У Центрі гуло, а на Замості бачили. Чому бомбардувальник кружляв низько над містом?

У Центрі гуло, а на Замості бачили. Чому бомбардувальник кружляв низько над містом?
  • Гул реактивного двигуна було чутно сьогодні, 13 вересня, близько 14.00 на Слов’янці, у Центрі та на Старому Місті.
  • Мешканці Ближнього Замостя змогли розгледіти літак-бомбардувальник, який двічі розвернувся над їхніми будинками на невеликій висоті.
  • Як дізналася редакція 20minut.ua, військові авіатори кружляють над містом, бо тренуються нас захищати.
  • Почалися військові навчання під назвою, якої ще не було – «Непохитна стійкість-2017».

О другій дня і потім ще через кілька хвилин на ближньому Замості і в Центрі спостерігали бойовий літак, який пролітав з маневрами над житловими будинками. Висота польоту була така, що літак можна було роздивитися.

Військовий літак бачили над вулицями Стрілецькою і Академіка Янгеля та над набережною. Літак двічі зробив коло над Бригантиною.

– Так гуло, що собачка вискочила мені на руки і трусилася, поки не стихло, – розказує вінничанка, яка гуляла з трьома мопсами на Бригантині о другій годині дня.  

Відео дня

– Це у них, видно, навчання почалися, – каже вона про військових льотчиків, киваючи в бік Стрілецької, де знаходиться штаб Повітряних сил. – Але чого над містом літати, не розумію. Ще й так низько-низько...

Інша вінничанка розповіла, що військовий літак вона бачила двічі з перервою в п’ять-сім хвилин над вулицею Академія Янгеля.

– Він пролетів над моїм будинком зі сторони Київської у напрямку фонтану, а потім повернувся назад і над Бригантиною завернув у сторону Кореї, – розказує жінка. – Летів настільки низько, що було видно, що це винищувач або бомбардувальник. Він був сірого кольору. Маневрував. Коли зник із поля зору, все одно звук ще довго було чути.     

Вінничани, які знаходилися в цей час на Хмельницькому шосе розповіли, що виглядали у вікна, щоб побачити літак. Але крім гудіння двигунів нічого не побачили в хмарах. У соцмережах писали: на Старому Місті від шуму реактивних двигунів спрацьовували сигналізації в автомобілях.

А ось цей знімок зробили в Центрі. Тут щоб роздивитися, що саме гуло на головою, треба було мати гарнй зір.

   

Але якщо збільшити фото, то вдається упізнати у цьому літаку бомбардувальник СУ-24. Ось такий, як на цьому знімку:



Редакція з’ясувала в Повітряних силах, що сьогодні почалися і триватимуть ще три дні масштабні військові навчання з промовистою назвою «Непохитна стійкість-2017». Проводять ці навчання Збройні сили України, задіявши усі бойові військові частини. Тож польоти бойової техніки над нашим містом, які ще можуть повторитися, – це єдине, що можуть бачити пересічні містяни. Решта елементів навчання не призначена для цивільних очей, але відбувається задля людської безпеки.

– З 12-го по 15-те вересня по всій території України проходить командно-штабне навчання «Непохитна стійкість-2017», – сказав начальник прес-служби Командування Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило. – Це навчання проводиться з метою перевірки готовності військових частин до виконання завдань за призначенням. Через це частини Повітряних сил приведені в бойову готовність. В ході цих навчань відбувається і практична їх частина – по всіх авіаційних полігонах, по всіх точках із залученням техніки. Все це робиться для того, щоб вишкіл авіаційних компонентів та інших родів Повітряних сил (зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ) був бездоганний. Щоб у випадку якихось форс-мажорних ситуацій вони могли працювати професійно, оперативно і миттєво, бо головне завдання Повітряних сил – це прикриття з повітря території України.

Питаємо у начальника прес-служби, чи не показовим був політ одного літака над мікрорайоном, де знаходиться штаб Повітряних сил.

– Та ні. Зараз всі якраз не у штабі, а на виїзді, – каже він. – Навчання проходить, і всі знаходяться у визначених місцях. Перевіряється готовність до виконання поставлених задач раптово, без попередження, щоб подивитися реальну картину підготовки в режимі реального часу. А командування Повітряних сил організовує, керує діями, оцінює виконання задач, і їх оцінюють теж. Це ж не Повітряні сили проводять навчання, а Збройні сили. Повітряним силам теж ставиться задача і вони її виконують.

Крім польотів, як сказав Роман Юрчило, під час цих навчань здійснюють призов резервістів на навчальні збори.

– На навчальні збори залучаються резервісти оперативного резерву першої та другої черги, – говорить він. – Мета цих зборів – доукомплектування бойових точок до повних штатів з відпрацюванням можливості військових частин організувати таке прийняття військового складу запасу та організувати забезпечення їх форменим одягом та усіма іншими видами забезпечення, а також провести з ними низку заходів індивідуальної підготовки.

 

Читайте також:

Вертолітниця Тетяна: «Після першого польоту забула, що хотіла стати вчителькою»

Бойові літаки кружляють над Гавришівкою. Що там відбувається? (ВІДЕО)

Вінниця попрощалась з загиблими льотчиками Дмитром Майбородою та Дмитром Шкарбуном

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (76)
  • Виктор Гаврилюк

    Почаще бы так чтобы люди не забывали что у нас война идет

    Задунайский Торонтуй reply Виктор Гаврилюк

    Фигасе... Снова немцы? Не волнуйся, русские выручат как всегда.

