Хто на Келецькій розстріляв машину? Ходять чутки про «Дорожній контроль»

Хто на Келецькій розстріляв машину? Ходять чутки про «Дорожній контроль»
  • Не без участі активістів відбувалася погоня по Вишеньці за «Міцубісі» на «БМВ» та «Ленд Ровері».
  • Із котроїсь з двох останніх машин стріляли по авто-втікачеві.
  • Учасники «розборок» на колесах дали поліції суперечливі покази.
  • Які є версії причин конфлікту та хто там засвітився?

«Дехто передивився бойовиків і загрався в супергероїв. Нічні перегони зі стрільбою у нашому місті – це вже перебір. Може, перспектива відповідальності - від 3 до 7 років ув'язнення приведе до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено?» – написала у Фейсбуку наступного дня після вечірньої стрільби на Келецькій прес-офіцер поліції Анна Олійник та виклала фото простреленої машини та гільз на асфальті, вилучених експертами.

Стріляли по «Міцубісі», яку намагалися наздогнати люди на «Ленд Ровері» та «БМВ». Перші дві машини затримали правоохоронці одразу після того, як припинили погоню. Остання автівка утекла. Її оголошували у розшук, але невдовзі все ж знайшли та теж забрали на штрафмайданчик.

Налякали вінничан подіями, як у бойовику, пізно ввечері 18 серпня. Після 23.00, коли по Вишеньці ще могли ходити перехожі, по проїжджій частині Келецької неслися на великій швидкості три автівки. Попереду – «Міцубісі». За нею «БМВ» з «Ленд Ровером». Із котроїсь із двох останніх стріляли по машині-втікачці.

Відео дня

Із вулиці 600-річчя поліцейський патруль почув стрільбу. “Копи” підключили інші екіпажі і заблокували рух гонщиків. Вони змогли зупинити дві з трьох машин-учасниць перегонів зі стріляниною – «Муцубісі» і «Ленд Ровер».

Утікав, як дізналася RIA/20minut.ua, молодий непрацюючий водій «Міцубісі» через конфлікт, що виник у нього із одним з чоловіків, які наздоганяли. На його машині залишилося кілька вм’ятин від гумових куль, випущених під час погоні. Хто стріляв та з чого почалося переслідування на колесах – у поліції досі до кінця не розібралися.

Як сказали у відділі комунікацій обласного поліцейського управління, за фактом відкрили провадження про хуліганство із застосуванням зброї, і зараз слідство перевіряє кілька версій подій, бо усі учасники конфлікту дали різні, суперечливі покази.   

Є версія про непорозуміння, яке виникло через дорожню ситуацію між водіями двох машин, до яких долучилася згодом на підмогу третя. Також перевіряють версію, яку озвучив журналісту RIA/20minut.ua один із засновників «Дорожнього контрою», як таку, яка може й не відповідати дійсності (через це просив не посилатися на нього).

За словами активіста, на «Міцубісі» утікала людина, яка «вскрила» чужу фуру з наміром поцупити звідти щось. Нібито, як за крадієм, й кинулися навздогін власники не названого майна. Він назвав учасників конфлікту приватним підприємцями.  

Серед вінничан обговорюється й третя причина конфлікту: утікач мало не збив жінку-пішохода, тому активісти намагалися його зупинити. У цій версії фігурує назва громадської організації «Дорожній контроль».

Поки що в поліції не кажуть нічого на користь котроїсь із названої передісторій. У слідстві говорять тільки те, що перевірять усі існуючі версії. Також дають знати, що в перегонах дійсно були хлопці з «Дорожнього контролю».

Але під час телефонної розмови з представником названої організації журналіст почула від нього, що їхні активісти приїхали на місце після стрільби в числі восьми десятків інших цікавих учасників дорожнього руху. Мовляв, у самій погоні і стрільбі ДКашники участі не брали.

Через день після стрілянини в поліції розказали, що розшуківці за кілька годин знайшли та затримали темно-сірий «БМВ» на іноземній реєстрації, що утік з Келецької.

Начальник Вінницького відділу Анатолій Присяжнюк зараз говорить: усі учасники пригоди опитані, в одного правопорушника вилучили травматичну зброю, слідство надасть правову оцінку діям кожного учасника. А попередня кваліфікація (хуліганство із застосуванням зброї) обіцяє покарання у вигляді ув’язнення на строк до семи років.

 

Читайте також:

Нарко-рецепт? Навіщо в квартирі на Зодчих мочили коноплю в 200-літровій бочці

Коефіцієнт корисної дії вінницького поліцейського. Наш полісмен кращий інших?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • З.А.Глядач

    Цікаво,а у нас щось може відбутися,щоб Дебільний контроль НЕ впхав свого носа?
  • Жора

    Изначально ДК создал на деньги  некто Шапошников. Все эти люди из ДК еще во время Яныка делали провокации на дорогах. Потом уже как участники криминальных разборок получали свое бабло.

    Сейчас Шапошников живет  в США , и в фейсбуке поет песни)))

    На сегодня все участники ДК(дорожного контроля) это криминальные люди , скажем так бандиты уголовники. Зачем им нужен ДК. Ну во первых это корочка журналиста, которая имеет право на ношения огнестрельного оружия или травмата. Далее они делают подставы на дорогах и потом как журналисты ДК  уже требуют деньги.

    Недавно битами  избили Воловодюка В.В. , и у всех у них были корочки журналиста.

    Скоро бандиты под видом  журналистов будут делать построение сотрудников МВД, им в этом будет помогать женщина  "Митинг Торпеда" из Винницы, и также будет активно в этом деле принимать  чувак который на фото. На фото митинг возле исполкома г. Винницы.  Также на фото "Митинг Торпеда" ( кстати у нее с мужем столько огнестрела что можно вооружить взвод бойцов. И кстати все оружие зарегистрировано. Ну типа как на журналистов....

    Жора reply Жора

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up