Що «за душею» у головних лікарів? Від брендових цяцьок до долара під матрацом

Що «за душею» у головних лікарів? Від брендових цяцьок до долара під матрацом
Що "за душею" у головних лікарів медзакладів обласного рівня - дивіться нижче у інфографіці, складеній за даними з їхніх декларацій
  • Лікарі теж зобов'язані декларувати майно і доходи.
  • Декларації керівників медичних установ обласного рівня проглянули журналісти 20minut.ua.
  • Подивіться в інфографіці, де найприбутковіша посада і у кого найбільші бізнес-прибутки.
  • Ще ми порівняли, як мінялися статки людей в білих халатах за останні два роки.

Декларації керівників медзакладів детективи НАЗК перевірятимуть в останню чергу. Так запланували. Тому зараз звіти про майно і доходи людей у білих халатах читають тільки пацієнти. У час медреформи ще більше цікаво, чи чесні у демонстрації своїх статків лікарі. Тож починаємо серію публікацій за деклараціями головних лікарів. Стартуємо з очільників установ обласного рівня. Їх є у Вінниці десять.

Порівнюємо цифри і дані й бачимо: найбільшу заробітну плату отримує головний лікар тубдиспансеру. Його оплата праці приблизно утричі перевищує зарплату керівника дитячої обласної лікарні, що опинився внизу рейтингу по зарплаті за посаду.

А за загальною сумою доходів найбагатша декларація у головного лікаря-онколога області, який не ховає сімейного бізнесу. Тільки власного доходу Володимир Шамрай задекларував більше 4 мільйонів. То ж не дивно, що у власності його сім'ї і квадратні метри, і гаражі, і машин еліт-класу. Цей декларант є власником «Вітамедлайфу» й вписав у звіт годинники Ulysse Nardin по 160 і 180 тисяч. У форми змін вніс дві свіжі покупки ювелірних виробів із золота на суму, більшу 400 тисяч гривень.

Відео дня

У решти головних лікарів, крім доходу на посаді, прописані зарплати за сумісництвом. У багатьох є прибутки від викладацької діяльності та гонорари з ТОВів медичного спрямування.

Усе вище назване бачимо в декларації головного лікаря «пироговки». Але більшість сімейного майна – на дружині Олександра Жупанова. Дім під 150 квадратних метрів, два гаражі, кілька земельних ділянок, дача в Петрику і Honda CR-V за майже 400 тисяч гривень. Жінка Жупанова веде підприємницьку діяльність, але назви її фірми в декларації немає.

Є назва компанії, але немає розмірів доходів дружини в звіті головного лікаря дитячої обласної лікарні. Щойно відкриваєш його декларацію – реєстр показує тендери компанії «Автоера Нова» з примітною «декларант має в ній корпоративні права, участь у статутному капіталі або вказав себе кінцевим бенефіціаром».






Ця фірма з продажу мастил і запчастин за два роки виграла 18 тендерів на понад 5 мільйонів гривень. Керує нею дружина Василя Паненка. І він в декларації вказав кредитні зобов’язання жінки, але в графі її прибутків написав: «член сім’ї не надав інформації». І з прихованими даними система є-декларування порахувала, що родина Василя Паненка за рік отримала найменший дохід серед перевірених нами декларантів. Нагадаємо, що головний лікар дитячої обласної має депутатський мандат міськради.

Наприкінці року як заступник, а вже в березні як головний лікар, подала декларацію керівниця психлікарні Софія Кучерук і зареєструвала 8 тисяч доларів «на руках» і 50 тисяч гривень у банку. Вона має дві земельні ділянки і будинок під 200 «квадратів» в місті. Чоловік – дві квартири, набуті в 2012-му році. При цьому подружжя, якщо вірити декларації, живе винятково на зарплати і доходи за сумісництвом.

Ще одна жінка - головний лікар – Оксана Банах зі станції переливання крові. Вона у власності має автомобіль «Ауді А-6», придбаний в 2014-му році за 186 300 гривень. Через два роки, читаємо далі, придбала квартиру і садовий будинок. Чоловік Оксани Банах теж медик, бо в декларації є дані про отримання ним зарплатні в центрі медицини катастроф.

