Через 30 років знову почала малювати, служить в армії та вдячна вчителю

Через 30 років знову почала малювати, служить в армії та вдячна вчителю
  • Спекотним днем приємно подорожувати яскравими пейзажами вінницької художниці Наталії Жижко.
  • Її виставку «Барви світу» відкрито у Вінниці 12 червня у Регіональному Центрі Сучасного Мистецтва «Арт-Шик», КЦ «Галерея - ХХІ»

Художниця— Наталія Жижко, присвятила виставку своїм учителям Вінницької художньої школи, яку закінчила 30 років тому. Зараз вона — офіцер однієї зі частин Повітряних Сил ЗС України, лейтенант.

Ми побували на відкритті виставки, на якому було ще чоловік 20 гостей. Серед них і вчитель Наталії — викладач дитячої художньої школи, художник-графік Валентин Івлєв.

— Пахнет профессионализмом, — російською мовою звернувся художник до зали, оцінюючи картини свої учениці. — Нет, ну, серёзно. Есть, конечно, маленькие огрехи, но главное, что работа сделана с душой.

Відео дня
Наталія Жижко обнімає свого вчителя Валентина Івлієва

Про що говорили автор і її вчитель

Пізніше, коли гості пригощались і розглядали картини, вчитель і учениця бесідували:

— Роботи виконую пензлем, рідше мастихіном, усі деталі прописую. Ідеї для картин беру зі своїх подорожей, деякі з фонду друзів, щось додаю своє. — Написання картин це своєрідний відпочинок від служби для пані Наталі. — Я акварелью давно не писала, хочется снова попробовать,  — звертається художниця до свого вчителя.

— Акварель это техника очень сложная.

— Я помню. Там ничего не исправишь.

— Чем больше накладываешь цвет тем грязнее выходит. Я всегда говорю, что акварелью нужно писать по итальянскому способу «аля-прим», а я говорю, ты пишешь «аля мимо».

— Валентин Иванович преподавал основы живописи — это был высший пилотаж, когда он исправлял или показывал как написать, — розповіла журналісту пані Жижко.

Сам Валентин Івлєв каже, що не заздрить тим художникам, які пишуть краще нього.

— Способности зависят от природных данных, — сказав він і навів приклад відомої української художниці. —  Ось Катерина Белокур, её не перепишешь. Такие цветочки всякие и сколько у неё фантазии в голове!

На виставці художниці переважають пейзажі

Враження гостей

Своїми враженнями про 32 роботи, які представлені на виставці, поділилася арт-директор Оксана Колесніченко.

—  Це третя виставка Наталії Жижко, представлена у різних жанрах: море, квіти, океан, багато сонця, прованс, — сказала вона. — Це візуалізація мрій. Ця торчість сподобається всім. Тут реалістично показані пейзажі, багато циклів, таких яких можна розділити: гірські, італійські, французькі, квіти. Багато повітря в її роботах. Картини літні, наповнені життєдайною атмосферою, хочеться подорожувати.

 

 

Ми поцікавилися думкою однієї з гостей — вінницької художниці і дизайнеру одягу Ульяни, яка називає себе LyanaVin.

 

— Творчість потрібно популяризувати, — сказала Ульяна. — Багато людей, можете так і написати, зараз цікавляться творчістю. Раніше було трошки менше, зараз трохи більше. Якщо люди бачать, що буде цікавий захід, вони тоді звичайно йдуть, заохочують своїх друзів. Я наприклад, про виставку дізналась лиш пару годин назад, тому я зробила висновок, що маю піти, послухати, побачити, бо це дійсно того варте.

 

Коли піти на виставку

Художниця зізнається, що не очікувала великого ажіотажу. Але про інтерес до її робіт дізналася, коли виклала у соцмережі фото картини з човниками, і  воно набрало більше 10 тисяч лайків. Пані Наталя каже, що вона просто писала картини для прикраси інтер'єру, а потім картин стало все більше:

— Багато вже кому подарувала, тому написано їх більше 40, — сказала художниця, роздивляючись свої прованські, альпійські, морські краєвиди.

Експозиція розміщується на 4 поверсі в «Галереї — ХХІ» на Артинова

Це третя виставка робіт художниці. Перша — 19 лютого 2018 року,  у військовій частині , друга — 1 березня 2018 року в Будинку офіцерів.

Експозиція присвячена вчителям Вінницької дитячої художньої школи: директору Рожнову Юрію, викладачам Івлієву Валентину, Стребкову Петру, Малиніній Лідії, Смаровоз Тетяні.

Відвідати виставку можна з 12 по 27 червня, в будні: 10:00 - 20:00, субота: 11:00 - 19:00, неділя: 11:00 - 18:00.

Вхід вільний.

 

На виставці побувала Меланія Король. Фото — Олена Зублевич

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Натали Дидух

    Девочонки, огромное спасибо за прекрасную статью....Вы настоящие профессионалы... благооооодарю Вас...Творческих успехов

    Melania Korol reply Натали Дидух

    Дякуємо)
  • Olesya Lisova

    дякую за дуже цікаву статтю! побільше б таких статтей)

    Melania Korol reply Olesya Lisova

    І Вам дякуємо)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up