Об’єднані вірою, судами та авто. Хто опинився на лаві підсудних разом з прокурором

Об’єднані вірою, судами та авто. Хто опинився на лаві підсудних разом з прокурором
  • Стало відомо що за адвокат та “підприємець” стали посередниками у хабарницькій схемі тепер вже екс-прокурора Олександра Попеска;
  • А ще в багатоповерхівці на Стеценка ми знайшли релігійну громаду, яка об’єднала людей, що прямо чи опосередковано пов’язані з судовою системою у Вінниці.

Коротко про справу: 10 квітня співробітники СБУ та НАБУ затримали на той час заступника прокурора області Олександра Попеска. Разом із ним попалися ще двоє посередників. За інформацією НАБУ, заступник прокурора погодився допомогти в закритті кримінального провадження за винагороду особисто йому в розмірі 5 тисяч доларів. При цьому зазначені гроші необхідно було передати через адвоката, замаскувавши їх під винагороду за нібито надану правову допомогу юриста в цій справі.

Про те, що справа вже опинилася в суді, повідомляла прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у facebook.

«… скеровано до суду обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості в кримінальному провадженні за підозрою заступника прокурора Вінницької області, адвоката та підприємця в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 5000 доларів США…», — йдеться в повідомленні САП. Таким чином, екс-прокурор та інші підозрювані визнали себе винними в хабарництві й підписали угоду зі слідством.

Відео дня

Читайте також:

Екс-директор та адвокат

Хто ті люди, які опинилися на лаві підсудних разом із прокурором? Дізналися про це із сайту судової влади України.

Адвокат — Валерій Сувалов. Нам він відомий із матеріалів про те, що з власників авто, які опинилися на арештмайданчику, вимагають гроші за повернення машин. Валерій очолює юридичну компанію, яка надає послуги арештмайданчику.

З майданчиком пов’язаний і другий персонаж — підприємець info, який також виступав посередником у справі про хабарництво прокурора. Це Вадим Кабішев, екс-заступник директора арештмайданчика. Звільнили його з цієї посади задовго до того, як Вадима затримали.

У декларації після звільнення Кабішева не вказане ніяке житло. З доходів — тільки заробітня плата, з авто — відносно старенький ЗАЗ та причіп. У дружини теж нічого немає. Така пуста декларація виглядає дивно на фоні того, що Кабишев займається продажем авто info. Хоча, звичайно, є вірогідність, що він почав робити це одразу після звільнення з арештмайданчика.

Релігійна громада у квартирі

Зв’язок з адвокатом Суваловим та посередником Кабішевим прослідковується через арештмайданчик. А от зв’язок із прокурором знайшли через… релігійну організацію. Так, за даними аналітичної системи YouControl, окрім юридичної компанії, Валерій Сувалов ще є головою релігійної організації «Дванадцять апостолів». Її члени збираються у квартирі дев’ятиповерхівки на вулиці Стеценка.

Разом із Суваловим членами організації є родичі прокурора Олександра Попеска — Петро Попеско та Ірина Попеско. Петро Анатолійович також згадується в декларації прокурора за 2016 рік. У документі він був вказаний, як власник двох авто, на яких їздять сам прокурор та його дружина info.

Хто ще входить у «Дванадцять апостолів»

Релігійну організацію заснували у 2004 році. Засновників десять. Ось хто вони:

  • Попеско Петро та Ірина. Родичі прокурора Олександра Попеска, згадуються в його деклараціях;

  • Валерій Сувалов, адвокат. Фігурує в справі про хабарництво прокурора Попеска, як посередник.

  • Жанна Часник, була адвокатом до 5 червня 2018-го. Проходить обвинуваченою в кримінальній справі про отримання неправомірної вигоди. Міський суд її виправдав, але прокуратура подала апецяцію, яка ще розглядається info.

  • Бузько Алла Ігорівна. Скоріш за все, ця жінка була членом дирекції «Вінницяобленерго». У реєстрі адвокатів її даних немає, але у 2017-му році вона в суді представляла компанію «Енергоінвест».

  • Світлана Черненко. Разом з Аллою Бузько виступає в суді на стороні «Енергоінвест».

  • Шлапаки Людмила та Олег. Скоріш за все, батьки судді Вінницького міського суду Дмитра Шлапака. Олег згадується в декларації судді. Адреси Людмили та Олега збігаються. Людмила Шлапак спочатку очолювала цю релігійну організацію.

  • Токарчуки Андрій та Олена. На жаль, ми не знайшли про них чіткої інформації.

Якщо хтось, кого назвали у цьому матеріалі, захоче висловитися, ми з радістю додамо його коментар.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up