На кір в Вінниці вже захворіло 19 дітей. Що потрібно знати про хворобу

На кір в Вінниці вже захворіло 19 дітей. Що потрібно знати про хворобу
  • Спалах кору в Україні зараз найгарячіша тема. В Одесі вже через цю хворобу померла дитина. В Вінниці в лікарні знаходиться 19 дітей.
  • Від хвороби можна врятуватися тільки вакцинацією (зрозуміло, якщо ви ще не захворіли).
  • Ми зібрали для вас всю корисну інформацію, яка стосується цієї теми.

Здебільшого на кір заражаються діти, проте реєструється досить багато випадків захворювання і серед дорослих. Від хвороби можна врятуватися тільки вакцинацією (зрозуміло, якщо ви ще не захворіли). Цією проблемою занепокоїлись в уряді і заборонили не щепленим дітям відвідувати садочки і школи у найбільш уражених областях України.

Почастішали випадки захворювання на кір на Вінниччині. В Вінниці зараз в лікарнях знаходиться 15 дітей. Ще четверо дітей лікуються вдома. Подробиці у відеосюжеті:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нагадаємо, що виконуюча обов'язки Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що за станом на сьогоднішній день немає сенсу говорити про епідемію кору в Україні. Але в уряді радять негайно вакцинувати своїх дітей.

Все про кір на одній картинці

 


 

Робити чи не робити щеплення?

В вінницькій сім’ї виник конфлікт. Матір посварилася з батьком, бо той не хоче робити щеплення дітям. Тато вважає, що щеплення лише шкодить здоров’ю та вбиває дітей. Семирічний Сашко, син родини, почув сварку батьків та «закатав» істерику.

- Ви мене хочете вбити!, - заявив син зі сльозами на очах.

Цю жартівливу історію розказала журналістці знайома. Жарти жартами, але яка насправді користь та шкода від щеплення? Ми спробували розібратися.

Відомий дитячий лікар Комаровський однозначно «За» вакцинацію. Дивіться відео, яке підготували спеціально для батьків, які сумніваються робити чи не робити дитині щеплення:

Коли потрібно робити щеплення?

У зв'язку з цим багато хто цікавиться, за яким графіком потрібно прищеплювати дітей від цього і інших захворювань.

В Україні діє календар щеплень, затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України у 2015 році. Він розроблений відповідно до європейських стандартів вакцинації. Згідно з календарем, дітям роблять щеплення за певним графіком, а в дорослому віці рекомендується оновлювати їх не рідше, ніж раз в 10 років.

Правила вакцинації

  • Всі щеплення проводяться після консультації з лікарем і здачі загальних клінічних аналізів.
  • Для щеплень є протипоказання. Серед них може бути алергія на компоненти вакцини, важка реакція на ту ж вакцину, введену раніше, ГРВІ, деякі хронічні захворювання, і інші.
  • Робити щеплення потрібно в медичній установі.
  • Медичний працівник повинен діставати вакцину з холодильника в присутності пацієнта. Після цього її потрібно зігріти до кімнатної температури. Якщо вакцина виявилася відразу теплою, вимагайте її замінити, так як невідомо, протягом якого часу вона перебувала в теплі, а це погіршить її властивості.
  • Перед застосуванням вакцини медпрацівник повинен ретельно перевірити відповідність написи на упаковці з написом на самій ампулі або флаконі, а також їх цілісність.
  • Якщо вакцина куплена самостійно в аптеці, то її необхідно використати протягом 48 годин.
  • Якщо один з членів сім'ї хворіє, краще утриматися від проведення щеплення до одужання всіх в будинку.
  • За 2 дні до і 3 дні після вакцинації дитини краще ізолювати, варто уникати походів у гості і в місця великих скупчень людей.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up