Збив на смерть двох двірників на Соборній у 2009-му. І продовжував гуляти на свободі

Збив на смерть двох двірників на Соборній у 2009-му. І продовжував гуляти на свободі
  • Понад вісім років тому, у Вінниці 23-річний студент одного з університетів міста, керуючи автомобілем Chevrolet Lacetti, збив двох двірників, які прибирали тротуар на розі Соборної та Театральної;
  • Постраждалі померли на місці. А хлопець вирішив втекти з місця пригоди.

Ми дізналися, чим закінчилися розслідування найрезонансніших аварій, які ставалися у Вінниці протягом останніх років. Або чому слідство ніяк не може дійти до суду у деяких з них. Протягом кількох наступних днів на сайті 20minut.ua будемо публікувати трагічні історії, які ставалися на дорогах нашого міста.

Аварія сталася близько 5-ї ранку, у неділю, 2 серпня. Водій Chevrolet Lacetti збив 63-річного чоловіка і 60-річну жінку. Від отриманих травм люди загинули на місці, а водій автомобіля та 25-річний власник авто, що на момент аварії сидів поруч з водієм, залишивши автомобіль, втекли.

Корисне посилання

Актуальні пропозиції купити Chevrolet Lacetti від 4200$ на Automoto.ua.

Того ж дня співробітники міліції встановили особу власника автомобіля і водія. 23-річного водія затримали. За попередньою інформацією, молоді люди в нетверезому стані поверталися з нічного клубу, і по дорозі додому вихвалялися один перед одним майстерністю водіння.

Відео дня

За даним фактом слідчим управлінням ГУМВС у Вінницькій області було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами, що призвело до загибелі кількох осіб) Кримінального кодексу України.

Не в’язниця, а іспитовий термін

Судили двох чоловіків — водія, який до того ж був п’яний, і власника авто (він був у якості пасажира у момент аварії) за те, що допустив нетверезого друга до керма. Першого звуть Ярослав Юшков, другого - Ігор Криничний

Суд першої інстанції відбувся 27 листопада 2009-го року, тобто майже через два місяці після ДТП. Розглядали справу у тодішньому Ленінському районному суді Вінниці.

Читайте уважно. Водія визнали винним. Засудили на п'ять років в'язниці. Але одразу ж звільнили від відбування покарання та призначили іспитовий термін на три роки. Це означає, що вбивця буде на свободі і лишень час від часу приходитиме до правоохоронців, щоб там на нього подивилися.

Власника авто засудили до трьох років обмеження волі. І з ним зробили аналогічно, тільки іспитовий термін менший — два роки.

Через два роки відбувся повторний розгляд справи вже у Апеляційному суді. Апеляцію подала прокуратура.

Переглянули покарання

Апеляційний суд визнав вирок першої інстанції занадто м'яким. І призначили новий.

Відтак, вже у 2011-му році водія засудили до п'яти років обмеження волі і ще на три роки забрали посвідчення водія.

Власник авто отримав три роки обмеження волі.

Довідка

Обмеження волі — це відносно новий вид кримінального покарання (з'явився у новому Кримінальному кодексі України від 1 вересня 2001), який полягає у триманні особи в кримінально-виконавчих установах відкритого типу (виправних центрах) у межах адміністративно-територіальної одиниці відповідно до її постійного місця проживання без ізоляції від суспільства в умовах здійснення над нею нагляду з обов'язковим залученням засудженого до праці.

Як вид покарання обмеження волі чинить подвійний вплив на засудженого: він обмежується у праві на вільне пересування та обрання місця проживання та обов'язково залучається до праці.

Дані з української Вікіпедії

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валерка

    Стаття 286 ККУ Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

    У частині третій до статті прямо вказано "Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, –

    КАРАЮТЬСЯ ПОЗБАВЛЕННЯМ ВОЛІ на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років"".

    Тобто, водію в кращьому випадку світило п'ять рокув позбавлення волі!!! А тут обмеження волі і двох людей вже не має... Хоча, чому тут дивуватись...

    Олексій reply Валерка

    Треба суддю притягувати. Якийсь бардак у країні твориться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up