Краща жінка-диригент світу і оперний трек-лист – мрія! Відкрито сюрпризи концерту-відкриття OPERAFEST TULCHYN-2018

Краща жінка-диригент світу і оперний трек-лист – мрія! Відкрито сюрпризи концерту-відкриття OPERAFEST TULCHYN-2018

8 червня о 19.00 у «подільському Версалі» - Палаці Потоцьких у Тульчині відкриється ІІ міжнародний оперний open air фестиваль OPERAFEST TULCHYN-2018.

На концерті-відкритті глядачів чекає справжній парад хітів з легендарних опер – від «Севільського цирульника» і «Лючії ді Ламмермур» до «Казок Гофмана» і «Травіати».

А ще 9 найкращих солістів України, які співпрацюють з престижними оперними театрами світу!

І зустріч з неперевершеною Оксаною Линів – українською диригенткою, яка входить у ТОП-3 кращих диригентів світу!

«Справжній оперний трек-лист – мрія!» - саме такі відчуття виникають, коли бачиш програму першого концерту OPERAFEST TULCHYN-2018.

Грандіозний проект «Гала-Опера» глядачі побачать під відкритим небом 8 червня о 19.00 на відкритті фестивалю, який, як і минулого року, буде безкоштовним для всіх відвідувачів.

- Наш концерт-відкриття подарує всім глядачам максимум насолоди і виняткових вражень! – обіцяють організатори. – У одному концерті прозвучать найкращі, найвідоміші і найулюбленіші арії з всесвітньовідомих, легендарних опер «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

Відео дня

Красу музики Джоаккіно Россіні, Гаетано Доніцетті, Джузеппе Верді, Вольфганга Амадея Моцарта, Георга Генделя, Лео Деліба, Миколи Римського-Корсакова, Семена Гулака-Артемовського, Джакомо Пуччіні, Жака Оффенбаха і Жоржа Бізе глядачам презентують кращі солісти України, Міжнародний симфонічний оркестр «INSO-LVIV», чоловіча хорова капела «Дударик» та найкраща жінка-диригент світу Оксана Линів (Австрія).

Оксана Линів – головний диригент австрійської опери!

Українська диригент Оксана Линів - перша жінка, яка отримала посаду головного диригента в опері та філармонійному оркестрі австрійського міста Грац, піднявшись на високий щабель, здавалось би, чоловічої професії.

Оксана Линів — диригент і музичний асистент генерального музичного директора Баварської державної опери (Мюнхен, Німеччина), головний диригент опери і філармонійного оркестру м. Грац (Австрія), засновниця й арт-директор фестивалю LvivMozArt, м. Львів (Україна), також вона заснувала Молодіжний симфонічний оркестр України.

Народилася Оксана Линів у м. Броди Львівської області. 2003 року закінчила факультет оперно-симфонічного диригування Львівської державної музичної академії ім. М.В. Лисенка, вдосконалювала диригентську майстерність у Вищій школі музики ім. Карла Марії фон Вебера у Дрездені (Німеччина). Була стипендіатом престижних європейських фондів.

У 2004 році стала фіналісткою Міжнародного конкурсу диригентів ім. Густава Малера у Німеччині.

Впродовж 2008–2013 років працювала в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Співпрацювала з Одеським національним симфонічним оркестром, камерними оркестрами «Leopolis», «Віртуози Львова», «Київська камерата» й академічним симфонічним оркестром «INSO-LVIV».

У 2013 році переїжджає до Мюнхена. За час роботи на посаді диригента й музичного асистента генерального музичного директора Баварської державної опери Кирила Петренка здійснила постановки класичних і сучасних оперних вистав В.А. Моцарта, Дж. Верді, Г. Доніцетті, Дж. Россіні, Б. Бріттена, П. Рудерса, Б. Блахера, Г. Бергайде. Є запрошеним диригентом таких провідних оперних театрів світу, як Королівська опера у Стокгольмі та Великий театр Лісеу в Барселоні.

