З 2018 року всі вінницькі лікарні будуть звітувати про благодійні внески

З 2018 року всі вінницькі лікарні будуть звітувати про благодійні внески
  • В вінницьких лікарнях працюють благодійні фонди.
  • І більшість вінничан платять до них внески.
  • З 1 січня наступного року всі медичні установи України будуть зобов'язані звітувати про благодійні внески, які отримали від людей. 

Лікувальні установи будуть звітувати про внески, зроблені і юридичними, і фізичними особами. Відповідний наказ з'явився на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Уляна Супрун, голова відомства, розповіла про те, що нововведення допоможе відстежувати всі кошти, які направляються в благодійні фонди лікувальних установ, і таке рішення дозволить зменшити корупцію, підвищить довіру до благодійності і дозволить оцінити рівень і ефективність фінансової допомоги, що надається лікарням.

«На сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров'я працює благодійний фонд, а 7 з 10 пацієнтів платили в нього внески. Обсяги благодійних пожертвувань - сотні мільйонів гривень, однак до сих пір звітність цих фондів про зібрані кошти часто була недоступною або непрозорою», - підкреслила Уляна Супрун на своїй сторінці в Фейсбуці.

Відео дня

Також міністр додала, що необхідно створити механізми, при яких лікарні працюватимуть прозоро.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Светлана Рулько

    Узаконити ці внески, те саме, що узаконити платну медицину!!!! Це порушення конституції. Адже, при їх узаконення лікарні на всіх етапах звернення людей будуть вимагати цього внеску за будь-яку послугу чи навіть заведення паперів. Якщо не прийнята до сих пір медична реформа, яка б компенсувала ті чи інші витрати громадянам після звернення у лікарню, то немає чого легалізовувати таку " благодійність" з- під палки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up