«Якщо тебе в АТО не вбили, то ми тут уб’ємо». Чоловіка катували односельчани

«Якщо тебе в АТО не вбили, то ми тут уб’ємо». Чоловіка катували односельчани
  • Волочили по землі, змусили копати собі могилу і мало не задушили на зашморгу.
  • Мешканця Козятинського району, який після повернення з АТО влаштувався підробити на будівництві, катували інші робітники.
  • Чоловік показав наслідки знущань журналістам, бо поліцейські не спішать його направляти на судмедекспертизу.

Олександр Дяк був учасником бойових дій на Донбасі, до того жив в іншій області, а віднедавна мешкає в Іванківцях Козятинського району. Що його кривдники – корінні жителі цього села, розказав побитий АТОвець журналістам kazatin.com. Його звернення в редакцію, як зрозуміло з публікації названого ресурсу, викликане бездіяльністю козятинських поліцейських.

Олександр Дяк розказав, що влаштувався на тимчасові заробітки в селі Сигнал Козятинського району. На приватному будівництві платили по 200 гривень на добу. Разом з ним там працювали ще двоє чоловіків з Іванківець. На них АТОвець і вказує, коли демонструє сліди від побиття. Він каже, що односельчани його волочили по землі, змушували копати собі могилу й мало не задушили на зашморгу.

Почалося все з того, що заробітчанин відмовився допити пляшку горілки з іншими робітниками. Ті відмову не сприйняли. Заявили: «Ти що, самий розумний? Зараз ми тобі влаштуємо!».

Відео дня

– Положили мене на землю і давай тягнути за ноги і за руки, – розповідає журналісту kazatin.com Олександр Дяк. – Я лежав на спині, а один мені ногою по голові. Потім мене тягнули по землі. Залишилися подряпини на животі і спина вся подерта. Протягнули, а тоді кажуть: «Вставай, будеш копати собі яму». Один приніс лопату, а другий сказав: «Якщо тебе в АТО не вбили, от ми тебе тут вб’ємо». Завели за посадку і показали, де копати… 

Далі, за словами, Олександра Дяка, його колеги по заробітках зробили зашморг і надягли йому на шию петлю.

– Я руками вчепився за неї, – показує і мало не плаче чоловік. – В мене очі закрилися, і я опустив руки. Думав, все. Після того тільки чув, як один сказав «досить»…

Олександр Дяк говорить, що він на якийсь час втратив свідомість, а коли оклигав і встав, то йому наказали йти мішати бетон.

– Вони сказали, що самі поки ляжуть відпочивати, – продовжує чоловік. – Полягали, а я тихенько руки в ноги і поза хатами, по городах вибіг на трасу і прибіг в Козятин. Там знайомі мене провели на автобус додому. Я боявся, щоб ніде не перестріли. Вони мені дзвонили після того – я трубки не брав…

Хто його бив і хотів задушити, АТОвець згодом розказав в поліції. Але чоловіків, на яких він вказав, затримувати не поспішають. Заяву зареєстрували, та направлення на судмедекспретизу не дали. Чоловік та його родичі тому й звернулися до журналістів, що бояться, аби кривдники не залишилися без покарання за свій нелюдський вчинок. 

– Вони зараз сміються нам в лице! – каже родичка Олександра, а він показує подерті живіт, спину і руки в синцях.    

Журналісти kazatin.com зафіксували на камеру сліди катування над АТОвцем та записали його розповідь про знущання. Вони повідомили обласну поліцію та СБУ про бездіяльність козятинських поліцейських та прояви сепаратизму в Іванківцях і вимагають належного розслідування розказаних Олександром Дяком подій.

Подивіться на відео, яка розмова відбувалася в редакції RIA-Козятин зі слідчою, що повинна встановити обставини злочину проти Олександра Дякя:

У відділі комунікацій обласної поліції підтвердили, що за заявою названого АТОвця про побиття відкрили кримінальне провадження. Стаття відповідальності  поки що про нанесення легких тілесних ушкоджень. В процесі розслідування, як пояснили 20minut.ua в поліції, кваліфікацію можуть змінити, якщо експертиза покаже більшої тяжкості ушкодження.

А за інформацію редакції kazatin.com, в день запису інтерв’ю з Олександром Дяком та суперечки зі слідчою, якій не сподобалося втручання журналістів, АТОвцеві стало зле. Журналісти викликали йому швидку допомогу, і чоловіка госпіталізували на стаціонарне лікування.

Докладніше – читайте в матеріалі «В Козятині катували ветерана АТО. Для розваги (оновлюється хронологією подій)».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Алина Харченко

    А менты как всегда "Руки в брюки!" Действий -НИКаКИХ! За что вы зарплату твари получаете?

    Задунайский Торонтуй reply Алина Харченко

    Точно. Могли бы помочь.
  • Жора

    А что он хотел ? Устроился на рабскую работу где работают  одни  бандиты и головорезы )))  .  Наутил. Помп. раньше пел... "Если пьеш с ворами , остерегайся за свой кошелек"

    Вася reply Жора

    А ты бы куда пошел на его месте?

    Башка тупая, руки растут не из плеч.

    Даже грабить в одиночку - это не в ато мародерствовать, страшно...
  • Петров Пётр

    А где мнение другой стороны ? Где мнение односельчан о пострадавшем ? Может за дело дали ? Статья не объективная.  Это конечно не оправдывает тех, кто решает вопросы силовыми методами и все же странно что мужики-трудяги из-за такого пустяка  взялись вытворять такой беспредел. Тут разобраться нужно основательно,прежде чем писать такие статьи и будоражить людей .

    Anna Alexsandr reply Петров Пётр

    Повністю згодна!! ніхто навіть не розібрався!! Разом працювали, випивали за одним столом і побилися по п'яні ...  а потім ось таке.. це не перша ситуація,  яка працює схемою в цьому місці! Адже Атовець не раз отримує  грошову винагороду за буцімно замах на його життя!.... А коли хлопці стояли на колінах то думали про свої сімї.... Отримавши гроші атовець відразу пробухав їх в сільському магазині..... ось такий цирк.....
  • Dima Koroliyk

    Ну все как всегда, понабирали в полицию по объявлению. Одна сидит тупит и не знает какие действия нужно выполнять при совершении приступления, а второй просто тупой бычара (из старых ппс или год назад трактор в соседнем селе водил перед короткой подготовкой) ! Человека чуть не убили, а эти ходят в носу колупаются... ЦЕ ПЕРЕМОГА !!!

    Вася reply Dima Koroliyk

    Ага.. Пока в носу колупаешься - нормально. А встань - сразу вой

    - Ах, это же герой майдана, недобитый из Небесной сотни... Он же патриот.... А попробуй тронь, у него сват в районе секретарь...

    Лучше делать вид, что нет ничего.

    За это ещё никого не наказали...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up