Троє постраждалих у аварії на мосту у Стрижавці. ДТП «на очах» копів та журналіста (ОНОВЛЕНО)

Троє постраждалих у аварії на мосту у Стрижавці. ДТП «на очах» копів та журналіста (ОНОВЛЕНО)
  • Ми перевірили, чи може водій, їдучи вночі через Стрижавський міст, завчасно побачити, що там проводиться ремонт і зреагувати на дорожні знаки;
  • Аварія сталася у той момент, коли журналіст 20minut.ua писав заяву до поліції щодо поганої організації дорожнього руху на цій ділянці;
  • Автомобіль «Москвич-2141» з’їхав у канаву, не зважаючи на попереджувальні знаки (не зачепивши жодного з них). Це третя аварія саме на цьому місці ремонту. І четверта, якщо брати до уваги ДТП, що сталася за кілька десятків метрів звідси.

За час проведення ремонту на Стрижавському мосту сталося вже чотири аварії. Три з них на одному й тому ж місці, одна — у кількох десятках метрів звідти. Менше, ніж за два місяці загинули три людини. Шестеро травмованих.

Уночі 30 липня на мосту загинув вінницький адвокат Віктор Буяновський. Його авто проїхало до самого місця ремонту, збиваючи дорожні знаки.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Porsche в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Не більше, ніж два дні після цього, знову ж таки уночі, інший автомобіль майже влетів у канаву, але на краю ями врізався у якийсь будівельний елемент. Чоловік, що був за кермом, залишився живим.

Відео дня

Вночі 7 вересня, з іншої сторони мосту, сталася трагічна аварія з Porsche, яка забрала життя двох молодих людей. Ще двоє сильно постраждали, але вижили. На місце цієї ДТП тепер приносять квіти родичі загиблих.

Porsche їхав 200 км/годину і не зачепив знаки?

У публікації Три смерті за два місяці на Стрижавському мосту. Що про це каже автоексперт ми писали про те, які порушення у організації руху транспорту на час ремонту знайшов очільник громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас.

Він запідозрив, що дорожніх знаків безпосередньо перед місцем ДТП з Porsche могло не бути.

Один з поліцейських, який був на місці ДТП, але попросив не називати у матеріалі його ім’я та прізвище, розповів, що коли його екіпаж прибув на міст, там уже були лікарі та водій-очевидець, який і викликав швидку. На момент приїзду поліції, дорожні знаки стояли на повороті у другу чергу ремонту. У лівій смузі з двох ремонтованих.

За словами правоохоронця, знаки були не зім’яті. Ремонтників на той час не було.

Вінницькі ЗМІ повідомляють, що заступник начальника Управління патрульної поліції міста Євгеній Дмитрієнко, звітуючи перед депутатами ОДА, сказав, що водій Porsche їхав зі швидкістю майже 200 кілометрів на годину. А водій, за попередньою інформацією, був нетверезий. Але як він тоді зміг на авто, яке важить понад дві тони, обігнати Mercedes Sprinter, потім вписатися у поворот та об’їхати дорожні знаки?

Експеримент на місці ДТП

Разом з Володимиром Черкасом ми знову поїхали на Стрижавський міст. Уночі 13 вересня. І знову знайшли численні порушення у встановленні знаків. Експерт детально розповідає про те, що саме не так у організації руху на відео. Також ми спробували на дозволеній швидкості у 60 кілометрів на годину «вписатися» у поворот, у який в’їхав Porsche (у поліції кажуть, що той гнав майже на 200 км). Зробити це дуже непросто, навіть на невеликій швидкості.

Ось які порушення ми знайшли:

  • З обох сторін в’їзду на міст немає знаків 5.64 («Зміна схеми руху»). Для прикладу, такий знак поставили перед площею Гагаріна у Вінниці, коли там змінили пріорітети;

  • Немає тимчасової розмітки на дорозі, яка б показувала спосіб об’їзду ремонту;

  • Деякі знаки не відповідають дорожній ситуації. Наприклад, там стоїть знак «В’їзд заборонено», але він дозволяє проїжджати під нього громадському та спеціальному транспорту: автобусам, машинам швидкої допомоги, тощо;

  • На під’їздах до ремонту немає ніяких обмежувачів. Наприклад, бетонних чи пластикових з водою. Це дозволяє водіям безперешкодно потрапляти у технічні канави, як це вже було тут не один раз.

Ми викликали поліцію прямо на міст, щоб вони зафіксували усі ці порушення.

Аварія сталася, коли писали заяву

На багажнику патрульної машини написали заяву. Попросили звернути увагу на порушення у організації руху, а винного притягнути до відповідальності. Бо існує небезпека аварії. І якраз під час того, як писали заяву, аварія таки сталася.

