На Келецькій пенсіонерки влаштували сміттєзвалище в багатоповерхівці

На Келецькій пенсіонерки влаштували сміттєзвалище в багатоповерхівці
На фото — дві літні жінки. Їх сусіди кажуть, що ці пенсіонерки перетворили дім на смітник
  • Будинок на Келецькій відомий як «Китайська стіна»
  • Як і в будь-якій багатоповерхівці — тут між сусідами є конфлікти
  • Зокрема, сусідські «війни» через сміття: пенсіонерки несуть мотлох у своє житло, через що страждають їх сусіди

Багатоповерхівка на вулиці Келецькій, 59 має понад 300 квартир та дев’ять під’їздів. І в одному з них — між сусідами йде багаторічна «війна». Мешканки однієї з квартир приносять в своє житло різний мотлох, чим створюють незручності для своїх сусідів.

Жінки сиплять обіцянками, що все приберуть, але сусіди в це не вірять та продовжують звертатися у всі інстанції. Обурені мешканці планують подати в суд на пенсіонерок, через яких у під’їзді смердить сміттям та повзають таргани.

Подружня пара Ірина та Петро Кулики придбали квартиру в цьому будинку п’ять років тому. Зробили ремонт, але, як вони кажуть, «сусіди — знищують всі їх зусилля облаштувати житло»:

Відео дня

— Сморід стоїть жахливий, таргани бігають до нас, — обурюється Ірина. — В них щось прорве, так все до нас тече.

— У сусідок сміття під саму стелю, вони навіть додому нормально зайти не можуть, — розповідає Петро. — Це ж ненормально! А якщо станеться пожежа, чи витік газу? Горітиме весь під’їзд!

Зверталися у всі інстанції

Мешканці під’їзду неодноразово зверталися в міський Департамент ЖКГ, писали звернення в ЖЕК №7 та писали скарги в Державну службу із захисту споживачів.

— Є ці всі звернення, де ми писали, що ці пенсіонерки завалюють сходи в під’їзді сміттям, чим грубо порушують всі існуючі санітарні вимоги. Нам відповідали, що всі заяви розглянули, наклали на них адміністративні штрафи. Але пенсіонерки все одно смітять! — розповідає Ганна Муляр.

Previous Next

Втративши терпіння, мешканці будинку найняли робітників, щоб вивезти мотлох зі сходів.

— Дві «сміттєвозки», чотири працівника ЖЕКу працювали тут цілий день. Усе за наші кошти! — обруюються люди.

Пенсіонерки відмовлялися представлятися журналістам. Та клялися, що все приберуть — але мешканці будинку кажуть, що це просто пусті обіцянкиТим не менш, мотлох продовжує з’являтися в їх під’їзді. До жінок приїжджали і поліцейські, і робітники з аварійної служби, які, за словами мешканців під’їзду — були шоковані великою кількістю сміття в помешканні пенсіонерок.

Ми все приберемо

Журналісти «20хвилин» поспілкувалися з жінками, яких мешканці звинувачують у створенні «сміттєзвалища» в будинку. Літні жінки заперечили, що через них у під’їзді «завелися таракани та пліснява»:

— А ви подивіться по іншим під’їздам, там теж смердить! І ми не тягаємо із смітника, — емоційно розповідала Жанна Хлистова. — Ми отримуємо дуже маленьку пенсію, тому збираємо макулатуру, щоб хоч якось прогодуватися.

Кадр з відео, яке знімали мешканці будинку. Зараз на сходах вже немає сміттяЖінки пообіцяли журналістам, що «все приберуть» до 20 грудня. Натомість, інші мешканці під’їзду готові їм допомогти. Але вони попереджають, що якщо пенсіонерки відмовляться прибрати мотлох, то вони будуть звертатися в суд.

Що робити, коли поруч неадекватні сусіди?

Олександр Сарафанюк, юрист

— Вина власниць квартири очевидна. Ними порушено низку вимог Житлового кодексу (зі зміними та доповненнями), де чітко зазначено, що власник квартири немає права створювати своїми діями незручності сусідам. Якщо мешканці будинку стикаються з фактами, коли дії когось із сусідів створюють для них незручності у проживанні, слід про це повідомляти в органи місцевого самоврядування, комунальні служби, правоохоронцям. Краще робити це у письмовій формі.

«20хвилин» буде слідкувати за цією ситуацією та повідомить читачів про нові новини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анна

    Вже далеко не 20 грудня 2016 року, сьогодні 23.02.2017 і Алла з квартири №203 не тільки не розчистила свою квартиру від сміття, а й щодня приносить нове.
  • Вера Гнатовская

    Этот синдром скорее всего  называется "шизофрения". К большому сожалению, у нас нет специальных служб для помощи таким людям. Это трагедия.
  • Прокоповна Проня

    От хорошей жизни, не иначе
  • Глобазоид Афромарк

    Двери в квартиру забить досками крест-накрест, пока бабки в хате. Через неделю выпустить. Не поможет, повторить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up