Серед проектів Оксани Линів важливе місце займає виконання музики українських композиторів — Д. Бортнянського, Б. Лятошинського, М. Скорика, Є. Станковича, Б. Фроляк, Ю. Ланюка, Л. Сидоренко.

Нагороджена титулом «Зірка року 2015» у номінації «Класика» та призом Мюнхенського оперного фестивалю.

Увійшла до провідної трійки жінок-диригенток світу.

9 кращих солістів України та чоловіча хорова капела «Дударик»

Оперні арії на концерті-відкритті OPERAFEST TULCHYN-2018 будуть виконувати кращі солісти України: Ігор Онищенко (баритон), Тетяна Журавель (колоратурне сопрано), Сергій Магера (бас), Віктор Андрійченко (контртенор), Ольга Дядів (сопрано), Юрій Дудар (баритон), Олег Злакоман (тенор), Юлія Терещук (сопрано), Віктор Шевченко (бас).

Їхній талант по достоїнству оцінений у Європі. Вони є лауреатами багатьох міжнародних конкурсів та співпрацюють з престижними оперними театрами світу.

Також глядачі OPERAFEST TULCHYN-2018 будуть насолоджуватися співом знаменитої чоловічої капели «Дударик», яку називають музичною візитівкою Львова та України!

Досягнувши загальносвітового визнання та набувши незаперечного авторитету, капела щоразу у кожному виступі підтверджує свій унікальний рівень, як підтвердження цього – Національна премія ім. Тараса Шевченка, яка є найвищою урядовою нагородою в галузі культури, та інші численні нагороди.

У 1985 році капела заснувала Першу хорову школу в Україні з часів Гетьманщини. За майже півстоліття завоювала своє місце під сонцем як незмінно майстерний виконавець, еталон хорового виконавства та гідний продовжувач української хорової традиції.

Заснував капелу у 1971 році провідний український хормейстер Микола Кацал за сприяння Українського Музичного Товариства у Львові. З того часу «Дударик» підкорив провідні сцени світу.

Капела дала понад 2500 концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу, серед яких Карнегі Хол, Собор Паризької Богоматері, Ванкувер Ейр Плейс, Варшавська філармонія, Палац «Україна», Національна опера України, Національна філармонія.

Універсальність «Дударика» дивує: в репертуарі колективу представлений весь спектр давньої та сучасної хорової музики. Здається, немає серед шедеврів світової музики різних часів твору, який не під силу виконати «Дударику».

Капела не тільки еталонно інтерпретує загальновизнані у світі класичні шедеври, але й формує унікальний український варіант їхнього прочитання – сповнений красою тембрів, вражає багатством динамічної палітри.

Капела співає з провідними оркестрами під керівництвом світових диригентів в кращих концертних залах світу.

Кожен виступ «Дударика» – це свято високого духу, внесок до мистецької скарбниці людства.

Міжнародний симфонічний оркестр «INSO-LVIV» приїде у рік свого 20-річчя!

Знаменитий міжнародний симфонічний оркестр «INSO-LVIV» заснований рівно 20 років тому, у 1998 році.

Справжнім «Золотим фондом» оркестру є співпраця з всесвітньовідомими музикантами та диригентами.

Солістами в концертних програмах «INSO-LVIV» виступали Франсуа Лельо, Алессандро Сафіна, Ліза Батіашвілі, Вольфганг Емануель Шмідт, Олександр Земцов, Сергій Накаряков, Отто Заутер, Валерій Соколов, Вадим Неселовський, Сімон Трпчеський, Клод Делангль, Андрій Бєлов, Марія Прінц, Філіпп Пєрло, Ілля Груберт, Алан Берн, Лорен Скламберг, Леопольд Козловський та багато інших.

Серед запрошених диригентів, з якими оркестр пов’язує плідна та успішна співпраця, - Георг Кугі, Сер Дірк Броссе, Кшиштоф Пендерецький, Раймонд Янссен, Сімон Камартін, Оксана Линів, Фахраддін Керімов, Стівен Дікрен, Анна Скрильова, Ніколас Паск’є, Далія Стасевська, Крістіан Шуман та інші.

