З пістолетом військового лікаря сходив по «гроші до зарплати». Скільки дали?

З пістолетом військового лікаря сходив по «гроші до зарплати». Скільки дали?
  • Шосту ходку отримав розбійник, який увірвався в Хмельницькому в кредитну спілку з краденим у Вінниці пістолетом.
  • Чоловіка зловили наші поліцейські, а засудив до 8-ми років в'язниці — суд Хмельницького.
  • Під час обшуку в його помешканні знайшли зброю, якою нагородили вінницького військового лікаря.
  • А справа нападників на три вінницькі кредитні спілки — ще на розгляді суду.

Спільна операція вінницьких та хмельницьких оперативників з викриття озброєного розбійника, який обібрав кредитну спілку, дійшла логічного завершення. Суд Хмельницького виніс звинувачувальний вирок спійманому у Вінниці злочинцю, який скоїв злочин із вкраденою у нашому місті нагородною зброєю.

З пістолетом Макарова, що зник у вінницького військового лікаря, сходив по «гроші до зарплати» у себе в місті 48-річний хмельничанин. Зайшов у офіс кредитної спілки, наставив на менеджера зброю й таким чином змусив його спакувати у свою сумку всі гроші з каси. Перед втечею нападник прихопив із собою також мобільний телефон і планшет працівника кредитної спілки.

Все це сталося в серпні минулого року. У той час названий злочинець мешкав з вінничанкою, тобто в нашому місті. Оперативникам, які прийшли до них з обшуком,  жінка сказала, що знала про пістолет в коробці з-під взуття. Чула від співмешканця, що він купив його для самозахисту.

Як зловили цього злочинця, 20minut.ua писав у статті «Вкрав іменний ПМ та напав на кредитну спілку. Вінничанину світить 12 років».

Відео дня

— Хмельниччани надали нам орієнтування про людину, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні розбійного нападу. Ми орієнтували особовий склад. Орієнтували мешканців міста Вінниці та Вінниччини. Після того отримали оперативну інформацію, — розповів керівник поліції Вінницької області Юрій Педос. — І, спільно з працівниками карного розшуку Хмельницького, наші хлопці спрацювали та затримали цього злочинця.

 

Днями завершився судовий розгляд цього кримінального провадження. Як дізнаємося з рішення Хмельницького суду, максимальної санкції за розбійний напад раніше неодноразово судимому злочинцю не дали.

Йому присудили 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, окрім житла. Підсудний має на утриманні стареньку матір та визнав свою провину, тому карали не на повну катушку. Чи розкаявся? Навряд чи, бо судимість має не першу.

Вирок за напад на кредитну спілку — шостий у кримінальній біографії цього 48-річного злочинця, який спеціалізувався на майнових злочинах. Усього він провів вже більше 20-ти років за гратами. Сам родом із Хмельниччини, але проживав у Вінниці в період скоєння свого останнього розбійного нападу.

Звідки цей злодій взяв вогнепальну зброю, якою був нагороджений вінницький військовий лікар? Про це його питали наші оперативники. Відповів, що купив пістолет Макарова в Одесі. Поліцейські вже тоді знали, що цей ПМ був украдений у вінничанина.

Минулого року були й у нашому місті напади на кредитні спілки. Три розбої за сім днів скоїли два заїжджих гастролери-одесити. Їх, як сказав керівник управління карного розшуку Андрій Дамзін, зловили у вінницькій квартирі в момент планування їхнього чергового нападу.

Цих бандитів з кримінальним досвідом зараз возить конвой до Вінницького міського суду. Розгляд скоєних ними епізодів в нашому місті триває. А до цього обоє так само, як і їхній хмельницький колега по кримінальній спеціалізації, мали серйозні судимості. Один відбув 15 років у в’язниці. Другий має за плечима строк за вбивство.

Докладніше про один з їхній нападів можна прочитати в статті «Правоохоронці розказали, як зловили грабіжників з кредит-кафе «Готівочка»».

Нагадаємо, що одесити йшли на кредитні офіси також зі зброєю. Один стріляв усередині, щоб налякати, і вимагав у працівниць віддати всі гроші. Другий стояв на вході, аби ніхто не зайшов невчасно. Їхні дії зафіксували камери спостереження.

Як це було, у який спосіб гастролерів затримували та що вони говорили про свої злочини, подивіться на відео:  

 

Читайте також:

Загримів на 7 років за 40 хвилин геройства. Вирок за катування в хаті на Замості

Призначив зустріч ріелторці, щоб обібрати. «Знешкодив» її решіткою від плити

Повна хата наркоти. Як волонтерів з Вінниці «накрили» в Івано-Франківську

«Тяжилівського маніяка» ще не спіймали, але нарешті хоча б знаємо його в обличчя

Телефонний шахрай брав картками та паролями. Як спіймали бувалого афериста
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 14:43 Пам'ять Дениса Бабія «Трейна» вшанували чемпіонатом України і юнацьким турніром photo_camera 14:40 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 14:04 Вінниця передала військовим дрони та тепловізори
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up