Які доходи приносить родині професія, дивіться в інфографіці. А поки ми її готували, в реєстрі з’явилася ще одна декларація названої головної лікарки, від 14 травня. У ній є нова графа про отримане декларанткою «додаткове благо» в сумі 27 тисяч 832 гривні. Джерела блага не вказані.

Є серед перевірених головних лікарів ще одна людина з мільйонним виграшем в тендері – керівник ендокринологічного диспансеру. Реєстр є-декларування підтягнув у його звіт інформацію про «Вінницький олійножировий комбінат», бо сім’я Пилипа Прудиуса володіє акціями названого підприємства. Читаємо на «Закупівлях»: олійножировий комбінат виграв тендер і отримав 1,08 мільйона гривень від «Вінницяміськтеплоенерго» за… постачання технічної води.


Чи не найменші прибутки і неспівмірні з доходами витрати бачимо в начальника військового госпіталю. Він написав, що його дружина купила квартиру за нереальною ціною – за 49 тисяч гривень. Вказав найменшу суму активів з усіх головних лікарів – 15 тисяч гривень. З декларації розуміємо, що дружина Валерія Бабійчука теж працює в госпіталі. У власності подружжя два авто і квартира на 215 «квадратів». У доходах тільки зарплата і пенсії.

А головний лікар тубдиспансеру задекларував мільйонний дохід. У свій звіт він вписав, крім дружини, ще й матір і тещу. Якщо говорити про предмети розкоші, то у Олександра Служивого в характерній для такої інформації графі вписана професійна «цяцька» – система ультразвукової діагностики. Це власність дружини-підприємиці, яка заробила за рік лишень 45 тисяч гривень. Більшу частину доходу родині приніс продаж неназваного майна.

Два роки не декларує активів головний лікар «кожвєну». Максим Трет’яков має квартиру, а будинок і земля – це власність дружини, що працює з чоловіком під одним дахом. Доходи цього декларанта – зарплата, оплата за роботу за сумісництвом, гонорари з двох приватних фірм і плата за викладання в медуніверситеті.

А найбільш педантичною виглядають декларації керівника наркодиспансеру. Він вписав у торішній звіт «заначку» в 1 долар та 46 гривень, які цього року змінив на 46 доларів, і 883 євро. Не бачимо ні земель, ні машин у Павла Слободянюка. Зате нерухомості він та дружина (працює в діагностичному центрі) мають більше, як на півтора мільйона гривень. Це дві квартири і будинок, придбані в 2009, 2012 та 2013 роках.  

Огляд декларації головних лікарів


Читайте також:

Найбагатший в країні ректор живе у Вінниці. Декларації з копійками і мільйонами (ІНФОГРАФІКА)

Багачі і бідняки вінницької Феміди. Майно з декларації суддів у простих величинах

На кому хата? Чиє майно вписали у свої декларації силовики Вінниці (ІНФОГРАФІКА)

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Володимир Болебрух

    А чому в даній статті, немає декларації головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги Фоміна О.О.
  • Тарас

    А де у Вашій статті начальник обласного бюро судово-медичної експертизи Щеглов О.А.?

    Nataliya Sklyar reply Тарас

    Його тут і не повинно було бути. Йдеться про керівників лікувальних закладів

    Тарас reply Nataliya Sklyar

    "Декларації керівників медичних установ обласного рівня проглянули журналісти 20minut.ua." Обласне бюро  судмедекспертизи - медична установа обласного рівня ...
  • DINOSAURofficial

    Це все що написано, можна сміливо множити на 10, хабарі в лікарнях, особливо оно, такі що деякі люди просто дохнут дома в муках і купують знеболююче, щоб полегшити собі останні дні і місяці. Наприклад: операція в 8000 грн (офіційно) в кінці виливається в 22000 грн.,де різниця це просто хабарі. Може по типу як в США, страхова медицина буде діяти,сума  якої залежить від доходу сім'ї? Чи ті що сидять на таких бабках проти цього?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up