Зарплата зросла втричі. Наскільки збагатіли за рік ректори вінницьких вишів

Зарплата зросла втричі. Наскільки збагатіли за рік ректори вінницьких вишів
У найбільшому плюсі опинився ректор медуніверситету. Його річна зарплата зросла більше, як на 400 тисяч гривень
  • Минулого року ректори звітували про майно і доходи вперше.
  • Тоді RIA/20minut з декларацій дізналася, що у Вінниці працює найбагатший ректор країни.
  • Цього року, проглядаючи свіжі звіти керівників державних вузів, бачимо – багатій потратився, але в усіх зросли зарплати. У декого аж утричі.
  • Повний огляд декларацій – у інфографіці.

Що помінялося за рік в житті ректорів державних вузів, бачимо із їхніх декларацій. Звіти про майно і статки керівників шести головних вишів редакція моніторила торік і зараз проглянула свіжі декларації, подані навесні цього року. З них бачимо: одні добре потратилися, інші просто трохи скупилися. А от що стосується заробітних плат, то у всіх одна тенденція – за ректорські посади стали платити більше.

Торік, нагадаємо, коли ректори звітували вперше, керівниця педуніверситету не поставила коми, і її річна зарплата, вказана з копійками, читалася як мільйонна сума. Насправді ж, у авторки помилки найменш оплачуване місце серед усіх ректорів державних вишів Вінниці було торік і залишається цього року.

У кого була найбільш оплачувана посада, редакція писала в статті «Найбагатший в країні ректор живе у Вінниці». У ній йшлося, що керівник вищого навчального закладу, який переїхав до нас зі Сходу, не тільки отримує найбільшу зарплатню серед вінницьких ректорів, але й має найбільше активів серед всіх ректорів країни. Залишається першим й зараз Роман Гринюк тільки у зарплатному рейтингу. Його оплата праці за основним місцем роботи рівно в три рази перевищує суму, яку отримує та сама ректорка педагогічного.

Відео дня

Ректорська ставка Наталії Лазаренко зросла за рік, як і в решти перевірених нами керівників вищих навчених закладів Вінниці державного підпорядкування. Але в порівняння з іншими – на невелику суму. На 66 тисяч гривень. На скільки стали більшими річні виплати у решти ректорів? Розберемося по порядку.

У найбільшому полюсі опинився ректор медуніверситету. Його річна зарплата зросла більше, як на 400 тисяч гривень. У попередній декларації була вказана втричі менша сума.

Але й таке підвищення не вивело Василя Мороза на місце найбільш оплачуваного ректора Вінниці, бо і в Романа Гринюка зарплата теж побільшала. На які суми змінилися виплати за основним місцем роботи в кожного з шести керівників державних вишів – дивіться в інфографіці.

Минулого року, коли в RIA вийшов подібний матеріал про статки і заробітки, показані ректорами у своїх деклараціях, авторам телефонували герої статті. Найбільше жінок обурило, що журналісти не порахували разом з ректорськими ставками зарплати за сумісництвом, гонорари або пенсійні виплати. А саме таких грошей в деяких ректорів дійсно багато. Якщо їх підсумувати, то набігають майже мільйонні суми.

Ректор технічного університету задекларував 86 тисяч гривень гонорарів та зарплати за сумісництво. Ректор аграрного написав, що таких виплат мав лишень 7,5 тисячі. У керівниці педагогічного немає взагалі ніяких подібних доходів. До 40 тисяч гривень не дотягла зарплата за сумісництвом в директорки торговельно-економічного інституту.

Натомість ректор Донецького національного поза основною зарплатою заробив 272 тисячі за сумісництво. Ця сума разом із зарплатою складає без малого мільйон. Чималі неосновні професійні доходи й у ректора медуніверситету. Оплати праці за сумісництвом у нього немає, зате є пенсія, виплати за членство в НАН, премії. Додавши все це до зарплати, отримаємо більше 800 тисяч гривень.

І за загальною сумою усіх доходів сім’ї Василь Мороз, як бачимо з його декларації, став мільйонером. Покупок, на відміну від інших своїх колег, не робив. У декларації вказав тільки, що його дружина зняла з банківського рахунку 45 гривень.

А в минулорічного багатія з ректорського рейтингу, як показує його свіжий звіт, зменшилися активи. Роман Гринюк витрачався на суттєві покупки. Купив землю, нерухомість. І, навіщось, придбав стару машину – «ВАЗ 21093» 96-го року випуску. Тепер він за доходами не мільйонер.

Найбільше зростання доходів бачимо по деклараціях керівниці торговельно-економічного інституту. Сім’я Наталії Замкової заробила більше 2-х мільйонів гривень за минулий рік, чим вивела її в лідери ректорського рейтингу за кількістю активів. Не дивно, що Замкові оновили свій автопарк. Продали дві машини і купили дві нові за мільйон гривень.

Ректор Технічного університету теж продав авто. Торік він писав в декларації про два кредити на 24 тисячі гривень. Зараз бачимо – закрив їх. У свіжому звіті Романа Грабка також є інформація про появу землі і в нього, і в родини.  

Але найбільше земельних квадратних метрів у ректора аграрного університету. За минулий рік сім’я Віктора Мазура розжилася двома чималими земельними ділянками в Іллінецькому районі. Вартість на дату набуття ректор аграрного не вказав. Написав, що власник ділянок – дружина.


Огляд декларації керівників
вінницьких державних вишів






 

Читайте також:

Що «за душею» у головних лікарів? Від брендових цяцьок до долара під матрацом
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Oleksandr Pyliavskyi

    Еееее, якби вони жили тільки на одну зарплату....
  • Angela Azazeliva

    Ну зато со степендией теперь только пополизники,сынки.. дочечки.. и те кто денежку заносит за экзамены.. участились случаи вымагательства за оценки  прямым текстом на юп.факультете
  • Люда Онофрийчук

    Це малоімущі!
  • Liudovica Navara

    Ну ,послухайте ,хто мав дітей студентів ,,навіть  самих розумних, знає скільки коштує залік ,екзамен ,захист диплома ...і некажіть ,що вони живуть на зарплату ...от зменшіть в 3 рази ,ніхто не звільниться ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up