фон для зачаття. До речі, це теж, хоч і з невеликою ймовірністю, може бути самостійною причиною, чому ви не можете завагітніти.

З рішенням ваших проблем допоможуть в клініці «Інномед. Материнство і дитинство», яка знаходитися в Вінниці, за адресою Магістратська, 158. Тут працюють досвідчені акушери-гінекологи, репродуктологи, урологи, ембріологи, психологи та інші фахівці, що не визнають безнадійних випадків. Практично для кожної пари у них знайдеться рішення, яке зробить їх батьками.

І, зрозуміло, всі фахівці «Інномеда. Материнство і дитинство» суворо зберігають лікарську таємницю, тому ніхто сторонній не дізнається ні про ваші проблеми, ні навіть про сам факт звернення в клініку.

Для початку майбутнім батькам потрібно ретельне обстеження. З жінкою працює акушер-гінеколог-репродуктолог, з чоловіком - уролог. Досвідчені фахівці проводять необхідні діагностичні процедури, роблять аналізи і тести. І, нарешті, ви отримуєте результат.

Є ймовірність, що він буде хороший: дізнавшись, що з вами обома все в порядку, ви попрощаєтеся з вантажем страхів і сумнівів і незабаром зможете завагітніти.

Можливо і те, що якісь проблеми все-таки виявлять і одному з вас або навіть обом призначать курс лікування. Ви зможете стати батьками, пройшовши стимулюючі процедури і поприймавши ліки.

Можливий і третій варіант: лікарі скажуть, що природним шляхом вагітність в вашому випадку наступити не може. Це теж не привід для відчаю. На допомогу вашій родині прийдуть допоміжні репродуктивні технології. Саме на них, зокрема, і спеціалізується клініка "Інномед. Материнство і дитинство".

Так, мова йде про штучне запліднення. Але не потрібно цього боятися. Таким чином на світ вже з'явилися мільйони дітей. Ваша дитина народиться повноцінною і нормальною, а вагітність і пологи будуть проходити як зазвичай. Так, протягом усіх дев'яти місяців дозрівання малюка в організмі мами буде потрібно спостереження медичним персоналом, але ж це необхідно і тим, хто завагітнів природним шляхом.

А ще у штучного запліднення є одна як перевага, так і негативна сторона - ви можете завагітніти близнятами або двійнятами, але таке трапляється не часто, приблизно в 25% випадків і тільки тоді, коли переноситься 2 ембріона. Тобто те, що інші батьки отримують, як наслідок природної лотереї, ви оберете свідомо.

У клініці «Інномед. Материнство і дитинство» працюють з усіма сучасними методиками допоміжних репродуктивних технологій. Одна з основних — внутрішньоматкова інсемінація. У жіночий організм вводять спеціально оброблену сперму чоловіка або донора. Метод можливий, якщо хоча б одна з двох маткових труб жінки має нормальну прохідність. Якщо з цим проблеми, зачаття яйцеклітини можуть провести в "пробірці". Потім цю крихітну коштовність, в якій жевріє початок нового життя поміщають назад в організм матері, тобто проводять штучне запліднення.

Найдивовижніша і по-справжньому ювелірна процедура, яку проводять в клініці «Інномед. Материнство і дитинство» називається інтрацитоплазматична ін'єкція сперматозоїда в ооцит. Ембріолог під мікроскопом спеціальною методикою ретельно вибирає найактивніші і здорові сперматозоїди батька і під мікроскопом вводить їх в яйцеклітину матері. Розмір яйцеклітини трохи більше 1 міліметра, розмір сперматозоїда в 85 тисяч разів менше. Можете уявити, яку підготовку має ембріолог «Інномеда» і на якому високотехнологічному обладнанні він працює.

Запліднити можуть відразу кілька яйцеклітин, одну ввести в організм матері, а решта заморозити за спеціальною технологією. Через кілька років зможете знову завагітніти або, якщо ваше власне здоров'я не дозволятиме цього, звернутися до послуг сурогатної матері.

Якщо один з партнерів все-таки абсолютно не здатний до продовження роду, в клініці «Інномед. Материнство і дитинство» запропонують скористатися донорською спермою або яйцеклітиною.

Тобто, вам допоможуть у будь-якому випадку. Звичайно, в першу чергу лікарі «Інномеда» намагатимуться допомогти вам відновити свою репродуктивну функцію і завагітніти природнім шляхом. Але навіть якщо це, на жаль, неможливо, у вас буде своя дитина. Ви будете щасливими батьками і щасливою сім'єю.

Мрії збуваються. Майбутнє має бути справжнім.

Приходьте на консультацію в «Інномед. Материнство і дитинство»: вулиця Магістратська, 158. Телефони: (0432) 50-99-50, (063) 285-99-55, (098) 285-99-55.

 

Коцюбська Ірина Юріївна
Лікар акушер-гінеколог першої категорії, репродуктолог. Член асоціації ESHRE, член асоціації УАРМ. Проходила стажування у Франції (міста Лімош і Марсель). Стаж роботи 13 років.

Мій багаторічний досвід роботи лікарем акушер-гінекологом і репродуктологом і сучасні дані доказової медицини показують, що існують в наш час багато різних способів лікування безпліддя. На жаль, не завжди вдається досягти бажаного результату, а саме настання вагітності, відразу - з першої спроби лікування будь-яким з методів допоміжних репродуктивних технологій. Тому не варто відразу засмучуватися і опускати руки! Ми, як і Ви, щиро переживаємо за Вас і радіємо нашій спільнодосягнутій меті — народження у Вас здорової дитинки або ж двійні. Ми зробимо все для того, щоб Ви покинули нашу клініку з маленькою донькою або синочком або ж обома. Допоміжні репродуктивні технології не стоять на місці і вдосконалюються з кожним днем. Наші фахівці завжди в курсі цих змін і використовуємо їх в нашій практиці! Безпліддя — це не вирок! Головне, впевнено йти до поставленої мети і дотримуватися всіх призначень досвідчених фахівців!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up