Обличчя міської ради. Задеклароване депутатами майно і статки в інфографіці

Обличчя міської ради. Задеклароване депутатами майно і статки в інфографіці
  • Грошей, задекларованих усіма депутатами міськради разом, могло б вистачити на погашення боргів за газ, які «накапали» вінничанам.
  • За ці мільйони також можна було б тричі відшкодувати вартість медичних препаратів за програмою доступних ліків для вінничан.
  • Або один раз відремонтувати всі дороги і тротуари на Вишеньці.

Продовжуємо вивчати декларації. Цього разу аналізуємо звіти депутатів Вінницької міськради. І бачимо, що із 45-ти вінницьких народних обранців не подала звіту про майно і доходи тільки «свободівка» Людмила Кондратюк.

— Моя декларація не подана, тому що сайт декларацій мене не впустив жодного разу, — пояснила вона журналісту RIA /20minut по телефону. — Я неодноразово зверталася і в нашу податкову, і в НАЗК писала заяву. Подала декларацію у паперовому вигляді та приклала всі скрин-шоти. Було питання заведення кримінального діла на мене (від року до семи загрожує за неподання декларації!), я віднеслася до цього дуже відповідально, і прийняли рішення, що складу злочину в моїх діях немає.

— А з приводу матеріального достатку можете написати: живу чесно, на зарплату лікаря, в одній кімнаті в комуналці і маю дві машини – швейну і пральну, — додала депутатка.

А що мають решта депутатів Вінниці, бачимо у їхніх деклараціях на відкритому для громадськості ресурсі є-декларування. Підсумовуємо усі числа з графи «доходи» і отримуємо трохи більше 67 мільйонів гривень. Стільки, виходить, заробили депутатські родини за минулий рік.

Перша аналогія, яка виникає до цієї суми, – реконструкція Київського мосту. Такою оголосили вартість реконструкції до тендеру, виграного з сумою 56 мільйонів гривень.

Відео дня

Ще одна реконструкція сходиться із сумою річних доходів вінницьких депутатів: 67 мільйонів, як сказали в мерії, дадуть на ремонт усіх дворів, доріг і тротуарів Вишеньки.

Ще за 67 мільйонів можна тричі відшкодувати потребу вінничан по програмі «Доступні ліки». Це також розмір боргів за газ мешканців Вінниці, які не мають субсидії. Або ж — приблизна вартість реконструкції набережної разом зі зведенням фонтану «Рошен».

Із внесених депутатами даних в декларації ми відфільтрували кілька рейтингів. Відібрали ТОПи тих народних обранців, які в графах доходів написали найбільші суми, і тих, які показали найбільшу кількість активів чи фінансових зобов’язань.

Також редакція за деклараціями склала список народних обранців, чиї родини живуть без заощаджень. Це ті депутати, які вписали «нулі» в графу «грошові активи». Таких дев’ять. Але тільки шестеро з них показали річний дохід, нижчий за 150 тисяч гривень.

Ще журналісти зробили експеримент – задали у спеціальну програму фотографії усіх вінницьких депутатів, і програма показала, як би мали виглядати середньостатистичні вінницькі депутат та депутатка. Ми також вирахували середні числа з деклараційних граф депутатів Вінницької міської ради й так побачили, скільки має народний обранець/обраниця нерухомості, транспортних засобів, доходів і активів у середньому.

Як такі посередні дані відрізняються від рейтингів найбагатших та найбідніших – дивіться і порівнюйте у інфографіці.




 







 

Читайте також:

Багачі і бідняки вінницької Феміди. Майно з декларації суддів у простих величинах

Найбагатший в країні ректор живе у Вінниці. Декларації з копійками і мільйонами 

На кому хата? Чиє майно вписали у свої декларації силовики Вінниці (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up