Вороже сусідство на П’ятничанах: спалили машину і постріляли вікна

Вороже сусідство на П’ятничанах: спалили машину і постріляли вікна
Мешканець П’ятничан Сергій Пузєкін показує, де ставив машину: «Прямо під вікнами автомобіль підпалили. Слава богу, ми його встигли потушити, і він не зірвався»
  • Притягнути до кримінальної відповідальності не зміг, тож позивається до суду і паралельно вирішує питання власними методами…
  • Мешканець приватного будинку на П’ятничанській каже, що йому машину спалили на замовлення підприємця, який побудувався поруч і без дозволу поміняв паркан.
  • У спір за межу не надто втручається поліція, тому конфліктне сусідство дійшло до умисного пошкодження майна в перемішку зі стрільбою.

Вулиця П’ятничанська. Будинки стоять на вузьких клаптиках землі, майже впритул один до одного. У тісноті, та не в образі – це не про цей випадок. Мешканець названої вулиці Сергій Пузєкін розповів про свій конфлікт з приватним підприємцем, що побудувався поруч його помешкання. Чоловік каже, що спір виник після демонтажу його паркану і зведення нового на півметра ближче за межу.

Через те, що поліція не змогла або ж не схотіла допомогти розв’язати сусідську суперечку, історія паркану переросла у ворожнечу з умисним пошкодженням сусідського майна. Обопільним. У нашого скаржника вночі підпалили машину прямо від вікнами його дому. А в сусідів, мешканців новобудов, тепер простріляні вікна, стіни, камери спостереження та ночами випадає цегла з нової загорожі. Тієї самої, з якої ще торік почався цей конфлікт.

Куди посилають

За словами Сергія Пузєкіна, біля будинку, де він живе із дружиною й трьома дітьми, нещодавно побудувався приватний підприємець Леонід Коляденко, директор будівельної фірми «Велес+». Звів два будинки на продаж. Загорожу, яка відмежовувала сусідні земельні ділянки, будівельники зняли і звели новий цегляний паркан. Це не сподобалося Сергію Пузєкіну. Чоловік каже, що захопили півметра його території й не спитали дозволу на демонтаж старого паркану. Він, мовляв, коштував грошей.

Подивіться фото загорожі «до» і «після»: 



Про вкрадений паркан Сергій Пузєкін торік писав заяву в поліцію, але кримінального провадження не відкрили. Порадили спір з сусідом вирішувати в цивільному порядку, через суд. Натомість скаржник подав позов на поліцейських. І отримав ухвалу, яка змусила слідчих відкрити провадження і все-таки розслідувати факт крадіжки загорожі, як цінного майна.

Відео дня

– Суд каже відкрити кримінальне провадження з цього приводу, а поліція – нема складу злочину. Відкрила справу і закрила одразу. Нічого не робить і прокуратура, бо я й туди писав. Тільки дають відписки, – перебирає папку документів Сергій Пузєкін. – Я також звертався в архітектуру міста, щоб перевірили забудови Коляденка, узаконені через комісію. Там мені теж відповіли, що «кіна не буде», а якщо не подобається, то маю йти в суд.

Дописався?

Через усі ці скарги і заяви, як говорить співрозмовник, він отримував погрози. А півтора місяці тому, о третій ночі, під вікнами загорівся його «Опель Омега».

– Далі що, будинок спалять? – обурюється чоловік. – Поліції все одно. Вони ніяких рішень не приймають. Приїхали на виклик, сфотографували згорілу повністю машину – і після того тиша. А є відео, як людина підходить, бензином обливає і підпалює сірниками автомобіль. Слава богу, ми його встигли потушити, не зірвався…

Сергій Пузєкін показує, де ставив машину: «Прямо під вікнами автомобіль підпалили. Слава богу, ми його встигли потушити, і він не зірвався»

Що замовником підпалу міг бути підприємець, з яким Сергій воює за паркан, думає і адвокат Тарас Грицуляк. За його словами, більше конфліктів його клієнт ні з ким не мав.

Натомість жінка, що віднедавна оселилася в одній з двох сусідніх новобудов за тим самим парканом, розповіла журналісту: конфлікти в Сергія Пузєкіна з багатьма людьми, він нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, тож має в мікрорайоні відповідну репутацію. Ще, зі слів, співрозмовниці, він володіє зброєю, яку регулярно застосовує.