Увагу привернув гучний стук. «Москвич-2141» на швидкості приблизно 40 кілометрів опинився у технічній канаві. Він не зачепив жодного знаку - їхав по прямій. Кричить жінка. З усіх сил біжимо до місця пригоди.

З усіх сил біжимо до місця пригоди.

— Потрібна швидка допомога на міст! — голосно передає по рації на бігу патрульний. — ДТП з потерпілими, швидко!

З вибитим склом, пом’ятий «Москвич» не дає людям вибратися. Допомагають поліцейські. Жінка не може встояти на ногах, кричить, що болить голова та спина. Садимо її на землю, заспокоюємо, що «швидка» вже близько. І хоча лікарі приїхали вже за десять хвилин, здавалося, що добиралися вони ну дуже довго.

Усіх постраждалих забрали до лікарні. Є час поки не приїдуть слідчі. Дописуємо заяву та пояснення.

А що ж дорожники?

Ми написали запит до Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з проханням надати паспорт розміщення об’єктів організації дорожнього руху на час ремонту, а також прокоментувати, чому на їхньому об’єкті так часто гинуть та травмуються люди.

Чекаємо відповіді.

ДОДАНО

Патрульні поліцейські залишилися на мосту після аварії до самого ранку. Більше того, вони вночі викликали на місце відповідального за організацію руху під час ремонту. Склали протокол огляду місця. І зобов'язали дорожників виправити порушення.

Отже, після трьох смертей та п'ятьох травмованих людей, після хвилі суспільного резонансу, заяви від журналіста та нічного чергування копів на мосту, дорожники таки поставили туди ще кілька знаків.

Заїхати у канаву буде тепер важко, бо обмежувачі показують, як об'їхати ремонт. З'явилися дублюючі знаки з лівої сторони дороги. Трохи далі, на наступній черзі ремонту, знаки попереджують водія, що повертатися у праву смугу (туди, куди заїхав "Порше") не варто.

Але цього також не достатньо для того, щоб відповідати усім нормам.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Alexandr Starodubtsev

    автор статьи хоть разпдд открывал, читал?

    вот читаю начала статьи: Ми перевірили, чи може водій, їдучи вночі через Стрижавський міст, завчасно побачити, що там проводиться ремонт і зреагувати на дорожні знаки;

    Уважаемый Панасенко, если вы пишите на автомобильную тематику изучите пдд.

    читаем пункт 12.2: У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги.

    а у нас ночью на ближнем свете, который кстати светит в лучшем случае на 25 м и это если правильно отрегулирован, пытаются поставить световой рекорд.

    у современного авто тормозной путь на СУХОМ асфальте 40 м.

    и как вы думаете летящий порш на 120, та даже на 100 (меньше там никто не ездит) сможет вовремя остановиться с тормозным путем 40 и олее метров при этом видя только на 25 м? ну разве что экстрасенс и ясновидящий.

    или вот ситуация: ночью на трассу выйдет олень или медведь и умрет прям на дороге, и в него на скорости 100 км/ч влетит активист ДК, то кто здесь виноват? лесник?

    вот поэтому мы и имеем сбитых ночью пешеходов,велосипедистов и других тихоходных участников движения
  • Anonymous

    За время с начала работ я там проехал около 60-ти  раз. И ни разу у меня не возникло ни каких проблем с чтением знаков на этом участке. Но я соблюдаю ПДД , и не еду в населенном пункте около 200 км/ч. Идиотам туда и дорога , но плохо что с ними еще и нормальные могут пострадать....
  • Vadim Bondar

    Винні водії, а не дорожні служби. Дану ділянку проїжджаю кожного тижня і жодних проблем не має, якщо їхати згідно правил дорожнього руху. А коли бачеш як там проїжають ПОРУШНИКИ то і не дивно чому таке стається.

    Сергей Сторожук reply Vadim Bondar

    100%
  • Olga Ponz

    Однозначно в смертях людей винні дорожні служби! Бачив, як загороджують ділянки ремонту доріг за кордоном, там взагалі неможливо виїхати на таку ділянку. Там піклуються про життя людей. Співчуття рідним загиблих!

    Сергей Сторожук reply Olga Ponz

    В наших людей УСІ винні крім них самих

    Вихователь в дитсадку, вчитель в школі, викладач в ВУЗі, начальник на роботі, дорожні служби на дорозі.

    А потім виростає незрозуміло ЩО яке вважає що весь світ винен йому. Плюючи при цьому на закони і елементарні правила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up