«Росія убиває і бреше» - полковник Собко з Літина звернувся до футбольних фанів ЧС-2018

«Росія убиває і бреше» - полковник Собко з Літина звернувся до футбольних фанів ЧС-2018
Полковник Сергій Собко: "Поки ви насолоджуватиметеся футболом, Росія убиватиме, а Сенцов голодуватиме..."
  • Герой України, наш земляк полковник Сергій Собко з Літина, записав відеозвернення до уболівальників чемпіонату світу з футболу, що розпочинається 14 червня у Росії
  • Як виникла ідея такого відео? Хто його створював? Про це полковник розповів журналісту «20 хвилин/RIA»

Сергій Собко командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Відео записано на двох мовах – українській і англійській. Сергій вільно володіє мовою міжнародного спілкування, два рази навчався у США. Бойовий офіцер, який пройшов гарячі точки у боях з російсько-терористичними підрозділами на Донбасі, відверто і переконливо говорить уболівальникам про те, що являє собою Росія: «Поки ви будете дивитися футбол Росія буде убивати українців на Донбасі».

«Ми пішли в наступ…»

-Ідея зверненя до футбольних уболівальників виникла після того, як Олег Сенцов оголосив голодування, - каже Сергій Собко. – Це наша акція на його підтримку, на підтримку усіх ув’язнених українців, яких утримують у російських тюрмах. Ми долучилися до всесвітнього стормінгу на основі листа Олега Сенцова  про чемпіонат світу з футболу, його акції з голодуванням і вимогою звільнити усіх незаконно ув’язнених.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Співрозмовник звертає увагу, що акції на підтримку Сенцова відбулися у столицях багатьох країн світу. Позицію підтримки нашої держави одностайно висловили на черговому саміті всі країни з G7.

-Хто створював текст звернення?

-Текст звернення готували самі, спільно з прес-службою нашої бригади,- каже полковник. – Важливо донести до суспільства, що оборону треба тримати не тільки на передовій, на лінії зіткнення. В час сучасних технологій необхідно тримати й інформаційну оборону. Іноді йти в наступ. Як казав Олег Сенцов, нехай вони, ці технології,  будуть інструментом для подолання ворога. Ми пішли в наступ. Зараз багато важливих геополітичних подій. Якраз гарний шанс нагадати світові, що таке Росія і чого варті її обіцянки.

-Хто записував відео?

-Ми діяли в координації з активістами кінематографу, які постійно порушують проблему ув’язнення Сенцова, причому, роблять це широко і публічно.

Полковник закликає  футбольних фанів не вірити Росії, її намаганням «відбілити» себе, завдяки проведенню  ЧС-2018.

- Росія використовує вашу любов до футболу, аби відбілити себе, аби всім здалося, що це нормальна, цивілізована, відкрита для світу країна, - наголошує полковник. -  Насправді – це брехня! Цинізму Росії немає меж. Вона продовжує брехати, вбивати і знущатись над людською гідністю. Поки ви будете дивитися футбольні матчі, вона продовжить вбивати українців на Донбасі, як вона робить це щотижня, щодня вже п’ятий рік поспіль, розв’язавши там безпідставну і підлу війну проти України».

Поки насолоджуватиметеся футболом, Олег голодуватиме

Військовий нагадує, що  РФ бреше і продовжить брехати продовжить брехати, що не має відношення ані до збиття «Боїнґа» рейсу МН-17, ані до вбивств критиків Кремля і журналістів, й надалі стверджуватиме, що її військ немає в Україні та Сирії, що вона не втручається у вибори в інших країнах.

Звертаючись до уболівальників, полковник нагадав про 68 українців, яких незаконно тримають в російських тюрмах, і голодування українського режисера Олега Сенцова, який відмовляється від їжі вже понад три тижні. Він вимагає звільнити всіх політичних в’язнів. Його підтримали ще троє ув’язнених . «Олег голодуватиме навіть тоді, коли ви будете насолоджуватись футболом, бо думає, що його смерть – єдиний шанс привернути увагу світу до справжньої сутності репресивної та тоталітарної Росії», –  йдеться у зверненні.

-В Росії нема чесної гри, Росія убиває і бреше! – наголошує у зверненні Сергій Собко. – Підтримайте Олега і разом ми змусимо Росію грати за правилами .#FairPlay! #FreeSentsov!"

Звернення до уболівальників Сергій Собко розмістив на своїй сторінці у ФБ https://www.facebook.com/128brigade/videos/1868196073475104/

Довідково

31 травня нинішнього року Сергію Собку присвоєно чергове військове звання «полковник». 1 червня він отримав диплом магістра Національної академії оборони (заочно навчався на оперативно-тактичному факультеті). Торік повернувся з США, де отримав диплом магістра з військового мистецтва.

На навчання в Америку, в один з найстаріших Командно-штабних коледжів армії США,  мав їхати ще у 2014-му, але почалася війна… На той час командував батальйоном  30 окремої механізованої бригади. Про його участь у бойових діях розповідається у документальному фільмі «Рейд». 23 березня 2015 удостоєний звання Героя України.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up