Сусідка з фірми

Нову сусідку Сергія Пузєкіна Мар’яну Кулик журналіст знайшла, коли телефонувала на «Велес+», щоб зв’язатися з Леонідом Коляденком. На мобільному фірми, вказаному як телефон контактної особи, і відповіла ця жінка. Вона запитала, з якого питання потрібен директор, а коли почула про звернення в редакцію мешканця П’ятничан, одразу зрозуміла, про кого мова.

– О, мене стосується це питання, тому що я купила один із тих двох будинків, які побудував на П’ятничанській наш директор, – сказала жінка. – Тоді ще цього Пузєкіна там і близько не було, погодження брали у попередніх сусідів. Це неправда, що він ставив паркан, який демонтували. І неправда, що нова загорожа зайшла на його ділянку. По фото в Гугл-карті можна побачити, що загорожа на тому ж місці. 

Дійсно, якщо порівняти знімки «до» і «після», різниці межі не видно. Жінка також наголошує, що раніше були «штирі і арматура», а тепер добротна цегляна загорожа, за яку сусідка з іншого боку, наприклад, не надякується.

Нічні проділки

– Що він хоче, я не знаю, – каже Мар’яна Кулик.

Коли питаємо її про підпал машини, записаний Сергієм Пузєкіним на совість директора будфірми, жінка говорить:

– Хто йому машину спалив – невідомо. Це хай він сам подумає, кому він вже аж так насолив. Це дуже конфліктна людина. Ми повісили камери спостереження, так він їх постріляв і писав у СБУ чи ще кудись, що за ним спостерігають. Видно, йому відмовили, то він поставив камери й собі. А в нас – камери постріляні, будинок постріляний, вікна були постріляні, які ми поміняли.

Жінка надала фотографії пошкоджених стін, вінок, камер на підтвердження своїх слів. Також надіслала журналісту вердикти поліцейських, які і в її випадку не відкривали кримінальних проваджень.

У найсвіжішій із відповідей, датованої початком травня, читаємо причину відмови. В діях сусіда є ознаки кримінального правопорушення, але заподіяна шкода не досягла до визначених Законом 250-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Далі теж заявника (а це був директор «Велес+») відсилають судитися в цивільному порядку.

– Поліція каже, що нічого не може зробити, – говорить Мар’яна Кулик. – А у мене дитина боїться вийти з будинку. Ми тільки одного хочемо, щоб він нас не чіпав. А він то стріляє, то обливає фарбою будинок, то гупає серед ночі по загорожі, щоб розібрати цеглу…

Некримінальна справа?

Жінка також надіслала фотографіці частково розібраного нового паркану:


На відміну від Сергія Пузєкіна, вона не говорила про своє невдоволення роботою поліції. Навпаки, співчувала копам, яким довелося втихомирювати озброєною сусіда. У нього була пневматика, тобто така, що у вільному продажу зброя. В поліцейських відповідях також читаємо: з чоловіком провели роз’яснювальну бесіду. І розуміємо, що кримінальних проваджень по стрільбі також немає.

– Це якась маячня! – ось так відреагував Сергія Пузєкін на розповідь нової сусідки про стрілянину по нових будинках. – Я до цього не маю ніякого стосунку, і зі мною поліція ніяких бесід не проводила!

У відділі комунікацій обласної поліції на питання журналіста про розслідування єдиного, яке з’явилася в цій історії, «криміналу», дали короткий коментар. Йдеться про підпал машини Сергія Пузєкіна. 

– Розслідування в провадженні про умисне пошкодження майна шляхом підпалу триває, – сказала прес-офіцер Анна Олійник. – В таких випадках призначаються експертизи, які досить тривалі. У слідстві деталі не пояснюють, але потерпілий може цікавитися, що саме зараз проводиться, і йому зобов’язані прозвітувати. Він може сам звернутися з питаннями по провадженню або через адвоката.

