Почали судити водія, який збив на «зебрі» вінничанку з 6-річним сином

Почали судити водія, який збив на «зебрі» вінничанку з 6-річним сином
  • Максимум, що загрожує водію «Жигулів» – це позбавлення права керувати машиною на 3 роки.
  • А його порушення правил обернулося для дитини тривалим лікуванням.
  • Хлопчик отримав перелам кісток обличчя через те, що водій не зупинився перед пішохідним переходом.

Про завершення розслідування кримінального провадження за фактом ДТП, яке сталося 21 вересня минулого року, розповіли у Вінницькій місцевій прокуратурі. Приблизно о 19.30 того дня свідки аварії, під час якої серйозні травми отримав 6-річний пішохід і менше, але теж постраждала, його мати, не дали водієві-порушнику утекти з місці аварії.

Як розповів прокурор Володимир Новак, інші водій зупинили 29-рійного кермувальника «Жигулів», бо він, збивши дитину з мамою, поїхав далі. Це сталося на нерегульованому пішохідному переході біля Центрального автовокзалу на вулиці Київській. В результаті порушення водія матір хлопчика відбулася легкими тілесними ушкодження, а от її син отримав серйозні травми.

Хлопчик ударився головою об транспортний засіб порушника так, що зламав кістки обличчя та отримав черепно-мозкову травму із забоєм головного мозку.

Відео дня

Про це ДТП у день, коли воно сталося, у відділі комунікацій обласної поліції розповіли ось таким коментарем:

«Водій автомобіля «ВАЗ 2102» допустив наїзд на хлопчика-пішохода, який разом з матір’ю перетинав проїжджу частину дороги по розмітці нерегульованого пішохідного переходу. Дитина вдарилась об задні двері машини. Внаслідок автопригоди хлопчика з тілесними ушкодженнями госпіталізували у щелепно-лицьове відділення обласної дитячої лікарні. Жінка після огляду лікарів була відпущена додому. За фактом відкрили кримінальне провадження».

Після того, як хлопчика пролікували, експерти визнали його травми ушкодженнями середньої тяжкості. А нещодавно Вінницька місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт. Винуватця аварії, 29-річного вінничанина судитимуть за те, що він не надав перевагу пішоходам та намагався утекти з місця пригоди.

– Жінка з хлопчиком вийшли на «зебру» відповідно до правил дорожнього руху. Не раптово, а так, як це передбачено: зупинилися, а потім почали рух, – розповідає прокурор Володимир Новак. – Але водій їх не пропустив, хоча таку змогу мав. Як пояснює, він їх і не бачив. Це під питанням. За порушення правил дорожнього руху, які призвели до травмування пішоходів, обвинуваченому загрожує до 3 років обмеження волі із позбавленням права керувати транспортними засобами, також на строк до 3 років.

Прокурор також розповів, що під час розслідування водій все-таки визнав свою вину, утім про відшкодування завданої шкоди потерпілим інформації немає.

– Це вирішиться під час судового розгляду, – говорить Володимир Новак. – Справа вже призначена до розгляду. На судових засіданнях будуть з’ясовані питання і щодо притягнення до відповідальності, і про відшкодування шкоди.

Тож, як покарають водія-порушника, який через свою необачність поставив під загрозу життя дитини-пішохода, побачимо найближчим часом. А доти в прокуратурі нагадують: пішохід – найвразливіший учасник дорожнього руху, тому варто переконатися перед переходом по «зебрі», що водії вас бачать і пропускають. 

У випадку з названим ДТП перехід був нерегульований. Але й на пішохідних переходах зі світлофорами тим, хто ходить на своїх двох, треба бути обачними. 

– Робота світлофора налаштована таким чином, що не варто поспішати, – ділиться спостереженнями Володимир Новак. – Жовтий сигнал горить для водіїв у середньому три секунди. Він також заборонний для руху автомобіля, але часто водії намагаються проскочити. В ці ж секунди у пішохода вже зелене світло і він іде з упевненістю у свої перевазі.

Прокурор радить пішоходам думати не про перевагу в русі, а про безпеку і не переходити дорогу на перших секундах зеленого і, тим більше, на останніх червоного.

– Життя складається так, що водії не виконують ті обов’язки, які на них покладені, і результат цього очевидний – негативні наслідки отримає пішохід, – каже про імовірність бути збитим машиною Володимир Новак.

Про набільш гічні аварії минулого, 2017-го року, та  про місця, на яких найчастіше збивають людей, редакція 20minut.ua нагадувала вінничанам ось у цьому матеріалі: 

 

Читайте також:

Рідна людина не прийшла додому? Щоб подати в розшук, не треба чекати три доби

Кримінальний ТОП-2017. Підривали гранати, палили людей, стріляли по машинах

Одне питання. Якщо потрібна допомога юриста, то де знайти безплатного?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валерка

    Пішохід завжди правий, але не завжди живий... нажаль...
  • Богдан Пупкин

    в нашей стране водитель старается проскочить не на желтый а уже на краснюще красный... !!!   вот такая действительность!

    Anonymous reply Богдан Пупкин

    а пешеход считает что дорогу он переходит в "режиме бога" и машину можно остановить по команде "машина-стой".

    я не за этот конкретный случай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up