В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)

В прокуратурі пояснили, чому суд назвав справу «Шефа» історією без доказів (ВІДЕО)
Сергій Гупяк: "У нас є своя позиція щодо допустимості і належності доказів, і ми її викладемо в апеляції. Будемо за це боротися"

Тримали під вартою,судили-судили, а потім відпустили на всі чотири сторони.

Виправдали одруженого на падчерці мера могилів-подільського бізнесмена і депутата міськради Сергія Шевчука, бо вини не довели.

Чому суд не прийняв жодного доказу, які зібрало обвинувачення, пояснили в прокуратурі області. 

Пістолет поліцейські не знайшли. Навіть рештки куль, які витягли в «Пироговці» із сідниці підстреленого могилівчанина Олександра Коломійця, не оформили належним чином. Через ляпи слідства розвалилося обвинувачення Сергія Шевчука – бізнесмена і депутата могилів-подільської міськради, одруженого на падчерці тамтешнього міського голови.

За судовим розглядом цієї справи, який тривав у Вінницькому міському суді з початку року, стежила RIA/20minut.ua. А минулої п’ятниця, 9 червня, «Шефа» відпустили із зали суду на всі чотири сторони – його виправдали через те, що вини не довели. Докази, надані обвинуваченням, колегія суддів назвала неналежними.

Сергій Шевчук хрестився, коли головуюча Курбатова (в колегії також працювали судді Ан і Федчишин) читала вирок. Він тримався за хрестик, який мав під футболкою "Аdidas", допоки прозвучало, що його виправдовують і відпускають з-під варти.

Відео дня

Що він сказав журналістам, коли опинився на волі, та як відреагували на виправдання «Шефа» ті, що його звинувачували, – читайте в матеріалах:

Рішення суду першої інстанції набере чинності після апеляції. Оскаржувати вирок вже готуються адвокат потерпілого і прокурор Олександр Карнаух. Останній просив для Сергія Шевчука 10 років тюрми, перед дебатами заявляв відвід суду, бо не приймали його клопотання. Відвід відхилили. Далі – прозвучав виправдальний вирок.

Щоб пояснити, як так сталося, що обвинувачення розвалилося у суді, сьогодні, 13 червня, в прокуратурі області зібрали брифінг. Сказали, що із вироком суду першої інстанції категорично не погоджуються та назвали його рішення упередженим до сторони звинувачення.

– Чомусь за кілька днів до 9 червня, коли винесли вирок, інтенсивність судового розгляду стала дуже прискорена, – сказав начальник відділу прокуратури області Сергій Гупяк. – За два дні відбулися дослідження всіх доказів, провели дебати дуже швидко і швидко винесли рішення… У колегії Вінницького міського суду була явно упереджена позиція до сторони обвинувачення. Це зрозумів процесуальний керівник. Він дуже багато заявляв клопотань, які були направлені на усунення спірних чи сумнівних моментів. А в суду сумніви були, ми це бачимо в судовому рішенні. Тільки всі ці сумніви він поклав у одну сторону.

На питання про якість досудового розслідування, під час якого формувалась доказова база, Сергій Гупяк відповів так:

– У нас є своя позиція щодо допустимості і належності доказів, і ми її викладемо в апеляції. Будемо за це боротися.

Повністю почути його коментар про могилів-подільську стрілянину, яка відбулася 10 травня минулого року, можна на відео:

 

Читайте також:

Півмільйона за свободу Шефа. Зятя мера Могилів-Подільського не пустили з СІЗО

Зятю мера Могилів-Подільського продовжили арешт. Судять за замах на убивство

На засіданнях суду над зятем мера Могилів-Подільського почалися махінації

Допит про кулі з револьвера. Як судять «Шефа» за злочин проти «Кабана» (ВІДЕО)

Вийшов із зали суду. Зятю мера Могилів-Подільського злочину не довели (ФОТО)

Відпустили додому «Шефа». Чому обвинувачення зятя мера розвалилося у суді

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслан Логвинчук

    та що тут пояснювати?! І так все зрозуміло. Заплатив кому потрібно і гуляй Вася. В нас  країні не з соціальними мережами варто боротися, а з корупцією. Бо ті заборони соц. мереж всі хто хоче обходить через FreeU до прикладу, а от корупція завдає реальної шкоди.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up