    Давид reply Задунайский Торонтуй

    Ту-22 выкатился за пределы полосы в Калужской области

    Пьянь болотная.



    http://www.interfax.ru/russia/579175

    Задунайский Торонтуй reply Давид

    Значит есть чему выкатываться. Завидуй молча.

    Данила reply Задунайский Торонтуй

    )))

    Есть чему выкатываться.

    У дурака дурость есть. И она выкатывается. (это про Россию, на всякий случай)

    Иметь что-то и уметь им эффективно пользоваться не всегда сосуществуют попарно в одной точке реальности.

    Так что русские абы себя спасли из пропасти  злобы и самодурства.

    Задунайский Торонтуй reply Данила

    Черная зависть и злоба на более успешного соседа.

    Неисстребимо на тэрэнах...

    Данилa reply Задунайский Торонтуй

    Тем более, что теренов от Калининграда до Владивостока хватает ;)



    п.с. насчёт более успешного соседа. успешность пока что в упёртом  самоодурачивании и самоуничтожении. делирий.

    Olvol reply Данилa

    Ты случайно не школота?

    Задунайский Торонтуй reply Данилa

    Да, вас, дураков, и там есть. Живете благодаря Великой России, но всегда гадите исподтишка.

    Дaнилa reply Задунайский Торонтуй

    Вам постоянно кажется, что вам кто-то гадит , что кругом дураки и враги. Делирий у вас одним словом. Лечитесь, алкоголики, тогда мания преследования и величия пройдёт.

    Задунайский Торонтуй reply Дaнилa

    Это вы, что ли не алкоголики? Я вас папрашу...
  • Евген М

    Позавчора на м.Немировом пролетіло 12 бойових вертольотів, 5 транспортні Мі-8 та 7 ударних Мі 24 "Крокодил".Мабуть це також частина навчань.

    Задунайский Торонтуй reply Евген М

    Помедленнее, я записываю. В какую сторону полетели?
  • Валерка

    Нехай тринуються так спокійніше, доречі у Луці, Прибузькому, Бухониках вже роки два чути і вдень і вночі, що наші військові тренуються.

    Задунайский Торонтуй reply Валерка

    Нехай. Домохозяйки в Германии тоже радовались когда над ними пролетали мессершмитты с фокке-вульфами. Им так было "спокійніше".
  • Пупкин Вася

    А не стыдно на ,,ахрессорских,, самолетах гудеть ?))

    Валерка reply Пупкин Вася

    Це наші літаки...

    Задунайский Торонтуй reply Валерка

    Вчера, 13 сентября 2017 года в Воронеже начались летные испытания очередного пассажирского самолета Ан-148-100Е, построенного АО "Воронежское акционерное самолетостроительное общество" (ВАСО, входит в состав АО "Объединенная авиастроительная корпорация" - ОАК) для Министерства обороны России - машины с серийным номером 43-08 и регистрационным номером RA-61731.

    А ваш "Антонов" 19 июля 2017 года постановлением Кабинета министров Украины ликвидирован.

    Данила reply Задунайский Торонтуй

    Ты бы доконца новость озвучил насчет Антонова.

    Сделай над собой усилие, что бы мы понимали что с тобой ещё не всё кончено.

    Задунайский Торонтуй reply Данила

    Держи, рогулёк:

    ...поскольку все три предприятия, которые составляли концерн, еще в 2016 году вышли из его состава и были включены в концерн «Укроборонпром». С целью ликвидации была создана правительственная комиссия.

    Данилa reply Задунайский Торонтуй

    Понимаешь, напёрсточник, в чём разница между ликвидацией юрлица и производства?

     

    Данилa reply Задунайский Торонтуй

    Кабмин ликвидировал пустое юридическое лицо – государственный авиастроительный концерн "Антонов", – поскольку еще 31 марта 2015 года предприятие "Антонов" вошло в состав госконцерна "Укроборонпром". Об этом рассказал заместитель генерального директора по авиастроению и производству "Укроборонпрома" Владимир Коробов, передает пресс-служба госконцерна.

    "Речь идет о ликвидации юридического лица – государственного авиастроительного концерна "Антонов", из-за отсутствия в нем участников. Потому, еще 31 марта 2015 года, в соответствии с решением Кабмина, ГП "Антонов", который был частью государственного авиастроительного концерна "Антонов", вошел в состав ГК "Укроборонпром", – объяснил Коробов.

    Кроме того, он рассказал, что 15 июня 2015 года в состав "Укроборонпрома" вошли госпредприятие "Харьковское государственное авиационное производственное предприятие" (ХГАПП) и госпредприятие "Завод 410 гражданской авиации".

    Таким образом, по решению Кабмина было ликвидировано пустое юридическое лицо, в котором на момент ликвидации не было участников, производственных площадок и научных центров. Все мощности еще с 2015 года работают в составе "Укроборонпрома", отметил замгендиректора госконцерна.

    Задунайский Торонтуй reply Данилa

    Таким образом КБ Антонова прекратило существование юридически. Физически же его давно растащили любі друзі, которые прикрылись красивыми вывесками.

    Славный путь - от Мрии до бумажных самолетиков.

    Дaнилa reply Задунайский Торонтуй

    Факты тебе предоставлены. Свои домыслы за факты не подавай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up