«Сашенька, бережіть серце!» Як виглядав портрет середньостатистичного вінничанина у 2017 році

«Сашенька, бережіть серце!» Як виглядав портрет середньостатистичного вінничанина у 2017 році
  • Щороку Головне управління статистики збирає данні про жителів області і складає їх у збірки.
  • Ми проаналізували цифри за 2016 рік, додали до них дані з Google та різноманітних відкритих соціологічних опитувань.
  • Так у нас вийшов портрет типового середньостатистичного вінничанина. Чи змітинься портрет, коли з'являться дані за 2017 рік, дізнаємось вже у 2018 році

Типовий вінничанин – жінка

На Вінниччині 54% жінок і 46% чоловіків. У Вінниці жінок на два відсотки більше ніж загалом по області - 56%. В середньому на 1000 вінницьких жінок припадає 844 чоловіків. Тому середньостатистичним вінничанином ми зробили жінку.

Як звати

Мода на жіночі імена змінюється частіше за чоловічі. Поперемінно модними стають Наталії, Світлани, Ірини, Анни, Марії та Анастасії.  Найпопулярніше ім'я серед чоловіків у Росії та Україні з 1950-х років - Олександр. Хоча все змінюється. В минулому році новонароджених хлопчиків у Вінниці називали Данило, Андрій, Арсeній, Кіріл та Іван. Новонароджених дівчаток - Софія, Анна, Анастасія, Єва та Вікторія. Найрідкісніші імена для Вінницької області – Тамерлан та Батир.

Оскільки виділити одне ім'я з жіночих важко, та і щоб чоловікам не було образливо, середньостатистичного вінничанина ми назвали Сашею. 

Відео дня

Скільки років

Олександрі от-от виповниться 40 років. Вона народилась і виросла у Вінницькій області. Після виходу на пенсію Саша проживе не так вже й довго. Середня тривалість життя по Вінницькій області для чоловіків складає без кількох місяців 67 років. Жінки доживають до 77 років.

73% всіх смертей в області припадає на хвороби системи кровообігу. Якщо конкретніше - це буде ішемічна хвороба серця. «Сашенька, бережіть серце!» - наче каже нам статистика.

Де живе

Як і більшість населення області (51%) з 2009 року Сашенька живе у місті. Прописанна вона в одній квартирі з родичами. На неї припадає 29,3 м2 житлової площі

Виховує одну дитину. У Сашиній кімнаті є телевізор та комп’ютер, а на кухні мікрохвильова піч. Автомобіля швидше за все немає, або один на сім’ю. Але вона частенько заглядається на Volkswagen Caddy. Якщо Саші випало жити саме у Вінниці, то на роботу вона добирається трамваєм та тролейбусом, як і 74,9% вінничан.

Скільки заробляє та витрачає

Сфера діяльності Олександри -  сільське та лісове господарство. Можливо саме зараз вона доглядає за квітами в одній із міських теплиць, або планує висадку дерев.

На початку 2017 року Саша отримувала «брудними» трохи більше 5000 гривень. Зарплата зросла, але її не вистачає і доводиться підзаробляти. Відпочиває Саша в Україні. Лише один з сотні Сашиних друзів у 2015 році їздив відпочивати за кордон.

У місяць «на життя» Сашина сім’я витрачає 5891 гривню. Більше половини з цієї суми (52%) йде на харчування. В день на їжу Саша витрачає 48 гривень.  


Картоплю та яйця вона не купує – це все домашнє, все інше - з магазину, або ринку. В минулому році Саша стала менше їсти риби, але більше овочів та фруктів.

Чим цікавиться

Саша, як і більшість її друзів, розмовляє українською мовою. Останнім часом  телевізор закинула, почала більше часу проводити в інтернеті. Там частіше за все вона читає новини та дивиться погоду. Саша хоче схуднути. З серіалів дивилась «Фізрука» та «Гру престолів»

Що пам’ятає

Саша пішла в школу у 1985 році. Її дитинство співпало з перебудовою. Вона добре пам’ятає «лихі-90», бачила дві революції в Україні.

У школі Сашенька носила значок з Леніном - була піонером і жовтенятком. Після розпаду СРСР носила варьонки, жувала “Лав із”, крутила на олівці магнітофонні касети та захоплювалась голівудськими фільмами.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Иванов Иван

    свежые дыни кавуны жрет зимой?
  • Mary Bezpalko

    Прикольно!
  • Ирина Нурметова

    )))
  • Ирина Нурметова

    Класна получилась історійка, вже прямо бачу цю Сашеньку).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up