Щороку оркестр «INSO-LVIV» здійснює гастрольні турне країнами Європи. Географія гастрольної діяльності оркестру включає також такі країни, як Колумбія та Китай. «INSO-LVIV» є учасником міжнародних музичних фестивалів в Україні та за кордоном.

CD оркестру відзначені нагородами Radio Swiss Classic. У червні 2017 року французька продакшн-компанія Paramax Films зняла фільм з виступом «INSO-LVIV» на Міжнародному фестивалі Alfa Jazz Fest за участю зіркового тріо Авішая Коена. Трансляція фільму відбувається на телеканалі Mezzo. У 2017 році оркестр також започаткував плідну співпрацю з британським лейблом Toccata Classic.

Фото Олександра Шамова

 «INSO-LVIV» є носієм ідеї миру, і в своїх проектах оркестр впроваджує ключову місію - культурну дипломатію – завдяки об’єднуючій силі музики. У березні 2014 року оркестр ініціював та провів всеукраїнську культурну акцію «Спільне Повітря», що об’єднала провідні оркестри України, які одночасно виконали «Оду до радості» Людвіга Ван Бетховена у найбільших аеропортах України (Київ, Одеса, Донецьк, Харків, Дніпропетровськ, Львів) на знак єдності країни та відзначення підписання політичної частини угоди про Асоціацію з ЄС.

У 2015 році «INSO-LVIV» організував масштабну музичну подію «БАХ Маратон - Ready. Steady BACH!», що об’єднала понад 600 музикантів з різних країн світу, встановивши рекорд України в номінації «Масові заходи» за найтриваліше живе виконання музики Й.С. Баха в Україні.

Щороку оркестр реалізує музичні проекти під гаслом «Класика заради Миру», один з яких з резонансом відбувся у Києві 15 листопада 2015 року за участю всесвітньовідомого диригента та композитора, головного диригента світового концертного туру «Зоряні війни» Сера Дірка Броссе.

У співпраці з австрійським диригентом Георгом Кугі оркестр щороку виконує концертні програми з серії «Симфонічні перлини Відня», «Музика Дунайського простору», «Академія оркестру «INSO-Львів».

Про визнання високого професійного рівня оркестру свідчать запрошення його до участі в якості базового оркестру на міжнародних фестивалях і конкурсах. Зокрема, у серпні 2017 року «INSO-LVIV» взяв участь у першому Міжнародному фестивалі класичної музики LvivMozArt, а вже у вересні цього ж року – у 24-му Міжнародному конкурсі ім. Йоганнеса Брамса в м. Перчах (Австрія). В листопаді 2017 року оркестр взяв участь в успішному міжнародному концертному турі «Carmina Burana» Нідерландами під керівництвом диригента Раймонда Янссена.

Фото Олександра Шамова

 «INSO-LVIV» - це яскрава палітра емоцій, якими музиканти діляться зі своїми слухачами, втілюючи творчу, культурно дипломатичну і просвітницьку місію.

Художній керівник оркестру – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, академік Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, Герой України – МИРОСЛАВ СКОРИК.

З 2007 року головою правління оркестру та ідейним натхненником багатьох проектів і програм є Іоланта Пришляк.

«… це оркестр, що складається з молодих, мотивованих та допитливих музикантів…» - Ліза Батіашвілі.

«Ентузіазм, відданість та професійний підхід музикантів надзвичайно вразили мене» - Сер Дірк Броссе.

«…Оркестр «INSO-LVIV» є чимось особливим: він поєднує в собі високу професійну етику та молодіжний дух!» - Олександр Земцов.

Не пропустіть 8 червня о 19.00 у «подільському Версалі» - парку Палацу Потоцьких у Тульчині концерт «Гала-Опера»!

Відкриття ІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018 буде феєричним!

Телефон інформаційного центру фестивалю: (0432)690-025.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up