«Ухвала суду для слідчих поліції не указ»

Тарас Грицюляк, адвокат:

– Перед Новим роком була порушена кримінальна справа з приводу крадіжки загорожі, але поліція не давала їй ходу. І 31 січня Вінницький міський суд зобов’язав її зареєструвати матеріли, порушити провадження, провести слідчі дії і повідомити мого клієнта про результати досудового слідства. Але слідчий нічого цього не зробив. Він закрив справу через 20 днів. Рівно стільки тривала його перевірка. Про проведені дії Пузєкіна не повідомляв, просто надав йому формальну відписку. Як бачимо, ухвала суду для них не указ. І на сьогоднішній день ми подали скаргу до суду на постанову слідчого про закриття провадження, і я вважаю, що ця постанова буде скасована, бо слідчий не зробив нічого по справі.

Після нашого звернення до поліції, друга сторона також почала писати заяви на Пузєкіна, але там нічого не підтвердилося. Вже не знаючи, як впливати на мого клієнта, сусіди вдалися до таких дій. Також йому надходили погрози від різних людей стосовно цієї ситуації, і після цього – спалили автомобіль, припаркований під будинком. За цим фактом є кримінальне провадження, і проводиться досудове розслідування. Поки що особа не встановлена, але я знаю, що з іншими людьми в Пузєкіна конфліктів не було, нікому він більше дорогу не переходив, і більше ніяких проблем, окрім вкраденої загорожі, в нього немає.

   
Читайте також:

Озброєні колектори зламали броньовані двері і вклали підлітка лицем в підлогу

Виправданий за хабар поліцейський тепер цивільна людина, але декларацію подав

Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. Касирку обмінника надурили на $3000

Проти земельного магната не попреш. Як пайовики втрачають свої гектари?

Якщо толку немає. Куди жалітися на поліцейського або хто поправить прокурора?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Олексій

    Висновок -- потрібна фіксація "згоди" про демонтаж паркану. Формально, забудовник винуватий, яким би брудом не поливали того, хто "вийшов" звідкісь. Або на своїй території цю китайську стіну тре було будувать. А фраза "за яку сусідка з іншого боку, наприклад, не надякується." — явний гон. За 2 метрову глуху стіну рідко хто вдячний.
  • Вайнона

    Сергію, проблема не в людях, що навколо вас. Проблема - в Вас!

    Подивившись на ваше фото, я можу сказати впевнено, що місце де ви живете - не ваше. Воно вас виживає. За вами стоїть фантом господаря цього будинку.

    Я бачу навколо родини багато негараздів, травм, хвороб.

    Вам потрібно змінити відношення до людей. Моліться і просіть пробачення у всіх кого образили у своєму житті.

    Інакше дух господаря виживе вас з цього місця.

    Через покаяння  прийде спокій і прощення.

    Женя Иванов reply Вайнона

    битва экстрасенсов подключилась....ахах

    Avtoservis Avtomobilej reply Вайнона

    А вы кто? бабка шептунья???? или жопо....зка Коляденка)))))????

    Да и самое главное смотрите не обосритесь))) бумаги побольше запасайтесь))))
  • Жора

    В этом заинтересованы  бандиты а точнее головорезы которые раньше работали у бандитов БРАТЬЕВ. Сейчас один брат народный депутат, другой депутат  Винницкого  исполкома. Все эти битые окна и подпал машины это дело рук бандитов. Это их ЗАРПЛАТА Раньше и финансировали братья, сейчас они зарабатывают на том что выстыпают третьим лицом (типа адвоката) в решении споров между людьми  . Для них нет закона, они беспредельщики, ОНИ ПОНИМАЮТ только ОХОТНИЧИЙ КАРАБИН САЙГА ))))
  • Avtoservis Avtomobilej

    Неудивительно,в нашей стране у кого больше бабла тот и прав!

    Жора reply Avtoservis Avtomobilej

    У Яныка было много бабла, и права не помогли,  прав тот у кого есть оружие для самозащиты !

    Анонім reply Жора

    Ну и где же сейчас Янык, а где вся страна?) Так же и с нынешними будет. Срубили бабла, ушли, а нах их место пришли другие и так будет продолжаться пока попередники и попередники попередников показательно не ответят за све своей свободой и всем имуществом, в т.ч. своих родственников(спецконфискация). Да, с нашими законами простой смерд не имеет права защищать свою жизнь пока не будет на 150% что его убивают, т.е. когда уже пульс неровный вот тогда можно))

    Avtoservis Avtomobilej reply Жора

    за самозащиту  в нашей стране можно и точно придется отвечать,случаев таких очень много,когда сажали хозяев своего же жилья за самозащиту!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up