Привиди та вампіри. Програма другого дня оперного фестивалю в Тульчині

Привиди та вампіри. Програма другого дня оперного фестивалю в Тульчині

У палаці Потоцьких на 5 червня очікують 14 тисяч гостей (утричі більше, ніж у перший день). Бо найцікавіше почнеться саме сьогодні — одразу кілька прем’єр національного масштабу

Програма другого дня OPERAFEST TULCHYN за структурою буде схожа на перший день: 2 концерти, у кожному з них по 2 відділення. А от за прем’єрами цей фестивальний день буде ще більш ексклюзивний за попередній.

Уперше в Україні саме сьогодні, 5 червня, буде показана концертна версія відомого мюзиклу Джима Стеймана «Танець вампірів». Операфест у Тульчині отримав право на єдине виконання постановки мюзиклу в Україні.

18.00 – 20.00 — «Алкід» та «Кармен»

Відео дня

У першому відділенні все розпочинається з концертної версії опери «Алкід» Дмитра Бортнянського.

За сюжетом опери, давньогрецький герой Алкід (Геракл) зустрічає на роздоріжжі двох жінок: одна з них уособлює Порочність, інша — Доброчесність. Йому потрібно буде зробити вибір, з ким із цих дам продовжити свій шлях.

У другому відділенні на сцені фестивалю почнеться концертна версія опери «Кармен».

У центрі історії - трагічна доля циганки Кармен та солдата Хозе, що її покохав. Дівчина грається його почуттями, і в результаті кидає заради молодого тореро. Але ця витівка коштуватиме їй життя.

 

21.00 – 23.00 — «Привид опери» та «Танець вампірів»

Перше відділення концерту розпочнеться музичною сюїтою з мюзиклу Ендрю Ллойда-Веббера «Привид опери». Автор, до слова, доклав руку до створення таких всесвітньо відомих мюзиклів, як «Кішки» та «Ісус Христос - суперзірка».

За сюжетом, дія проходить у французькій опері наприкінці 18 століття. Молоду хористку, осиротілу доньку відомого шведського скрипаля Христину Дайє вже давно кохає Привид опери, який знайшов свій прихисток у катакомбах під будівлею опери. Він таємно сприяє тому, щоб дівчина з простої хористки стала примадонною опери. Аж тут на горизонті з’являється давній друг дівчини, молодий віконт де Шаньї, який, побачивши дівчину на сцені опери, згадує давню дружбу і закохується у неї.

Одразу ж за «Привидом» відбудеться показ концертної версії мюзиклу «Танець вампірів». За сюжетом, професор Абронсіус разом із студентом Альфредом відправляються у Трансільванію перевірити, чи дійсні чутки про те, що там живе вампір Граф фон Кролок. На шляху до замку вони зупиняються на ночівлю у невеличкій корчмі при дорозі. За цей час Альфред закохується у доньку корчмаря Сару, але її вже помітив фон Кролок, який хоче зробити із Сари вампіресу.

 

Читайте також:

Гучна прем'єра: Як у Тульчині поставили оперу просто неба (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Прем'єра комічної опери на фестивалі в Тульчині: «Пробний камінь» влучив у ціль!

Оперний фестиваль в Тульчині : маски та фотосесія у старовинній одежі

Враження гостей "Operafest Tulchyn". ФОТО та ВІДЕО
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up