III Бізнес-форум. Кадрова проблема — чим далі, тим складніше

III Бізнес-форум. Кадрова проблема — чим далі, тим складніше
  • Знайти гарного працівника і втримати його сьогодні стало досить важко, навіть на фоні підвищених зарплат.
  • Про можливості та власний досвід вирішення кадрових питань розкажуть 10 спікерів на третьому Бізнес-форумі 4 жовтня

 

Мінімальна зарплата з 1 січня зросте на 500 грн. Роботодавцю, аби уникнути шалених  штрафів, вигідніше працівника оформити офіційно. А працівники все одно обирають чужину та 700 доларів на місяць.    

За неоформленого працівника підприємець має заплатити штраф у розмірі 111690 грн. За недопуск інспектора держпраці до перевірки відносно неоформленого працівника - 342300 грн. Порушення встановлених державою гарантій оплати праці штраф - 37230 грн. Затримка зарплати більше ніж на місяць, або ж у неповному обсязі - 11169 грн. І так далі.  

Загалом за 2017 рік інспектори держпраці наклали на роботодавців штрафів на суму більше ніж 154 млн грн (виявлено 1600 неофіційних працівників). Декілька десятків об'єктів господарювання були оштрафовані на 320 тисяч грн за недопуск інспекторів до перевірок. За підсумками 2018 року, сума штрафів прогнозовано зросте, адже їх розмір залежить від мінімальної зарплати.

Відео дня

Мінімалка зростає

З 1 січня мінімальну зарплату підняли з 3200 до 3723 грн. До кінця року уряд планував підняти її ще раз до 4200 грн. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у травні казав, що це стане можливим, як тільки економіка дозволить.

Під час святкування Дня народження Вінниці, 8 вересня, прем'єр-міністр заявив, що з початку 2019 року мінімальна заробітна плата буде складати 4170 грн. Гройсман завірив, що гроші для цього в новому бюджеті вже закладені.

А робітники йдуть

У телешоу “Свобода слова” міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що щороку з країни за кордон виїжджає близько одного мільйона громадян України.

І зазначив, що ця тенденція найближчим часом збережеться. За його словами, тільки в Польщі вже живе 1 мільйон 400 тисяч українців. Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецкій раніше також заявляв, що за останні роки Польща прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців. Тільки за підсумками 2016 року польська влада видала громадянам України близько 800 тисяч дозволів на роботу. А в 2017 році - понад мільйон. Більшість українців виїжджають на заробітки, адже середня зарплата українського працівника, наприклад, у Польщі - 700 доларів на місяць, а це в три-чотири рази більше, ніж в Україні.

Про що будемо говорити

Третій бізнес-форум буде присвячений кадровій тематиці. 10 спікерів розкажуть про нагальне для бізнесу: Де шукати гарного працівника? Варто чи ні "вирощувати" спеців? Як утримати найкращих? Про актуальні тренди, поділяться цікавими кейсами, проектами, порадами та інструментами.

Медіа Корпорація RIA запрошує власників бізнесу, управлінців, HR-ів, менеджерів, підприємців та стартапів, відвідати третій бізнес-форум, отримати корисну інформацію, цікавий досвід з перших вуст від колег-професіоналів.

Один день свіжих знань та нових бізнес-знайомств розпочнеться 4 жовтня об 11.00. Зареєструватись на бізнес-форум за пільговою ціною 550 грн можна до 24.09. До 30.09 - 700 грн. Реєстрація на сайті bizforum.vn.ua або за телефоном 067 432 50 45.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро

    А ви думали, народ вічно буде безплатно працювати? Виділіть половину свого прибутку на зарплати і проблем з кадрами не буде. Но ви боітесь, дати більшу зарплату. Невже не можете нажертись? Дивіться не лусніть паразити.
  • Andrew

    вот пусть сами и минималку получают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up