Поліція шукає пару пристаркуватих аферистів на «Шкоді» з польськими номерами

Поліція шукає пару пристаркуватих аферистів на «Шкоді» з польськими номерами
На цьому автомобілі підвозили дідуся. Поліція зробила стоп-кадри із записів камер спостереження та розшукує «Шкоду Октавію» з номерним знаком «GA 410 EY»
  • Поліція шукає чоловіка та жінку під 60 років на синій «Шкоді» з польськими номерами.
  • Вони надурили вінницького дідуся на 10 тисяч гривень – позичили у нього суму, залишивши натомість сувенірні євро.
  • Автомобіль гастролерів зафіксували вуличні камери спостереження.
  • Поки шахраїв шукають, редакція дізналася подробиці афери для довірливих.  

Чоловік і жінка на «Шкоді Октавії» з польськими номерами посадили перехожого дідуся в машину, щоб показав дорогу до першої лікарні. По дорозі пенсіонеру наплели історію про хворого племінника, якому везуть гроші на операцію, поспішають і не знають, де валюту міняти. Дід не відмовився допомогти незнайомцям – і залишився без заощадженнь.

Що така шахрайська схема, коли залишають сувенірні купюри у обмін на справжні гроші, вже спрацювала не на одній людині, потерпілий 81-річний дідусь дізнався від працівників поліції. Останні одразу після дзвінка на «102» підняли записи з вуличних камер спостереження і встановили машину, на якій пересувалися шахраї. Тепер – розшукують синю «Шкоду Октавію» із номерними знаками «GA 410 EY» та пару аферистів-гастролерів віком під 60 років.

Як саме порядні на вигляд чоловік та жінка ошукали літнього чоловіка, розповів друг родини потерпілого Артур Мілованов:

Відео дня

– Дідусь ішов по Магістрацькій, зупинилася машина, всередині були гарно вдягнені чоловік та жінка віком від 50 до 60 років. Вони запитали, як проїхати до лікарні, а потім попросили показати дорогу. Мужчина сів у машину показувати дорогу, розговорилися. Вони сказали, що у них в лікарні лежить родич, що вони не з Вінниці й не знають, де можна поміняти гроші. Зараз, мовляв, родичу будуть робити операцію…

Дідусю показали тисячу євро, і запропонували йому залишити у нього валюту в обмін на 10 тисяч гривнями. По легенді аферистів, вони мали повернутися через дві години і забрати свою барсетку з єврами та повернути позичене.

– Мужчина привіз їх під свій дім, дав 10000 гривень, а вони поклали в сумку 1000 євро і сумку закрили на замочок, – говорить Артур Мілованов. – Після того, як відкрили сумку, прийшло розчарування. Грошей там, звісно, не було. Людина хотіла допомогти, а опинилася в такій от ситуації. Похилого віку людина. Обманювати стариків – це підло і низько.

Поліцейські, як розповів друг сина потерпілого пенсіонера, приїхали на виклик і з кількох слів зрозуміли ситуацію. Сказали: таких шахраїв по Україні зараз маса, на день фіксують по кілька заяв у різних регіонах.

Працівники поліції проїхали по всьому маршруту, яким везли дідуся, по Магістрацькій до Бевза. Питали його, чому не задумався, навіщо їм було везти його додому та залишати залог, коли можна ж було швидше заїхати подорозі до лікарні у банк чи до обмінника, щоб поміняти гроші.

– Не знаю, не подумав, – відповідав пенсіонер.

За словами прес-офіцера обласної поліції Анни Олійник, за заявою 81-річного чоловіка відкрили кримінальне провадження про шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб або таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Максимальне покарання за такий злочин – до трьох років ув’язнення. Мінімальне – штраф до 1700 гривень із відшкодуванням завданих злочином збитків. 

– Поліція вважає, що це не єдиний факт, що це діяли гастролери, які таким чином обдурюють людей, – говорить Анна Олійник. – Ми орієнтуємо громадян на цей автомобіль, можливо, хтось бачив його і може надати корисну інформацію слідству.

З інформацією про місце знаходження «Шкоди Октавії», на якій пересуваються аферисти, телефонуйте на цілодобову спецлінію «102». І попередьте своїх родичів та близьких, аби вони не довіряли незнайомим людям, які просять показати дорогу до лікарні, а потім допомогти грішми.





Читайте також: 

Тисячу євро видурили у вінничанки, збрехавши про виграш. Як покарали шахрайок?

Не вірте дзвінкам про дешеве пальне. Телефонні шахраї трохи поміняли схему
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up